Şimdi Ara

407 HDi 2.0 Tiptronik Sanziman Nasil Bir Aractir???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
32.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oncelikle iyi bayramlar hepinize.

Forumdaki 407 konulu bircok basligi ve mesaji okuduktan sonra bu basligi acmak istedim. Suana kadar genel olarak hep 1.6 HDi motorlu 407 araclar ile ilgili yorum ve degerlendirmeler yapilmis. 2.0 HDi 407 ile ilgili bilgi ve tecrubesi olan arkadaslar asagidaki sorularima yanit donebilirlerse cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

1) 407 2.0 HDi motorun yakit tuketim, performans degerleri ne seviyededir. Bu motora ait bilinen kronik sorunlar var midir? Tavsiye eder misiniz?
    2) Almayi dusundugumuz aracta tiptronik bir sanziman mevcut. (6 ileri) Bu sanzimanin bilinen sorunlari var midir. Vites gecisleri nasildir? Yokusta geriye kaydirir mi?
    3) Bu aracin yakit tuketimini 1.6 HDi ya gore kiyaslarsak, ozellikle sehir icerisinde kullanim icin cok fark yaratir mi?
    4) Bu da genel bir soru. 407 cikali yaklasik 4 sene oldu. Bu aracin sifirini almak sizce hala mantikli bir secim midir?

Iyi Gunler Dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: uzakmavi

Selam Arkadaslar,

Oncelikle iyi bayramlar hepinize.

Forumdaki 407 konulu bircok basligi ve mesaji okuduktan sonra bu basligi acmak istedim. Suana kadar genel olarak hep 1.6 HDi motorlu 407 araclar ile ilgili yorum ve degerlendirmeler yapilmis. 2.0 HDi 407 ile ilgili bilgi ve tecrubesi olan arkadaslar asagidaki sorularima yanit donebilirlerse cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

1) 407 2.0 HDi motorun yakit tuketim, performans degerleri ne seviyededir. Bu motora ait bilinen kronik sorunlar var midir? Tavsiye eder misiniz?
    2) Almayi dusundugumuz aracta tiptronik bir sanziman mevcut. (6 ileri) Bu sanzimanin bilinen sorunlari var midir. Vites gecisleri nasildir? Yokusta geriye kaydirir mi?
    3) Bu aracin yakit tuketimini 1.6 HDi ya gore kiyaslarsak, ozellikle sehir icerisinde kullanim icin cok fark yaratir mi?
    4) Bu da genel bir soru. 407 cikali yaklasik 4 sene oldu. Bu aracin sifirini almak sizce hala mantikli bir secim midir?

Iyi Gunler Dilerim.

Üst komşumuzda 2005 modeli var. Triptonik vitesi geriye kaçırmıyor, çünkü kuru kavramalı değil, ıslak kavramalı tork konvertörlü triptonik, yani ayağı gazdan çekince tam otomatik gibi ileri gidiyor kendiliğinden.Ancak 2.elde zarar büyük oluyor. Dikkat. Bence 0 alıncaksa c5 bakınız.

• Aracı sanırım 2008 model olarak düşünüyorsunuz bulabildiyseniz kaçırmamanız gereken bir araç fiyatı çok cazip

1-) 407 2.0 HDI 136Hp güç üretir. Maksimum torku ise 320Nmdir. Overbost fonksiyonu yani anlık gaza yüklenmeyle bu tork 340 Nm ye çıkar. Yeni 6 ileri şanzıman daha uzun ömürlü ve daha ekonomiktir. 2005 ve 2006 modellerinden piyasada çokça rastlanır ama onlar 4 ileridir. Bu motorla ilgili kronik sorun duymadım. Kullanımı gerçekten keyifli ve 340 Nm tork ile koltuğa çekildiğinizi hissediyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim.

2-)Bu şanzıman tork konvertörllü otomatik şanzımandır. Geriye kaçırma bu şanzımanlarda olmaz. SAdece çok dik rampalarda hafif kayma şeklinde görülebilir. Zaten ayağınızı frenden çektiğinizde düz yolda araç kendiliğinden hareket edecektir. Bu şanzıman yeni bir şanzıman AM6 koduyla üretiliyor. Ben sorun duymadım çalıştığım dönem de teknik personelimize sorduğumda 4 ileriye nazaran çok kaliteli olduğunu söylemişlerdi.

3-)2006 yılında 407 1.6 HDI motoruyla beraber 2.0 motorlara olan talep ciddi oranda düştü. Son dönemler de ise hiç satılmıyordu diyebilirim. Yakıt tüketimi fabrika verisi 10.0lt dir. 1.6 HDI motorda ise 6.8 Lt haliyle 100 kmde 3.0 lt fark doğacaktır. Ama çekiş anlamında çok farklıdır.

4-)407 şu anda makyajlı kasa ile çıkıyor ama pek bir dğeişikilik olduğunu söyleyemem. 2010 veya 2011 yılında kasa değiştirecektir. Bu sebeple 1.6 HDI düşünülürse tercih C5 olabilir. Ama sizin düşündüğünüz 2.0 HDI motor eğer 2008 model olarak bulunduysa ofiyata o araç müthiş bir seçim. Kesinlikle kaçırmayın derim...

• YANİ 2008 - 2009 ARASI TAŞ ÇATLASA 4bin ytl fark eder. Bence rakipleri 407 den çok çok daha iyi. 407 bence sınıfının konfor segmentinde biraz zayıf kalıyor. ayrıca iç mekan genişliği kasanın sportif yapısı nedeniyle sıkıntılı. 407 alınırsa sadece tipi için alınabilirdi ki c5 ve yeni mondeo BENCE 407 den daha şık ve ağır oturaklı sınıfına uygun bir karakter çiziyorlar.
    Ayrıca yol tutuş da 407 de çok çok iyi değil. Sınıf ortalama altı diyebiliriz. Bence başka seçeneklere yönelmelisiniz.
    Bknz mondeo 2,0 tdci otomatik, veya c5 hiç olmadı 2.el 2008 model birsürü passat var 10binde vb. Daha kazançlı ve uzun ömürlü sürersiniz.
  • otmotvmhndsi sanırım bir 1-1.5 ay öncesine kadar Peugeot ta çalıştığımı unuttun.

2008 Peugeot 407 Executive 2.0 HDI Otm.6 'yı 52,000 YTL den veriyorduk. Bu fiyata metalik boya dahil...

2009 Peugeot 407 Executive 2.0 HDI Otm.6 'yı 66.900+1.075 YTL kampanyalı fiyatı var 65.000 den verildiğinini düşün.

407 nin iç hacmi arka baş mesafesi anlamında Coupe görünümü sebebiyle sıkıntılı, diz mesafesi koltuk minderinin uzunluğu sebebiyle dar görünüyor ama o da bana göre yeterli önde herhanhi bir sıkınyı yaşanmıyor.

Yol tutuş konusuna gelince tam bağımsız arka süspansiyonu, yatık amortisörleri ve standart ESP ile gayet başarılı olduğunu düşünüyorum.

Bu paraya bence bir alternatif olamaz. Bulduysan hayırlı olsun 10-12 adet civarında Türkiyede araç vardır. Genellikle Alüminyum Griydi.

• Merhaba Arkadaslar

Yardım ve bilgiler icin cok tesekkur ederim.
    Bugun celik gri - 2008 model 407 2.0 HDi Tiptronik aracimizin kaporasini vererek
    alim-satim islemlerini baslattik.

Fiyati gercekten bu ozellikler icin oldukca uygun geldi. Umarim hayirlisi ile iyi gunlerde
    kazasiz belasiz kullanmak nasip olur.

Araci kullandiktan sonra yorum ve dusuncelerimi ayrica belirtirim isterseniz.

Iyi aksamlar.
  • quote:

Merhaba Arkadaslar

Yardım ve bilgiler icin cok tesekkur ederim.
    Bugun celik gri - 2008 model 407 2.0 HDi Tiptronik aracimizin kaporasini vererek
    alim-satim islemlerini baslattik.

Fiyati gercekten bu ozellikler icin oldukca uygun geldi. Umarim hayirlisi ile iyi gunlerde
    kazasiz belasiz kullanmak nasip olur.

Araci kullandiktan sonra yorum ve dusuncelerimi ayrica belirtirim isterseniz.

Iyi aksamlar.

sorun olmazsa ne kadar'a aldığınızı sorabilirmiyim. Çok merak ettim, 52 bin fln diyince ömer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Omer bey dogru diyor. Bu arac suanda piyasada 52-53000 arasinda fiyatlarda dolasiyor. Ve cok az sayida mevcut. Suanda Istanbul da sanirim son 2 kaldi. Ben ise tam arasindan aldim. 52500 YTL.
  • quote:

Omer bey dogru diyor. Bu arac suanda piyasada 52-53000 arasinda fiyatlarda dolasiyor. Ve cok az sayida mevcut. Suanda Istanbul da sanirim son 2 kaldi. Ben ise tam arasindan aldim. 52500 YTL.

hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın kazasız belasız...
  • 2 adet çelik gri
    2 adet siyah
    7-8 tan alüminyum gri araç vardı. Hepsinin içi koyu gri kadife Al.grinin birinde sunroof birinde alarm mevcuttu.
    Ama çoğu kapışıldı son 1-2 tane kalması normal bende çelik gri almak istmeiştim baba için ama malum ekonomik kriz devreye girdi. ben bayimizden teslim edilen bir al. griyi incelemişdim .
    Çok güzel araç güle güle kullanın kazasız belasız günlerde İnşallah
    otmotvmhndsi sencede bu fiyata makul değil mi?
  • valla c5 çok beğenmeme ragmen nerdeyse aynı fiyata 2.0 hdi triptonic araba alıyorsun sıfır km normal.hayırlı ugurlu olsun
  • dostum babama söyledim, focusu verip son kalanlardan alsakmı diye içerde hesap yapıyor valla. Hangi bayide kalmış, heran alabiliriz focus'u satıp. Bi yazarmısınız???
  • Dostum bayileri göremiyorum ama Peugeot'ta 1 adet Alüminyum Gri gözüküyor. Ankarada bandrol ödemiyorlar bildiğim kadarıyla, sıkı bir pazarlık yapıp 50-51 arası bir değere alırsınız oradan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.