Monitör çizgi sorunu.
Merhabalar, bilgisayarı açtığımda ilk 1 dk içerisinde ekranda aşağıdaki görselde görüldüğü gibi mor bir çizgi gözüküyor. Daha sonra kayboluyor ve kapatana kadar karşılaşmıyorum. Her açtığımda da karşılaştığım bir durum değil. Bu gün yine aynı şeyi gördüğümde bir fotoğraf alıp foruma yazmaya karar verdim. Bu durum umarım monitörden kaynaklanıyordur. Sizce sorun ne olabilir ileride karşılaşabileceğim olası problemler nelerdir. Yada ekran kartında bir sorun olabilir mi? Ekran kartında sorun olma ihtimali beni korkutuyor. Çünkü garantiye göndermek ayrı bir dert. Böyle minimal bir sorunu ispat etmek ise ayrı bir dert. Hiç bir servisin bunun gibi minimal sorunlarda hassasiyet gösterip sorun çözeceğini düşünmüyorum. Genelde ürünü mahvedip geri yolluyorlar. Servise gönderdiğimize pişman oluyoruz. Detay verecek olursam monitörüm eski bir monitör bunun yanında sistemim ise 1 yıllık güncel bir sistem diyebilirim 4060 ti 16 gb ekran kartı kullanıyorum. Monitör eski olduğu için hdmı dönüştürücüsü kullanıyorum. Vga kablomda sorun olabileceğini düşünüp yakın zamanda kabloyu değiştim fakat sorunum devam ediyor. Önerilerinizi bekliyorum. Sizce monitör harici endişelenmem gereken bir durum söz konusu mudur?
4060 Ti Performans sorunu
Merhabalar, yaklaşık 5 ay önce toplamış olduğum bilgisayarımda bazı oyunlarda yeteri kadar performans alamadığımı düşünüyorum. Tüm kurulumu vs kendim yaptım. Benimkinden daha düşük sistemlerde daha iyi fps alan arkadaşlarımı görünce aklıma takıldı acaba bir şeyleri yanlış yapmış olabilir miyim diye. Rain bow six age de Full ayarlarda 85/90 fps alıyorum sizce bu normal mi? kasada R6 oynarken ısınma oluyor. İşlemci için kule tipi fan kullanıyorum. Kontrol etmem gereken sistemsel yada donanımsal ayarlamalar hakkında öneri almak istiyorum. Destek olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Sistem bilgileri:
İşlemci : Intel Core i5 14600 KF
Ana kart : MSI PRO Z790-S WIFI (MS-7D88)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 ti 16 GB
Ram : G.Skill DDR5-6000 (3000 MHz) 16 GB cl 30 x2
İşletim sistemi : Windows 11 home 64
Güç kaynağı : 750 watt MSI Gold
Kasa : MSI 112 R
Monitör : AOC 21'' 60 hz (yakında değiştireceğim param yetmedi)
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.365 (Bu ay: 134)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware