Şimdi Ara

400Tl kadar hava sessiz soğutma tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 2 gün önce corsair H100İ siparişi vermiştim ürün bir saat önce elime geçti kasaya takarken bir çok sıkıntı yaşadım (ana kartımın üzerindeki bazı yerlere denk gelmesi) ve çok fena yanında durulmayacak kadar ses yapmasından dolayı az önce ürünü kutulayıp iadeye gönderdim eğer iade değişirse 400Tl kadar önere bileceğiniz güçlü ve sessiz kule tipi hava soğutma varmı acaba ? kasam corsair r400 tek isteğim sessiz ve gerçekten işinin hakkını veren performanslı bir ürün almak şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

• Su soğutmanın uyumsuz olması çok kötü olmuş malesef , şayet ben sıvı soğutma h110 aldım bunu almasaydım hava soğutma olarak cooler master v8 gts alırdım kesinlikle yada arkadaşın dediği gibi noctua d15'te alınabilir ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARA23

Su soğutmanın uyumsuz olması çok kötü olmuş malesef , şayet ben sıvı soğutma h110 aldım bunu almasaydım hava soğutma olarak cooler master v8 gts alırdım kesinlikle yada arkadaşın dediği gibi noctua d15'te alınabilir ..

Su soğutmada şöyle bir sıkıntı yaşadım 2cm ile fanlar kasaya oturmuyordu (bir tanesi) yarım yamalak tutturdum ama çalıştırdığımda çıkan ses çok fazla idi speed fan ile fan hızlarını %50 indirdiğimde çıkan ısıyı benim dandik stok fanla aldığım ısı ile aynıydı bende şu mantığı kurdum stok fan ile aldığım ısıyı su soğutma ile fan hızını kısarak alıyorsan gidipte 400 450tl vermek mantıksız geldi bana eğer su soğutmanın fan sesleri rahatsız etmeseydi gidip daha büyük bir kasa alacaktım ama durulacak gibi değil malesef :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

NOCTUA NH-D15
    http://www.ereyon.com.tr/urun/noctua-nh-d15-islemci-sogutucu.aspx
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611

Resmi Sitesi :
    http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=68&lng=en

OneTreeHill İncelemesi :
    http://forum.donanimhaber.com/m_92691599/tm.htm

Hocam teşekkürler NOCTUA NH-D15'ten daha iyi bir serisi varmı noctua'nın ? almışken en iyisini en performanslısını ve sessizini alayım diyorum

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    En iyisi NHD15, ona yakın performasn veren ve daha az yer akplayan U14S. Ses konusunda sıkıntı mevcut ise sanırsam Noctuanın üzerine yok, birde noctua kadar performanslı olmasa da ses konusunda iyi olduğu söylenen DeepCool ürünleri mevcut.
  • Aslında uyumlu olurmu bilmiyorum biraz araştırın ama corsair h90 da tercih edebilirsiniz,bu model performanslı ve en çok tercih edilen sıvı soğutmalar arasındadır,hava soğutma almadıysanız tabi 😊 bide şunu belirtmek istiyorum bu sıvı soğutmada olmazsa son çare olarak noctua d15 ve cooler master v8 gts nin performans kıyaslamalarına bakın hangisi iyi performans veriyosa onu alın derim ..İyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Noctua şuan alacaklarımın arasında ilk sırada yer alıyor testlerine baktım ama korkum bununda ana kartın üzerindeki yerlerden dolayı oturmayacağı sıkıntı olacağı

deep cool hava soğutucusunada bakayım hangisi iyi ise onu alırız artık ikinizede çok teşekkürler
  • Sanada teşekkürler ,yanlız enine boyuna ölçülerini alıp soğutmanın anakartın üzerinde bi bakmanı tavsiye ederim ,bazı anakartlarda chipset,ram ekran kartı gibi çevresinde bulunan bu parçalar ,soğutma sisteminin montajında sana ya son derece zorluk çıkarır ,yada montajı yapamazsın ,bu nedenle iyi araştırıp en stabil olanı seçmen sana son derece rahat kurulum yapmanı sağlar .. İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Noctua montajında sıkıntı olacağını sanmıyorum sanırım sitesinde anakrt uyumluluk listesi mevcut bakabilirsin.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5964

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6564

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6568

Hocam çok sağol gerçekten sitesine girip baktım görüldüğü gibi benim ana kartı destekliyormuş sırf bu yüzden korkuyordum çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Selam arkadaşlar 2 gün önce corsair H100İ siparişi vermiştim ürün bir saat önce elime geçti kasaya takarken bir çok sıkıntı yaşadım (ana kartımın üzerindeki bazı yerlere denk gelmesi) ve çok fena yanında durulmayacak kadar ses yapmasından dolayı az önce ürünü kutulayıp iadeye gönderdim eğer iade değişirse 400Tl kadar önere bileceğiniz güçlü ve sessiz kule tipi hava soğutma varmı acaba ? kasam corsair r400 tek isteğim sessiz ve gerçekten işinin hakkını veren performanslı bir ürün almak şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

corsair link veya bios ayar yapmadinizmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğutuculara meraklıyım.
    custom sistem kurmadıktan sonra,yani kastım alpacool 360mm radyatör güzel bir pompa v.s. almadıktan sonra ben şahsen hava soğutmayı tercih ederim all in one sıvı soğutuculara nazaran.
    nh-d15 mükemmel bir ürün. daha az yer kaplasın dersen u14s alabilirsin. ben tamamen heves için u14s'mi satıp d15 aldım aralarında 2-3 derece maksimum var.
    ama ben 4770k'mı overclock ettim 4.4 ghz'e prime 95 27.9 versiyonu kullanıyorum. blend testte 2-3 derece fark var. çok daha yüksek overclockta biraz daha fark koyar d15. 5-6 derece gibi.
    ama bir de şu var. 50 tl fazla veriyorsun hem çift kule soğutucu alıyorsun hem de ikinci nf-a15 fanı alıyorsun. gerçekten de gördüğüm en iyi fanlardan biri. sessizlik ve performansı olayı çok iyi.
    uzun lafın kısası aslında u14s almak en mantıklısı. tek kule olduğuna bakmayın. d15 ten daha uzun ve daha geniştir. yani çift kuleye yakın metal malzeme var u14s üzerinde.
    internet sitesine bakın 770gr ağırlığında u14s:) termalright silverarrow sb-e ise 750 gr çift kule olmasına rağmen. yani u14s tek kule ama farklı bir tek kule:)
    ikisini de kullanmış biri olarak ikisi de üzmez sizi.
    inventusu tercih edin derim. ben yine ordan aldım. secufirm2 bağlantı kitinde arıza çıktı ertesi gün götürdüm hemen değişim yaptılar birebir.
    bu arada hayran olduğum bir kutulaması var noctuanın ve secufirm2 montaj kiti de hakkaten efsane. kasanızın arkasında backplate'i takmak için yeterli açıklık varsa anakartı sökmenize gerek yok.
    gerçekten mükemmel bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı : overclock85

uzun lafın kısası aslında u14s almak en mantıklısı. tek kule olduğuna bakmayın. d15 ten daha uzun ve daha geniştir. yani çift kuleye yakın metal malzeme var u14s üzerinde.
    internet sitesine bakın 770gr ağırlığında u14s:) termalright silverarrow sb-e ise 750 gr çift kule olmasına rağmen. yani u14s tek kule ama farklı bir tek kule:)

Hazır konusu açılmışken güzel bir tek kuleden de ben bahsedeyim.
    Thermalright ın NH-U14S in üstünlüğüne son vermek için çıkardığı yeni canavarı TRUE SPIRIT 140 POWER
    Gerçekten ismi gibi iddialı bu dev 171 mm yüksekliği, 155 mm eni fansız 880gr, fanıyla 1040 gr ağırlıkta
    En ilginç yanıysa 8mm lik 6 adet ısı borusu kullanması.
    Muhtemelen bu güzel ürünü de ülkemizde göremeyeceğiz.
    Neyse ki Noctua Tr pazarına değer veriyor ve karşılığını da alıyor.

Resmi Sitesi :
    http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/true_spirit_140_power.html?panel=1

Merak edenler aşağıda resimlerini görebilir :
    http://t17.techbang.com/topics/27747-six-8mm-nickel-plated-heat-pipes-power-appeared-thermalright-true-spirit-out-140-power

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 25 Ekim 2014; 17:22:32 >

• iron mask nickli arkadaşın bahsettiği marka da gerçekten mükemmel bir firma hava soğutmada.
    zaten noctua,phanteks ve thermalright'ın bu alandaki üstünlüğü tartışılmaz.
    Fan kalitesi olsun blok kalitesi olsun.
    Ama maalesef dediği gibi her ürünü türkiyede bulmak zor oluyor.
    Amaozonda zaman zaman shipping çok pahalıya geliyor.
    onun için mecburen türkiyedeki alternatiflere yönelmek zorunda kalıyoruz.
    hatta ben u12s bile yeterli diyorum. nf-f12 fanla geliyor üzerinde ve mesela 4770k'yı ben en fazla 4.2 overclock ederim diyene fazlasıyla yeter.
    üstelik boyutları da mükemmel.küçük bir dev tam.
    noctua yeni U serisi ile iyi iş çıkardı. bu blokları temel alarak da d15'i geliştirdi.
    keza thermalright ve phanteks de çok başarılı ürünler yapıyor ama bu markaların değişik tipte soğutucularını türkiyede bulmak zor oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Selam arkadaşlar 2 gün önce corsair H100İ siparişi vermiştim ürün bir saat önce elime geçti kasaya takarken bir çok sıkıntı yaşadım (ana kartımın üzerindeki bazı yerlere denk gelmesi) ve çok fena yanında durulmayacak kadar ses yapmasından dolayı az önce ürünü kutulayıp iadeye gönderdim eğer iade değişirse 400Tl kadar önere bileceğiniz güçlü ve sessiz kule tipi hava soğutma varmı acaba ? kasam corsair r400 tek isteğim sessiz ve gerçekten işinin hakkını veren performanslı bir ürün almak şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

corsair link veya bios ayar yapmadinizmi?

Yaptım orda sorun yok asıl sorundan bahsedeyim size kasaya montaj yaparken eklediğim resimdeki Z77 yazısına denk geliyordu fan ve oraya oturtamıyordum 2cm ile fanı tam takamadım

birinci fan tam otururken diğerini yarım yamalak tutturdum yarısı havada kaldı radyatöre tam oturmadı bu yüzden link programından baktığımda zaten dönüş devirleri farklı görünüyordu ya daha büyük bir kasaya geçecektim yada ana kartı değiştirecektim fanın oturmamsından dolayıda soğutma tam olmadı tam performans çalıştırdığımda fanlardan felaket ses geldi 10dk. yanında bekledim başım ağrıdı çok bunaldım speed fan programı ile %50'e indirdim fan devirlerini bu seferde ısı değeri çok yükseldi kullandığım stok fan ile aynı dereceleri verdi hatta stok fan ile aldığım değer daha iyi diye bilirim bende düşündüm şimdi ya kasa alacağız yada ana kartı değiştireceğiz en iyisi iadeye göndereyim onun yerine ana karta uyan bir hava soğutucu alayım dedim arkadaşlarda sağolsun noctua önerdi onu almaya karar verdim inventus'tan alıcam arkadaşların dediği gibi bakalım inventus'un indirim günleri yada başka birşeyi varmı

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    h80i al haci ben cok memnunum 4-5 derece oynuyor h100i ile arasinda yukte ve cok az yer kapliyor kasada montajida cok kolay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.