Şimdi Ara

4000 TL'ye Kadar Fotoğraf Makinesi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Nişanlıma doğum günü için fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Kendisi fotoğrafçılık ile ilgili ve bu konuda da yetenekli.
    Daha önce profesyonel bir makine ile fotoğraf çekmedi ama çevremizdeki makinelerde falan çekimlerinde başarılı.

Doğum günü maksadıyla bu konuda sürpriz yapmak istiyorum.

Çok fazla anlamıyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. Çok kötü bir makine olsun istemiyorum ama fiyatı 4000 TL'ye çok yaklaştırmasak benim için de iyi olur; lakin güzel iyi bir şey de olsun istiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Evet fiyatlar çok zamlandı...

Canon EOS 200D + 18-55mm IS STM lens : 3.300 TL.

Olympus OM-D E-M10 Mark II 12-50mm Kit : 3.500 TL

Fujifilm X-A5 + 16-50 lens : 3.200 TL.

Bunlardan gövde malzeme kalitesi olarak en zayıf olanı Fujifilm X-A5. Ucuz plastikten yapılmış hissi veriyor. Foto kalitesi olarak diğerlerinden hiç aşağı kalır yanı yok, daha iyi bile !..

Malzeme kalitesi olarak en iyisi Olympus OM-D E-M10 mark II metal gövdelidir. Ayrıca özel yetenekleri bakımından da en gelişmişi. Yine üzerinde gelen lensi diğer iki modeldeki lensten daha yakın ve daha zumlu fotolar çekmeye imkan veriyor.

Canon 200D'de hani en çok bilinen marka ve o da ufak. Özellikle ufak gövdeler yazdım çünki bunca senedir gittikçe artan oranda fotoğrafçılar ufak gövdelere geçiyor. Ağır ve büyük makinalar alıp evde bırakarak makinayı kullanmamazlık etmek yerine bu ufak gövdeler verilen paranın karşılığını almak bakımından çok daha iyiler.

Bir de Olympus OM-D E-M10 Mark 2'yi çok daha ufak bir kit lensle alma seçeneğiniz de olabilir. Şöyle ki,

Bakınız :
    bit.ly
    Bad Request
    http://bit.ly/2NXyq3o

Nikon D5600 + 18-55'de bütçeniz dahilindeymiş. Bu gövde de başarılı. Çok büyük değil ama yine de OM-D E-M10 Mark II ve Fujifilm X-A5 kadar ufak değiller. Canon 200D ile çok yakın ağırlık ve hacimleri var Nikon D5600'ün.
    akakce.com
    Nikon D5600 + 18-55mm Lens Dijital SLR Foto�raf Makinesi Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/dijital-slr-fotograf-makinesi/en-ucuz-nikon-d5600-18-55mm-lens-dijital-slr-fotograf-makinasi-fiyati,46103835.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ekim 2018; 16:6:31 >

• Pardon... yanlış oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ekim 2018; 17:19:12 >
  • Arkadaşın dediği makinelerden herhangi birisini alabilirsin. Hepsi nokta atışı tavsiye hiç biri üzmez.

Piyasada sıfırı var mı bilmiyorum ama selfie ekran filan yüzünden Sony A5100 de çok kullanışlı bir makine. Ekstra olarak o aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 23 Ekim 2018; 21:32:18 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Nikon D5600'de karar kıldım. Fakat alacağım yer konusunda endişelerim var.
    Nikon online satıcılarından mı alayım yoksa hepsiburada gibi sitelerden mi alayım.

Bi sitede 3600 TL diğer Nikon garantili sitede 4600 TL. Aradım Nikon Garantili satan yeri adam kafamı cok karıstırdı. Onlar sahte faturalı, satıcı garantili vs dedi güvenilir bulmadım bu sebepten.

İkisi arasında nasıl farklar var siz hangisini önerirsiniz acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FebShop

Hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Nikon D5600'de karar kıldım. Fakat alacağım yer konusunda endişelerim var.
    Nikon online satıcılarından mı alayım yoksa hepsiburada gibi sitelerden mi alayım.

Bi sitede 3600 TL diğer Nikon garantili sitede 4600 TL. Aradım Nikon Garantili satan yeri adam kafamı cok karıstırdı. Onlar sahte faturalı, satıcı garantili vs dedi güvenilir bulmadım bu sebepten.

İkisi arasında nasıl farklar var siz hangisini önerirsiniz acaba.
    Güzel karar ben de olsam D5600 alırdım...

Sahte fatura diye bir şey çok art niyetli ifade olmuş. En azından kağıt üstünde vergisini ödeyen ithalatçılar falan onlar da görünüşte :) Fark resmi Türkiye Distribütörünün sunduğu garanti koşullarını size sunmamaları. Bu eskiden "Paralel ithalat" olarak ifade edilen satıcılar sanırım bunlar. Faturaları gerçek, her türlü hukuki hakkınız var o fatura ile ama ülkenin hukukuna uygun biçimde işte. Ben 3 makinamı da böyle resmi garantisiz, 2 de lensimi resmi garantisiz aldım. 2-3 yıl içinde hiçbir problem yaşamadım. Kimileri 4'üncü yılında hala benimle kimileri 2.el gitti.

Şahsen ben de alacak olsam bugün gider buradan bir yerden alırdım !.. Fakat size de alın diye öneremem :) Ne de olsa "Her fotoğrafçı kendi aldığı yerden asılır" diye atasözümüz var. O 1.000 liraya 1 makro lens 40mm. f2.8 falan alırsınız çok daha faydalı olur bence.

Hocam ÖM atamadım D3400 hakkında görüşlerinizi aalbilir miyim?
    d5600 yerine onu alsam arada çok mu fark var?
  • quote:

D3400 de olur... Bütçeniz D3400 ile daha güzel oluyor ise elbette ki olur.
    Fark zaten foto kalitesi olarak yok denecek kadar çoook çok ufak. Hareketli LCD ekran yok işte selfie falan çekerken o iyi, youtube'a video falan çekeyim karşısına oturup deseniz D5600'ün döner ekranı faydalı ama çözümsüz de değil D3400 bu sebeple, arkaya 1 ayna kodunuz mu kendinizi video çekiminde oradan da görebilirsiniz

Şöyle de bakalım,

Bir de D3500 çıktı çok yeni... Fazla bir yetenek farkı yok, hani fiyat farkı çok yok ise daha yeni bir model diye düşünülebilir. Fiyatlara bakarak kendiniz karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Ekim 2018; 18:7:30 >

• quote:

Ayrıca Nikon alırken 18-55 AF-P lens ile alıyorsanız özellikleş şuna dikkat edin
    18-55 AF-P "VR" lens olsun, belki biraz fiyat farkı olacaktır 100-150 lira falan ama VR titreşim önleme sistemidir çok işinize yarar.

Mesela buradaki fotoğrafta VR lens görünüyor ama ürün detayınca "NON VR lens" demiş. Fiyata dikkat
    www.vatanbilgisayar.com
    NIKON D3400 18-55 AF-P NON VR KIT 24.2 MP 3" EKRAN SLR DIJITAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d3400-af-p-18-55-non-vr-kit-fotograf-makinesi.html

Bu da AF-P VR'li lensle
    www.vatanbilgisayar.com
    NIKON D3400 18-55 VR AF-P LENS 24.2 MP 3" EKRAN SLR DIJITAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d3400-18-55-af-p-lens-24-2-mp-3-lcd-ekran-slr-dijital-fotograf-makinesi.html

VR Özelliğine dikkat ediyorum hocam kesinlikle.
    D3400 Fiyat açısından daha mantıklı gibi zaten ilk makinesi olacak bununla başlasın ilerde değiştiririz.

Çok teşekkür ederim hocam :)
  • quote:

VR Özelliğine dikkat ediyorum hocam kesinlikle.
    D3400 Fiyat açısından daha mantıklı gibi zaten ilk makinesi olacak bununla başlasın ilerde değiştiririz.

Çok teşekkür ederim hocam :)
    Rica ederim...
    Güzel bir hediye olacak. Bu alanda destek olman da çok iyi.

Şöyle biraz da fikir olması açısından bir de kaynak paylaşayım,
    m43turkiye.com
    Bir amatörden fotoğrafçılığa yeni başlayanlara öneriler... - m43 Türkiye
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1351

Bol bol fotoğraf çekin. Siz de kullanırsınız hem makinayı illa ki. Hiç boş bırakmayın, ne kadar çok kullanırsanız o kadar ödediğiniz paranın hakkını alabilirsiniz çünki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.