Şimdi Ara

4070ti Gsync Çalışmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 144hz Monitör için 3 Fps altı 141 fps cap.
    Sadece G-sync.

Mantıken zaten g-sync frekans aralığında bırakmak için FPS cap uyguluyoruz, yani v-sync gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kubycane kullanıcısına yanıt
    11de işe yaramıyor işte sadece gsync

• brnk kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam? V-sync şuan hiçbir getirisi olmayan teknoloji. Şöyle izah edeyim monitorunüz 144hz ve Vsync açtınız.. Oyunda 144+ fps alırsanız da ekranda görüntülenmeyecek fakat 120fps aldığınız sahnelerde 144hz'de sabit çalışacak ve aynı kareyi tekrar tekrar ekrana yansıtacak 144'e tamamlamak için. Kısaca "Stutter" yaşayacaksınız. Bu yüzden G-sync var. Şuanda kesinlikle v-sync + gsync kullanmanıza gerek yok mantığı da yok monitorunuzun maks hertzi neyse FPS sabitliyorsunuz o hertze hocam.

İşte fps sınırlamak falan farketmiyor, Windows 10da işe yarıyor, 11de vsyncde açmam gerekiyor yırtılma ve shutter olmadan oynamak için.

Kullandığınız monitör marka model neydi hocam? Win 11 ile FPS sabitleme mümkün olmadı mı tam anlayamadım malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubycane -- 8 Mart 2023; 19:6:26 >
    asus rog pg278qr

Hocam vallahi win 11'de FPS sabitlemeye izin vermiyor mu da v-sync açmak zorunda kalınıyor? İzlediğiniz videolarda vsync açmanın sebebi tamamen FPS Limit koymak ile alakalı. G-sync çalışma aralığı 1 to 144hz farzedin, FPS limit koymazsanız 180fps aldığınız sahnelerde "tearing" oluşuyor. Videolarda bu yüzden FPS sabitlemek tavsiye etmek yerine v-sync + gsync kullanın demişler tuhaf bir şekilde ikisi de aynı amaç fakat ekstradan giriş gecikmesi ne olur bilemem vsync ile. Hatta vsync monitorunuzun maks hertzine sabitliyor, 3fps kadar altına sabitlemek daha sağlıklı deniyor.

Anlamadım hocam ben de nvidia denetim masasından 162 yaptım max fps, vsync açtım gsync açık hepsini yaptım öyle oynuyorum böyle düzgün oynanıyor işte.

senin bu monitör oc ile mi 165hz?

normal 144hz değerlerinde denedin mi hiç?

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Evet Oc ile, denedim hatta normalde 144 kullanıyordum farketmiyor oda. Dp kablo falanda değiştim 1.4 vardı kendi kablosunu taktım oda aynı. Driver falanda yükledim monitorun indirip Bi şey değişmiyor, illa açtıracak o vsynci 😅

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

selamlar hocam bendede lg 27gl83a modeli var, compatible listesinde olduğu için, 48-144 arasını desteklemekte diyor,

şimdi daha oyunda denemedim ama ayarlamaları yaptım,

kontrol panelinden 140 fps ile sınırlandırdım, vsyncyi panelden açıp, oyundan kapadım,

videoda adamın dediği gibi "düşük gecikme oranı modu"nuda ultra yapıp kaydettim.

benim oyun genelde 120 fps civarında takıldığı için 140 üstündeki yırtılmaları görmüyorum ama,

oyunda çimenlerin içinde nişan moduna girince 40-50 fps arasına düştüğü gibi, sanki 15 fps alıyormuş gibi iyice kasılmalar başlıyor, bir türlü onu çözemedim,

hiç olmazsa galiba 3060 ekran kartımı satıp 3080 gücü karta geçip 50 fps altına düşürmemem lazım değilmi? monitör 3k iken aldım şimdi daha onuda alamam temizinide bulamam bide.

napsam bilemedim.

• UberFahrer kullanıcısına yanıt

Nvidia Kontrol Panelden V-sync kapatın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 11 Mart 2023; 17:2:4 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.