Şimdi Ara

4060 Ti Performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yaklaşık 5 ay önce toplamış olduğum bilgisayarımda bazı oyunlarda yeteri kadar performans alamadığımı düşünüyorum. Tüm kurulumu vs kendim yaptım. Benimkinden daha düşük sistemlerde daha iyi fps alan arkadaşlarımı görünce aklıma takıldı acaba bir şeyleri yanlış yapmış olabilir miyim diye. Rain bow six age de Full ayarlarda 85/90 fps alıyorum sizce bu normal mi? kasada R6 oynarken ısınma oluyor. İşlemci için kule tipi fan kullanıyorum. Kontrol etmem gereken sistemsel yada donanımsal ayarlamalar hakkında öneri almak istiyorum. Destek olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Sistem bilgileri:

İşlemci : Intel Core i5 14600 KF

Ana kart : MSI PRO Z790-S WIFI (MS-7D88)

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 ti 16 GB

Ram : G.Skill DDR5-6000 (3000 MHz) 16 GB cl 30 x2

İşletim sistemi : Windows 11 home 64

Güç kaynağı : 750 watt MSI Gold

Kasa : MSI 112 R

Monitör : AOC 21'' 60 hz  (yakında değiştireceğim param yetmedi)

• Bir oyundaki performans sade ekran kartına bağlı değildir. Bildiğiniz gibi birçok faktöre bağlıdır.
    İşin içine bir sürü teknolojik eklentiler de girdi zaten ( dlss FG FSR vs.)

Youtube de aynı işlemci ve ekran kartı kombinasyonlarıyla aynı oyunlarda ne kadar fps alınıyor. Bakıp kıyaslayanilrisin hocam
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Evet tabi ki performans sadece ekran kartına bağlı değil. Youtube videolarında RTX 4060 TI + I5 14600K kombinasyonuyla minimunda 400 civarı ultrada 200 civarı fps alınıyor. Bende şimdi kontrol ettim youtube da test eden kişi kenar yumuşatma ayarını kapalıda kullanarak test etmiş. Bende kapattığımda 290 fps alabildim. Daha sonra ayarları sırasıyla denediğimde benchmark testinde FXAA: 290 fps, T-AA-2x: 155 fps, T-AA-4x: 83fps gördüm. Testlerin hepsinde görüntü işleme ölçeği ayarı: 100, T-AA keskinliği ayarı: 100 olarak denedim. Sonuçlar bu şekilde. Kenar yumuşatma ayarının bu kadar fpsi öldürmesi normal midir? Ben ilerde 2k 200 hz civarı bir monitör almayı düşünüyorum. Bu durum performansımda olumsuz bir etki yaratır mı dersiniz? Monitör alacağım için birazda o yüzden bu konuyu merak ediyorum. Yeni monitör aldığımda daha yüksek çözünürlükte oynadığımda illaki performans düşecektir diye düşünüyorum. Ondan ötürü bu konularda bilgi alabilsem iyi olurdu.

• TDismail T kullanıcısına yanıt

Evet hocam, bu teknolojilerin her birinin çalışma mantıklı olduğunu atlarsak, fazladan işlem gücü harcadıkalrından fps düşürürler.

Örenğin SSAA görüntüyü daha yüksek çözünürlükte işleyip sonra kullanılan çözünürlüğe indirdiğinden fazladan yük verir.

2k da 4060ti, DLSS fsr gibi teknolojiler ile 200 fps verir mi bilmem ama güçlü ve güncel bir kart.

Çözünürlüğün yüklemesi ekran kartını zorlayacaktır ama net ne kadar zorlar, bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.