Şimdi Ara

4070ti Gsync Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sorunum başlıkta belirttiğim gibi windows 11'de gsync çalışmıyor. Monitorum asus rog pg278qr gysnc modülü olan monitor ayrıca acer monitorum vardı freesync onda da gsync açılıyordu ama yine çalışmıyordu. Denetim masasında gsync açık, tam ekran-pencere ikisinide denedim. Sorunu araştırdım 4090 kullananlarda var genel olarak, çözüm olarak nvidia denetim masasından vsynci hızlı yaparsanız düzeliyor ben de fayda etmedi 4090 ve g8 oled olan arkadaşımda işe yaradı hızlı yapmak. Ben de sadece denetim masasında vsync açık yaparsam yırtılmalar gidiyor ama o zamanda yüksek fps gereken oyunlarda sıkıntı oluyor cs go vb. 3060ti ile böyle sorun yoktu freesync monitorde bile. Ne yapmam gerekiyor acaba her hangi bi çözümü var mıdır windows 11 kaynaklı mı nvidia driver sorunu mu ? Vsync açık oynayıncada smooth dedikleri akıcı şekilde gelmiyor oyunlarda bi tuhaf hissiyat oluyor.

• Kac fps'de oynuyorsun?
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    100-200 cs falan 400 hepsi aynı
  • FPS sabitleme denediniz mi hocam?
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt
    Oyun içi resident evilde denemiştim Bi onun harici nvidia ayarlarından falan denemedim eski kart daha akıcı geliyordu freesync monitorde single oyunlarda neysede hocam cs go, warzone falan rahatsız ediyor bunlarda düşük fpsde oynanmıyor
  • brnk kullanıcısına yanıt
    Doğru ama FPS oyunlarında 150-200 gibi bir sabitleme deneyeblirsiniz hocam monitör 144 Hz ise.
    Onun dışında BIOS güncelleme, Windows sürümünü değiştirme, DDU ile sürücüyü komple silip yeniden kurma gibi denemeler yapabilirsiniz.
  • gsync ya da freesync gibi değişken yenileme oranının (adaptive sync) aktif durumda kalması için fps değerinin monitörün yenileme hızını aşmaması gerekiyor.

165hz monitörde 166fps aldığında gsync devre dışı kalır; minimum da 30fps altına düşerse gene devre dışı kalır.

fps oyunlarında yüksek fps ve yırtılma olmasın istiyorsan o zaman daha yüksek hertz değerli monitörlere geçiş yapacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

gsync ya da freesync gibi değişken yenileme oranının (adaptive sync) aktif durumda kalması için fps değerinin monitörün yenileme hızını aşmaması gerekiyor.

165hz monitörde 166fps aldığında gsync devre dışı kalır; minimum da 30fps altına düşerse gene devre dışı kalır.

fps oyunlarında yüksek fps ve yırtılma olmasın istiyorsan o zaman daha yüksek hertz değerli monitörlere geçiş yapacaksın.

Hocam yıllardır 144-165 monitor kullanıyorum ilk kurduğum sistem değil, ilk kullandığım monitorde değil hiç birinde dediğiniz gibi sıkıntı olmadı yüksek hz monitor ihtiyacı duymadım özellikle csde bile gsync açık oynarım genelde kapalı tavsiye etselerde. Şimdi windows 10 yükleyeceğim denemek için

• Yıllardır G-SYNC ile oynayan biri olarak.

VSYNC = ON

MAX FRAME = 141 [144hz monitörlerde], 3 sayı az seçmelisiniz.

Aksi taktirde stutter ve tearing yaşarsınız.

• @LGatakan Sağ olun hocam windows 10 yükledim fayda etmedi dediğinizi yaptım denetim masasından sınırladım, vsync kapalı olduğu halde düzeldi. Denemek için 165'e sınırladım onda bile olmadı 162 yapınca oldu. :D csde falan sınırlamadım tabii o aynı hala duvarlar böyle takılıyormuş gibi hissiyat var, anlamadığım aynı gsync aynı nvidia 3060tide böyle şeylerle uğraşmıyor diğer oyuınlarda bu kadar yüksek fps almıyordum tabii ama csgoda niye böyle fps aynı onda

• Hertz değerinin üstüne çıkınca zaten devre dışı kalıyor gsync, sen açmışsın kapamışsın bi etkisi yok.

Ya hertz değerinin birkaç fps altına limitleyeceksin ya da görüntü yırtılmasına/takılmasına razı olacaksın.

Bi de fps limitleyince vsync açmanın bir etkisi yok. Vsync yapacağını zaten limit koyarak yapmış oluyorsun.

İkna olmayanlar Battlenonsense'in incelemelerini izlesin.
  • Yukarda biri yanlıs bilgi vermiş, gsync kullanıyorsan vsync açmaman gerekir. Zaten gsync vsnyncin getirdiği olumsuzluklara karşı çıkmış birşey, vsnyc açarsan bir anlamı klmaz.

Vsync açmada amaç fps limitlemekse zaten çeşitli yollarla yapılıyor ama bu vsync açmak asla olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 20 Şubat 2023; 0:47:56 >
  • @shruikan Doğrudur hocam, sağ olun yardım için. Daha önce freesync olarak acer kg271, msi mag 241c, excalibur 200 hz bi monitor, gsyncde asus vg248qg kullandım vega56,2070super, 3060ti kartlarla hiç birinde böyle olmamıştı diğer oyunlar için dediğiniz gibi o fpslere çıkmak zordu diğer kartlarla ama csde falanda daha iyidi yine.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Evet hocam konuyu açma sebebimde o redditte falan vsync açık yapın vs. demişler çözüm içinde işte o zaman mantığı olmuyor dediğiniz gibi

• brnk kullanıcısına yanıt

csgo için mi vsync açın demişler? csgoda 250 fps üstü alıp vsync açanın yenileme hızına fps kitleyenin gsync açanın kendine saygısı yoktur.

• Nvidia Kontrol panelden açtığınız Vsync ile oyun içi Vsync farklı. Yani ben bunu anladım denemelerimde de öyle olduğunu gördüm. Aslında aynı şey ama açılması yönünde incelediğim makaleler hep. Şu video'da ki yapılanları denermisin hocam sonra sonuca bakalım. Driver kaynaklı bir sorunda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 21 Şubat 2023; 9:35:48 >

• Bu seçeneğin seçili olması gerekiyor seçili mi sizde

4070ti Gsync Çalışmıyor
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Monitor gsync modüllü hocam, uyumlu monitorlerde oluyor bu tik yukarıda arkadaşın dediği gibi kullanıyorum şimdilik single oyunlarda düzeldi öyle
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Adaptive sync zaten ekran kartının monitörden fps olarak yüksek olduğu oyunlarda kullanmak için zaten aşmasa adaptive sync diye bir teknoloji olmazdı
  • öyle değil o iş.

monitörün hertz değerini aşan fps değerlerinde monitör bi senkron yapamaz çünkü kapasitesinin üzerinde.

eskiden sadece vsync varken monitörün max hertz değerine fps otomatik sınırlandırılırdı; ekran kartı yetmeyip de fps değeri max hertz'in altına indiğinde vsync bu sefer de fps değerini monitörün yarı hertz değerine sınırlandırırdı. bu fps düşüşü ve vsync'in kareleri sıraya koymasından kaynaklı artan input lag azaltmak için icat ettiler "adaptive sync" teknolojisini.

adaptive sync'ten faydalanmak için monitörün hertz değerini aşmayacaksınız hatta bazen dalgalanmalara karşı -freesync'te çok olur, gsync'te neredeyse yoktur- fps değerini monitörün hertz değerinden 3-4 aşağı kilitlemek gerekir.

ve gsync ya da freesync aktifken vsync/fastsync bilmem ne püsür açılmaz, açılır diyenin alnını karışlarım. ben açıyorum diyen elindeki öte-beriyi kullanmayı bilmiyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 22 Şubat 2023; 18:43:49 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.