Şimdi Ara

40X3500 uygun fiyata aldım ama.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Bu forumu yaklaşık 2 senedir takip etmekteyim. Bilgisayarımı, Tv kartımı, fotoğraf makinamı ve son olarakta 40X3500 lcd tv'mi forumdaki arkadaşların görüşlerine göre aldım. Yaklaşık bir ay gibi bir süredir lcd'mi yoksa plazmamı soruları, bu ürünü mağazadan alana kadar hep kafamda bir soru işareti idi. Geçtiğimiz hafta Electro World da bu cihazı epey uygun bi fiyata görünce kaçırmak istemedim.iyide etmişim, çünkü görüntü kalitesinden son derece memnunum. Gerçi teşhir ürünü bi cihazdı ama 3500 ytl ye 18 ay taksitle kutusundan hiç açılmamış bir ürün bulamıyacağımı biliyordum. Neyse lafı fazla uzattım heralde. kafama birkaç soru takıldı yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1. Bu ürünle bana RM-ED008 kumanda verdiler. ancak internetteki kullanma klavuzunda (cihaz kutulu gelmediği için kullanma klavuzu ve garanti belgesini vermediler) kumanda cihazı RM-ED010 gözüküyordu. Bu iki kumanda arasında ne gibi fark var?

2.bilgisayarımdaki ekran kartı MSI 8800 GTS. 2 adet DVI çıkışı var.bir tanesi samsung 20" monitörüme bağlı(monitör çözünürlüğü 1620x1050) ikinci çıkışı ise VGA kablo ile LCD ye bağladım. Fakat masa üstünden ikinci ekranı 1920x1080 yapmama rağmen görüntü ekranı tam olarak kaplamıyor.sol yan taraftan bir karış kadar boşluk kalıyor. Ne yaptım ne ettimse olmadı. COD 4 oyununda oyun çözünürlüğünü 1920x1080 yapınca oyun açılmıyor. Sinyal yok diye bir yazı çıkıyor. Bu konuda yardım.

3.Bu cihazda PAP ve PİP diye iki özellik var. ama bir türlü çalıştıramadım. ekranda sadece bir görüntü oluyor. örneğin sol tarafta televizyon görüntüsü var iken sağ tarafta bilgisayar açık olmasına rağmen kapkara bir görüntü oluyor.

üffff amma uzattım ha. Eğer sıkılmadan okuyup bana yardımcı olan arkadaşlar olursa çok sevinirim.

• Öncelikle hayırlı olsun...

1- Forumun bu bölümünün ilk sayfasında x3500 incelemesi var. Orada uzaktan kumandasının görüntüsü vardı. O bölümü inceleyebilirsin. En önemli farklardan biri sanıyorum normal kumandasında ışıklı aydınlatma var senin elindekinde yok. Kullanıcı arkadaşlar daha net cevap verirler.

2- Pc bağlantısında dikkat etmen gereken bir kaç nokta var.

-Görüntüyü sadece tv'ye yönlendir. Klone modunda olmasın. Eğer hem monitör hem tv olursa, tv çözünürlüğü monitörünki ile sınırlı kalıyor.
    -Tv ayarlarında "tam pixel" diye geçen bir ayar olacak. Pc 1920*1080 bağlantısında onu seçmelisin.

3- PIP ve PAP bu tv lerde nasıl oluyor mantğını anlamak için şu konuya bakabilirsin. İlk mesajın altlarına doğru görebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=26304854

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Kasım 2008; 19:58:56 >

• bilgisayar bağlantısını analog olarak yapmıştım. birde Tv olarak deneyeyim . (şu anda eve henüz dönmedim gider gitmez deneyeceğim.) cevabın için sağol.
  • ölü piksel testini yapmayı unutma ben ilk geldiklerinde yaptım ama gözümden kaçtı dün tekrar yaptığımda bir tane ölü piksele rastladım aradım sordum pek yardımcı olamadılar çok göze batmıyor ama onun orada olması sıkıntı veriyor. ben de ekran kartı olarak hd4850 var hdmi ile bağlı televizyona ekran kartının arkasına dvi hdmi çevirici takıp televizyona bağladım televizyondan tam piksel seçsem bile görüntü televizyona tam oturmadı bunuda televizyondan geniş ekran formatını seçerek ve ekran kartı ayarlarındaki overscan ile halletmeye çalıştım şuan ne yazılarda nede video fotoğraflarda bir sıkıntı yok.

bu şekilde oyunlar herhangi bir probleme rastlamadım.

seside hdim dan aktarmak isterseniz ekran kartınız üzerinde hdmi için ses yongası olup olmadığını bilmelisiniz eğer varsa ve sürücüler kuruluysa denetim masasından se ile ilgili ayarları değiştirerek ses alabilirsiniz.

videolar için ise olay daha rahat özellile kmplayerda hangi ses kaynağını kullanmak istediğinizi program açıkken sağ tuş audio seçeneklerinden değiştirebilirsiniz.

• Bende test yaptım allahtan bi şey çıkmadı. Bağlantıyı DVI-VGA olarak bağladım acaba DVI-MI olarak bağlarsam sorun ortadan kalkarmı diye düşünüyorum.ayrıca bende LCD 'de masa üstünde iken ekranı geniş ekran moduna getiremiyorum ancak oyuna gecince TV'nin ekranı otamatik olarak tam ekrana geciyor. Anlamış değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barış06

Bende test yaptım allahtan bi şey çıkmadı. Bağlantıyı DVI-VGA olarak bağladım acaba DVI-MI olarak bağlarsam sorun ortadan kalkarmı diye düşünüyorum.ayrıca bende LCD 'de masa üstünde iken ekranı geniş ekran moduna getiremiyorum ancak oyuna gecince TV'nin ekranı otamatik olarak tam ekrana geciyor. Anlamış değilim.

Hımm..Şimdi işler değişti. Ben senin vga ile bağladım dediğin satırı atlamışım. Mümkünse dvi-hdmi bağlamalısın. Vga bağlantıda 1360*768'in üzerine çıkamazsın. Görüntü kenarlarında boşluk kalır. Bunu ekrana yaymak içinde tv menüsünü kullanmalısın. Veya kumandadan geniş,4:3 gibi ayarları yaptığın tuşa basarsan olur.
  • dostlar geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. tarayıcımda bir sorun var sanırım. yazdıklarıızı çok geç görüyorum. En kısa zamanda dvı-hdmı bağlantısını deneyeceyim. birde bu alette 100 Hz hangi menüde acaba? hareket arttırıcı diye bir bölüm var: oradada yüksek; sstandart ve kapalı secenekleri var bu olsa gerek çünkü başka menü seceneklerinde bulamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende

aradım ama 100hz en yakın ifade buydu.
  • ben Standart ile Yüksek arasında bir fark göremedim. sen bi farklılık görebildinmi?
  • çok inceleme fırsatım olmadı açıkcası sadece ayarları nedir ne değildir diye baktım kısmetse yarın daha rahat inceleyebilecem maç falan seyrederken dene fark anlaşılırsa heralde bariz olarak maçlarda anlaşılır.
  • Bu 100hz+motion flow'un başarısını görebilmek için normal bir lcd (benim v4000 gibi) nin nerelerde afalladığını bilmek lazım.

Örneğin maçlarda artık orta halli lcd'lerde başarılı. Pek bir sorun görülmüyor. Amma...kameranın hızla döndüğü sahnelerde flulaşma-tekleme olabiliyor.

Şimdi sizde bu özelliği kapatıp bu tip sahnelerin olduğu bir dvd koyup örneğin gözünüze rahatsızlık veren bir sahne gördüğünüzde malum özelliği açıp aynı sahnedeki durumu gözlemleyebilirsiniz.
  • bu farkı anlamak için herhangi bir video kaynağı yeterlimi örneğim ben bilgisayardan televizyona hdmi dan aktardığım filmlerde bu farkı görebilirmiyim.
  • Test'lerde tv lerin 576i veya 1080i, 1080p gibi sinyallerdeki başarısı değişiklik gösterebiliyor. Fakat ben kendi tv'imden örnek vereyim...blu-ray olmuş, sd yayın olmuş, dvd olmuş çok farketmiyor. Eğer ekrandaki görüntü komple hareket eden bir sahne ise mesela odanın içini çeken kamera biraz hızlı etrafında dönüyorsa flulaşma, arkada iz bırakma durumlarını görüyorum.

İşte 100hz ve motion flow'un asıl işe yarayacağı yerlerde böyle sahneler. Bu tip sahneleri bulmak lazım. Pc, dvd vs. fark edeceğini sanmıyorum.
  • tahminimce swordfishteki patlama sahnesi bu iş için uygun olur siz böyle diyince direk o geldi aklıma geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _köle_

tahminimce swordfishteki patlama sahnesi bu iş için uygun olur siz böyle diyince direk o geldi aklıma geldi.

Patlama, çatışma sahnelerinde genelde zaten bir karmaşa hakim olduğu için bu durumu gözün ayırt etmesi zor olur.

Size bir program vereyim. Pc üzerinde çalışır. Tv'yi bağlayıp programı çalıştırırsınız. Aslında bu bir monitör test programı. Ama yinede bir fikir verir. Ek olarak ölü pixel testi vs.de yapabilirsiniz bununla.

http://www.eizo.de/pool/files/de/Eizo_Monitortest.zip

Bu programın 19.adımında farklı hızlarda hareket eden kareler var. Motion flowu kapatıp açarak bu hareketli karelerin durumunu gözlemleyebilirsiniz.

Benim tv özellike en hızlı karede sn. de 800 pixel hareket edende özellikle "Pes benden bu kadar.." dedi...

Ek: Bazı tv'lerde vga bağlantıda bazı ayarlar aktif olmuyor. Motion flow vga'da aktif oluyor mu bilmiyorum. Eğer olmuyorsa hdmi ile deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 7 Kasım 2008; 0:37:39 >

• bu programı bayadır elimde tutuyordum lakin hangi görüntünün hangi amaç için olduğunu anlamadığımdan sadece ölü piksel testin de kullanmıştım.

diğer testleri ile bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.