Şimdi Ara

40cm'lik (15lt) Akvaryum için öneriler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 38*17*23 cm (yanlamasına uzunluk, diklemesine uzunluk, yükseklik) boylarında akvaryuma iki tane japon balığı aldım. Daha önceden beslemiştim. Aşağı yukarı 6-7 sene öncesine.
    Şuan kafam çok karışık. Akvaryuma daha fazla balık yada canlı koymak istiyorum. Ayrıca çömlek gibi balıkların kendini güvende hissedebileceği dekorlarında bulunması gerekiyor.
    Elimde iki tane japon balığı var. Şimdi bu akvaryum işinde çöpcü olayı varmış. Elma Salyangozu filan..
    Akvaryumun altında cam misketler, yassı taşlar ve küçük renkli parça taşlar var.

Dış motor, ısıtıcı, bitki, dekor, ışık vb. şeylerden hangileri gerekli?
    Dış motor alsam akvaryum suyunun kimyasını bozar mıyım? Suyu kaç günde bir değiştirmeliyim?
    Isıtıcı balıklar için gerekli mi?
    Bitki alsam japon balıklarımın hoşuna gider mi?
    Bitki canlı yada cansız olmasının farkı olur mu? Canlı alırsam akvaryuma toprak koymak gerekir. Onu nasıl yapmalıyım.
    Dekor akvaryumu küçültürmü. Gereklimidir ?
    Işık zarar verir mi. Uyumalarına engel olur mu?
    Japonların yanına kaç tane daha balık besleyebilir miyim?
    Hangi tür balıkları besleyebilirim?

Ekolojik bir sistem kurmam için neler gerekli. Üremeleri şart değil.

Aklımda çok deli sorular var. Bu konu hakkında rehber buldum ama bu sorulara cevap bulamadım. Daha doğrusu çok fazla araştırmaya vaktim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper# -- 22 Ağustos 2016; 1:27:50 >

• dış motora gerek yok iç filtre yeterli ısıtıcı almanız gerekebilir eviniz sıcaklıgı 25 derecenin altına düşşüyorsa alın ısıtıcı.su değişimini haftada bir kere yapın yarısını değiştisin suyun yeterli olur canlı bitkiyi japonlar yiyecektir o yüzden gerek yok ve japonlar için küçük bir akvaryum 3+1 lepistes daha mantıklı olacaktır o litrede .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C8DAEABE -- 22 Ağustos 2016; 17:50:58 >
  • Toplam 100 liraya kadar bu küçük akvaryumum için bütçem var. İç filtre ve termostatlı ısıtıcı önerir misin?

Kolay gelsin.
  • TetraTec HT 100 ısıtıcı Eheim Pick Up 2006 iç filtre ideal sizin akvaryuma gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler bu iki modeli araştırıyordum sizin onerinizle kesinleşti.

• size katılmıyorum.4-5yildan fazla eheim 2050 iç filtre kullanıyordum.ne yapan yapayim akvaryum suyu çok kısa sürede bulaniklasiyordu...
    gecen sunsun 603b dış filtre aldım. 2 gün içerisinde ne koku ne de bulanıklık kaldı .
    yeni başlayanlara küçük de olsa dış filtre kullanmalarını tavsiye ederim.
    üstelik iç filtre fiyatına

http://www.akvaryumda.com/sun-sun-hw-603b-dis-filtre-detayli-inceleme-resimli-anlatim/

m.n11.com
    Sunsun 603 Dış Filtre HW-603B 400 LTH 6W Fiyatları ve Özellikleri
    http://m.n11.com/sunsun-dis-filtre-hw-603b-400-lth-6w-P127919280

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Toplam 100 liraya kadar bu küçük akvaryumum için bütçem var. İç filtre ve termostatlı ısıtıcı önerir misin?

Kolay gelsin.
    akvaryum çok küçük o akvaryumda 1 balık zor beslenir
    - dekor yani akvaryumdaki ısıtıcı + taş + süsler kesinlikle akvaryum içerisindeki suyu azaltır (10 litre akvaryum 7 litreye döner)
    - bitkili sistem için toprak şart değildir. kaya üzerinde yetişen bitkilerde mevcut ama pahalıdır. bulmanız sorun olur.
    - 10-20 litrelik bitki akvaryumu olmaz.
    - 100 litreye kadar olan akvaryumlarda cansız bitkinin olması bir sorun oluşturmaz.
    - 100 litreye kadar maliyeti düşük olan akvaryumlarda dış filtre kullanılmaz.
    - ışıklı sisteme gerek yoktur. akvaryumu biraz günışığı alacak biryere koyar ve içine balıkların saklanabileceği kova küp saksı tarzı süsler koyarsanız hiçbir sorun olmaz.
    - akvaryumlarda ısıtıcı şarttır.
    - iç filtre olarak yeşil renk yerli yapım 10-15 liraya hem hava sağlayabilecek hemde suyu çok azda olsa filtrasyon yapabilecek iç filtreler mevcuttur.
    - normalde 10-20 litrelik akvaryumda 2-3 japon neredeyse fazladır.
    - ekolojik bir sistem kurmanız için en başta para gereklidir. maliyeti çok yüksektir. ayrıca üremek ekolojik sistemin içindedir normali budur.
    - elma salyangozu falan akvaryumda güzel durur. fazla bir faydası yoktur.
    - vatos neredeyse tüm akvaryumlarda olması gereken vede çok sağlıklı ve dayanıklı bir balıktır.
    - japon - lepistes - kılıç balığı gibi türleri besleyebilirsiniz. japonu sadece japonla besleyin diğerleri birlikte yaşamazlar. kılıç balığı falan japona saldırırlar.
    - çok bir bilgim olmamakla beraber şu minik çöpçü balıkları genel olarak hepsiyle yaşarlar.

(zamanında 40-50 litre akvaryuma 30-10 irili ufaklı balıklardan koymuştum su 3-5 günde pisleniyordu. balıklar birbirini yemiyordu ama, hatta satacağım gün lepistes yavrularını salmıştım. saatlerce diğer hiçbir balık yememişti =) durum biraz kötüydü manevi olarak o yüzden akvaryumu elden çıkartmak için.)

(100 litre altı akvaryum önermiyorum. aslında. 70-80 litrede olur. ama 10-15 litre olmasın. 40-50 litre bile az.)
    (malum 2. elci siteden 50-60 liraya kadar 2. el 80 cm akvaryumlar mevcuttur.)
    (bu hobiyi bırakıp akvaryumu komple satanlardan satın alabilirsiniz. 100 liraya full sistem akvaryum sahibi olmuş olursunuz.)
    (50 litre akvaryum 1 haftada pislenirken 100 litre 1 ayda pislenir. büyük akvaryum herzaman iyidir.)

2. elciler sıfır akvaryumcularla aynı fiyata satıyorlar ama, ucuza sıfır akvaryum malzemesi bulamazsanız 2. elde alınabilir. 50 liraya 2 hafta kullanılmış 80 cm hiçbiryerinde kırık olmayan sorun olmayan bir akvaryum görmüştüm akvaryumcudan, şu malum 2. el ilan sitesinde

zaten çoğu akvaryumcu indirime gitti veya zam yapmadı. 680 liraya 80 cm akvaryum satıyorlar pazarlıkla 60-70 liraya indirebilirsiniz yanına ucuz bir iç filtre ve ısıtıcı alabilirsiniz.

renkli taşlardan ziyade doğal kum taş vs vs kullanabilirsiniz. renkli taşlar balıklara zararlıdır. yada en az 1-2 hafta boyası gidene kadar suda bekletin.

NOT: gerçek anlamda ekolojik sistemli bir akvaryum yapım maliyeti 500-1000 tl ye patlayabilir vede geçebilirde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 1 Eylül 2016; 5:06:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marasli_keko_harun kullanıcısına yanıt
    Çok kesin konuşmuşsunuz. Keşke başlarına "bence" diye ekleseydiniz. 10-20 litrelik bitki akvaryumu neden olmasın? Hatta son yıllarda trend hep nano akvaryumlar. Büyük akvaryumlarda tecrübe kazanan akvaristler, küçük akvaryumlara geçiş yapıyor. Küçük akvaryumda suyun dengesini tutmak daha zor, öte yandan bedensel olarak daha az uğraşılıyor, daha az yer kaplıyor vs. 50-400-100 lt den sonra hobiye ara vermiştim. Cichled türleri besliyordum. Şuan 10lt nano bitkili yapıyorum. Bitki harici canlı kiraz karides olucak. İlave olarak belki en fazla 2-3 cm büyüyen balık olabilir 1-2 adet. Alternatif olarak bitkisiz, minimal, sadece kiraz karidesleri yavruları saklansın diye dekorluda olabilir. Daha tam karar vermedim. Kirlenme konusu balık boyutu, türü, sayısı ve bunun akvaryumun hacmi ile orantılı. 50 litrede uygun sayıda balık, 100 litrede fazla balıktan iyidir temizlik olarak. Küçük ltli akvaryumların sıkıntısı kirlenme değil aslında. En ufak bir hatada tüm suyun çok çabuk bozulması.

Ayrıca;

10-20 litreye 1 japon balığı bile bence fazla. Japonlar için en az 50lt olmalı
    Isıtıcı türe göre gerek olmayabilir.
    40lt ve üzerinde dış filtre kesin gerekli olmasada, en iyi, en etkili çözümdür.
    Bitki varsa, ışık şart. Litreye göre watt ayarlanır.
    Yeni başlayan biri için üst lt sınırı yoktur aslında. ne kadar büyük olursa olabilir. Ama alt sınır 40-50lt Hataları daha iyi tolere eder. Su değerleri hemen bozulmaz. Daha altındaki hacimler için biraz daha tecrübe lazım. (yada bol bol test ıvır zıvırına sahip olmak gerekli ki bunlar maliyetli.
    Denildiği gibi ikinci el akvaryum almak çok daha uygun. Bundan da uygunu, düzgün ve dürüst bir camcı bulmak. Elinizden iş geliyorsa, cama cam olarak camcıya yaptırır, kapaktı, köşe parçalarıydı falan kendiniz yaparsınız. Ben öyle yaptım hep. Hatta arkadaşımın 200 liraya mal ettiğimiz akvaryumunu 600 liraya satmıştık. Ahşap dolaplı falan yapmıştık :)

Birde en önemlisi, canlı bitki ile cansız bitki arasındaki fark uçurumdur. Canlı bitki akvaryumu tamamen farklı bir olay. Ben bu konuda yeniyim, araştırıyorum hala. Yani akvaryumu kurmadan önce iyice karar verin. Canlı bitki demek 2 katı uğraşı, bilgi demek. Hatta canlı bitki istemiyorsanız, cansız bitki alternatifte değil. Cansız bitki koymayın, pislik tutuyor ve kötü bir görüntü oluşuyor.

• Uzun zamandır balık beslemiyorum ama aklımda kalanlardan birkaç şey söyleyeyim. Köpek balığı alabilirsin. Gerçi boyları uzundur akvaryuma sığmayabilir ama ilk başta bayağı küçük oluyorlar. Büyüyünce satabilirsen al. Hayvan dar alanda zorlanmasın. Bu arada suyu ağzına kadar koyma çünkü köpek balıkları dışarı atlayabiliyor (hemde çok iyi atlıyor). Suyu çok değiştirme. Değiştireceğin zamanda eski suyun dörtte biri dursun. "Ne kadar yeni su o kadar iyi" diye düşünme. Bitki felan alma, alan dar diyosun. Ama çok süssüz duruyor dersen ufak bir mercan alabilirsin veya dediğin gibi testi de olur. Güzel birde arkaplan koydun mu hoş görünür. Çöpçü arada balıklara sataşıyor gibime geliyor. Yinede araştır sen. Melek de alabilirsin. Bazı akvaryumcular Japonla yaşamaz bazılarıda yaşar diyor. Isıtıcı ve motor al.

• Trend ama neye göre kime göre trend ?
    bir zamanlar su kaplumbağalarını ölüm fanusu adında plastik küçük kaplarda besleme trendi vardı...
    arkadaşın akvaryumu nano değil bu arada, bildiğin klasik 10-20 liralık akvaryum =)
    sizin nano dediğiniz akvaryumların en küçüğü en az 200 liradan başlıyor...
    1300 liralık asgari ücretli ülkede kimse fanus kadar akvaryuma 200-300 lira vermek istemiyor, şartlar böyle olunca kimse akvarist olamıyor...
    dış filtre dediğiniz en az 200 liradan başlıyor :(

siz bir şekilde ucuz materyellerden zamanında 200 liraya yaptığınız akvaryumu 600 liraya kerizlemişsiniz birine =)
    ama herkes o parçaları bulamıyor. herkesin tanıdığı bir camcı, durmadan lojistik sağlayacak aracı olmayabilir. herkesin mobilyacı bir tanıdığıda olmayabilir =)
    milletin eski hurda malı çok değerli ne yazıkki. şu en adi 50 liraya sıfıra satılan akvaryuma bile 150 lira çekmişler =) içinde 20 liralık bozuk motor, eskimiş taşlar =)

heleki canlı bitkili bir akvaryumlu full sistem sadece 50 litre olsun sadece o akvaryumun kumu 100 liralara dayanıyor artık =)

ne yazık ki bu şartlar altında kimse sizin kadar şanslı değil.
    kimse 2 liralık japon balığına 1000 lira bayılacak değil.
    bedava bitki kökü paylaşacak bir akvaristte yok ortada =)

akvaryumcuya gidiyorsun dayak yemeden çıkabilirsen ne ala... birşey soruyorsun adam alacakmısın diyor. herşey ticarete dönmüş durumda...
    10-20 lirayı zor bulan öğrenci kesime dış motor önermek mantıklı değil =(
    ne yazıkki yazdıklarınızın hiçbir geçerliliği yok. yazdıklarınız tamamen doğru ama buralarda işlemez =)
    iyi forumlar.
    sevgi ve saygıyla.

• camlicaibrahim kullanıcısına yanıt
    Şu an piyasada dış filtreler 50 liradan başlıyor. Nano akvaryumlar ise eminönündeki akvaryumcularda bile 80-90 liradan başlıyor 30lt. bombeli cam, kendi filtresi, ışık sistemi kapağı falan hazır. Zaten 10-20 lirayı zor bulan kişi bütçesine göre hobi seçecek. Hobiyi hayvanlara eziyet etmeden hakkıyla yapabilecek kadar geliri yoksa yapmayacak bu kadar basit. Sonuçta bu zorunlu bir ihtiyaç değil, hobi olduğu için lüks ihtiyaçlara giriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.