Şimdi Ara

Isınma problemi olmayan RTX 4080'li laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü olarak 3060ti-Ryzen 5 5600X kullanmaktayım. 2K monitör ile kullanıyorum, işimi görüyor.

Son zamanlarda çok fazla seyahat ediyorum ve oyun oynayabileceğim bir laptop bakıyorum. Aynı zamanda 4K TV'ye bağlayıp 4K oyun oynama planım da mevcut.

Masaüstüne yeni ekran kartı almak yerine direkt olarak RTX 4080'li 17,3 inçlik bir laptop almayı düşünüyorum.

En büyük çekincem 17.3 inçlik bir kasada RTX 4080 ve yüksek performanslı bir işlemcinin throttle yaşamadan kullanılabilmesi.

Termal açıdan problemsiz laptop önerilerinizi bekliyorum.

• @Mèrt

https://www.n11.com/urun/hp-omen-17-ck2005nt-7p6d5ea-i9-13900hx-32-gb-2-tb-rtx4080-12-gb-173-free-dos-dizustu-bilgisayar-36913935?magaza=tekno-dream

Şimdi 4080 li ondan sonra 17.3 inç ekranlı cihaz bakınca hp omen serisi çıkıyor. https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-16-2024-review-QHD-gaming-notebook-with-Core-i9-and-RTX-4080-for-EUR3-200.804952.0.html bunun bir tık ufak boyutlu olanın incelemesi de böyle. Ve gördüğün gibi cihaz kasa dışına 50 küsür 60 dereceye kadar sıcaklık vermiş ısınmış. Dışı kasanın 50 küsür oluyorsa içi dert.

Isınma problemi olmayan RTX 4080'li laptop önerisi

Furmark ile gpu köklenmiş ondan sonra cpu da prime95 ile köklenmiş. Cpu sıcaklığı max 97 derece görmüş averaj da 85 civarı geziyor. Gpu ise 85 derecelerde geziyor. yani bundan çıkan hava ile saçını kurutursun yani. Abartmıyorum ama o da yetmez fan sesi kafanı da beller açıkçası, devamlı elektrik süpürgesi fön makinesi karışık ses çekilir mi ? bilemiyorum. Ki 17.3 inç daha büyük olur soğutması farklıdır diye de düşünme çünkü tek farkı en fazla ısı borusunun biraz daha uzatılmış olabileceğidir o kadar. Fan boyutları geri kalan herşey aynıdır.

Kendi tercihiniz tabi ki ama şimdi 17.3 inçlik adaptörü tuğla gibi aleti ne kadar sık taşıyabileceksiniz ki ? kendi aracınız mı var ? sık sık şehir mi değiştiriyorsunuz ? olabilir tabi de uçakta otobüste falan bunu taşımak bulundurmakta büyük sorun. Düşün işte bagaja veremezsin bunu otobüse kırıldığı an 100 bin lira çöp açıkçası vs. yada yanında sırt çantası alıp ona koysan sırtında yada kolunda kocaman nereden baksan adaptör ıvır zıvır mouse kulaklık ile 4 belki 5 kilo taşıyacaksın demek. Zor iş böyle performanslı notebook işi tercih senin. Ha bundan daha iyi soğutmalısı mutlaka vardır ama fiyatlar uçuyor.

• Bütçe yeterliyse soğutma konusunda Asus ROG Strix serisi başarılı. Bildiğim kadarıyla soğutma sistemlerinde sıvı metal kullanıyorlar. Bir de 4080 ve üstü modellerde sıcaklık değerlerinde çok birşey beklemeyin 85 ve üstü normal değerler sonuçta ince bir kasanın içine yerleştirilmiş işlemcilere sahip cihazlar bunlar. Bir de kaliteli laptop soğutucuları da fayda ediyor. 10 derece civarı soğutma sağladığını gördüm.

• Isınma problemi olmayan RTX 4080'li laptop önerisi
    Isınma problemi olmayan RTX 4080'li laptop önerisiwww.hepsiburada.com
    MSI VECTOR 17 HX A14VHG-838XTR Intel Core i9 14900HX 32GB Fiyatı
    https://app.hb.biz/RjvNrIeDerPg
  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

Zaman zaman farklı şehirlerde kalıyorum, kendi aracımla seyahat ediyorum dolayısıyla laptop boyutu ağırlığı ve adaptör ağırlığı hiç problem değil.

17.3 inç'te seçenekler azalmış. 16 inç QHD de olabilir.

Acer'ın 16 inçlik RTX 4070 serisi hem ucuz hem de sıcaklık yönünden iyi gibi görünüyor. RTX 4070 8 gb olduğu için gelecekteki yeni oyunlarda 2K'da sıkıntı yaratacaktır ama RTX 4080'li laptoplarla aralarındaki 40-50 bin TL fark da düşündürüyor.

• Mèrt M kullanıcısına yanıt

O zaman boyut ve ağırlıktan yana sorun yok demek. Evet boyut büyüdüğünde seçenekler azalıyor yurtdışında var ama ülkemizde pek yok. Şimdi 4070 güzel seçenek ama şu da var, 8 gb vram yetersiz. Forza horizon 5 düşünün 2021 oyunu değil mi ? 8 gb vram oyunu 1080p de köklerseniz yetmediği durumlar oluyor oyun yetersiz vram diye uyarı veriyor ve drop yapabiliyor.

E şimdi rtx 4000 ile gelen frame generation gibi özellikler ondan sonra 2k gibi çözünürlük falan fistan derken 8 gb vram çok sıkıntı. 4080 de aslında sorun ama en azından 12 gb, onun da aslında minimum 16 gb olması lazımdı. Daha bak gta 6 çıkacak düşün birsürü oyunlar gelecek falan 8 gb vram ile olacak iş değil. Ha tabi ki sistem vram açığını ssd'den sistem belleğinden swaplayacak ama onların hızı genel sistem performansını düşürecek ve de ekran kartının gddr belleği kadar hız da sağlayamıyorlar. E dolayısıyla hop drop işte kasma takılma kaçınılmaz olacak. Biliyorum fiyat farkı da çok aslında ama notebook olunca 10 kere düşünüp 1 kere adım atmak lazım. Çünkü ne işlemcisi ne de ekran kartı yükseltilemiyor. O yüzden bugünün şartlarında iyi bir cihaz almak lazım ki ilerleyen birkaç yılda sorun yaşama ihtimalin az olsun.

• ben de laptop bakıyorum bu aralar ve kararsız kalmış durumdayım.

msi katana, sword, vector

lenova legion

asus tuf, rog

hp victus vs vs kafam almıyor artık ve karar veremiyorum

şu laptop nasıldır acaba:

yoksa biraz daha bekleyip G18 lere mi bakmak lazım.

www.hepsiburada.com
    Asus Rog Strix G17 G713PIA39-LL080A39 Amd Ryzen 9 7845HX Fiyatı
    https://app.hb.biz/DCfnuJBNmHS0

bir de şunu buldum ama ne dersiniz

www.hepsiburada.com
    Asus Rog Strix G18 G814JIR-N6002 8gb RTX4070 140W 14. Nesil Fiyatı
    https://app.hb.biz/MQE3lVzjivl3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnc -- 13 Aralık 2024; 1:31:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O rakamlara çıkabiliiyorsanız 32 GB'lık modelini de inceleyin derim..

Isınma problemi olmayan RTX 4080'li laptop önerisiwww.hepsiburada.com
    Asus ROG Strix G18 G814JIR-N6063 Intel Core i9 14900HX 32GB Fiyatı
    https://app.hb.biz/IQ70x5Jy5raz
  • xnc kullanıcısına yanıt

100 bine çıkıp 8 gb VRAMli RTX 4070 almak bana çok mantıklı gelmiyor. 4080 ile aralarında performans farkı çok fazla.

• bundan dolayı ben de gtx 5080 modelli laptopların çıkmasını beklemeye karar verdim, bakalım kısmette ne var, o laptoplar çıkınca tekrar çalarım kapınızı : ) ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

• 4080'li Asus rog strix scar 16 kullanıyorum, ram i de 32 ye çıkardım. Memnunum genel olarak ama 5000 serisini bekleyin derim, 4070li laptoplar alınmaz 8 vram 2025 te çok yetersiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ROG Strix SCAR 18 (2025) G835 | Gaming laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG Global

Birisi şu scar 18'in yeni sürümleri için ana konu açabilir mi tartışalım muhabbetini yapalım hiç mi ilgi yok bu ürünlere

• xLordRealx kullanıcısına yanıt

Türkiye'ye geldiğinde fiyatı en az 200 bin TL olur. Güzel cihaz ama fiyatı nedeniyle Türkiye'de fazla kullanıcısı olmaz diye tahmin ediyorum.

Konuyu açtığım zaman laptop almayı düşünüyordum ancak bu fikirden vazgeçip 2. bir masaüstü almaya karar verdim. Rtx 5080 satışa çıktığında, 100-120 bin TL civarına ryzen 9800x3d-rtx 5080'li bir masaüstü alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.