Şimdi Ara

400m mesafe için Kablosuz ağ iletme-Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle problemimi anlatayım ,
    İş yerimin bulunduğu sokağa fiber internet alt yapısı kuruldu ancak bir üst sokakta olan evimin önünden akıllı süperonline yetkilileri uğramak istemedi(şimdilik) , her genç bilgisayar kullanıcısının rüyası 100mbit internet kullanımıma 1 hafta kaldı ancak ben rüyalarım yarım kalmasın amacı ile iş yerimde ki fiberi evime yansıtmak istiyorum.. Evim ile iş yerim arası mesafe max. 400 metre(azı var çoğu yok) , iş yerimin çatı yüksekliği aradaki binalardan fazla ancak evim 1.kat(zemin üstü).
    Sadede gelicek olursak iş yerimin çatısına hangi cihazı takmamı tavsiye edersiniz, kurulum kısmı sorun değil kurulumu anlatmasanızda olur, sadece deneyimlerinizden bu kadar mesade max performans min fiyat anlayışını hangi cihazla çözerim, (Forum içersindeki tp-link cihaz konularını inceledim onlar bana göre daha uzun mesafelerde ondan dolayı sorma ihtiyacı gördüm)
    Ev içersinde bilgisayar sayısı ve internete bağlı cihaz sayısı bir hayli fazla bu yüzden ev içersinede yüksek frekanslı bir router koyucam ancak , evin çatısınada anten(alıcı) koymama gerek varmı ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum , cümleten iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu_2billy -- 23 Şubat 2013; 16:50:46 >

• sadece iş yerinin çatısını kullanırsan kot farkından dolayı evine sinyali ulaştıramazsın.
    malum arada engeller var.
    iş yerinin çatısı ve evinin çatısı birbirini görüyorsa olur görmüyorsa çok çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

sadece iş yerinin çatısını kullanırsan kot farkından dolayı evine sinyali ulaştıramazsın.
    malum arada engeller var.
    iş yerinin çatısı ve evinin çatısı birbirini görüyorsa olur görmüyorsa çok çok zor.

Teşekkürler cevap için , çatılar birbirini görmekte sorunsuz bi şekilde , cihaz ne tavsiye edersiniz , tplink outdoor larından mı farklı bi şeymi ?
  • 400 metre için görüş varsa. bütçene göre
    tp-link 5210g de olur.
    ubiquiti nanostation locom2 de olur.
    ubiquiti nanostation m2 de olur.

5210g maks 22 mbit alabilirsin.

ubnt ler ile maks 80-90 mbit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

400 metre için görüş varsa. bütçene göre
    tp-link 5210g de olur.
    ubiquiti nanostation locom2 de olur.
    ubiquiti nanostation m2 de olur.

5210g maks 22 mbit alabilirsin.

ubnt ler ile maks 80-90 mbit.

Eyvallah , ubiquitileri bi araştırıyım , tplink işime gelmez fazla 100mbit net bağlatmayı düşünüyorum , en kotu 50mbit baglatıcam... Dun alpha ları inceledim biraz , 5ghz lik bi modeli ile çekim garantisi ve 90mbit veri aktarımı garanti ettiler ama ıvırı zıvırı totalde 700tl gibi bi masraf çıkarmakta , senin tavsiye ettiğin ürünü inceleyip kararı veririm artık .. Çok teşekkür ederim tekrar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.