Şimdi Ara

41 Metre şerit LED AC 220V gerilimden kaç amper akım çeker

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 41 metre 3 çipli şerit LED AC 220V gerilimden kaç amper akım çeker? Daha net söylemek gerekirse, prizden LED trafosuna 2*1,5 Antigron kablo bağlasam bu kablo yeterli olur mu? 3 çipli Şerit LED metrede 1.2 A çekiyor. Benim hesabıma göre; 41*1.2 = 49.2 Amper. Yani 41 metre Şerit LED toplam 49.2 A akım çekiyor. Bu da toplam (49.2 Amper * Şerit LED'in çalışma gerlimi yani 12 Volt ) 49.2*12 = 590.4 Watt güç demektir. Eğer yanlış bilmiyorsam akımı bulmak için; Toplam Güç, Gerilime bölünür. Yani ( Toplam Güç 590.4W÷Gerilim 220V ) 590.4÷220 = 2.68 Amper. ( AC den çekilen akım bu ) Şimdi bu benim yaptığım hesap doğru mu? Arkadaşım benimle iddaa ediyor ve bu işin AC si DC si olmaz, DC den kaç amper geçerse AC den de o kadar amper geçer diyor. Eğer öyle olsa bu LED in tasarrufu nerede 50 amper çeken birşey nasıl tasarruflu olur :) 1,5 mm' lik kablo zaten 16 ampere kadar dayanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MOST WANTED GÖKHAN kullanıcısına yanıt
    Sizin yaptığınız hesap doğru, arkadaşınız watt aynı kalır deseydi doğru olacaktı. Yani 12 voltta 590 watt 220 de de aynı kabul edilir fakat çekilen akım çok daha düşük çıkar...

Fakat benim anlamadığım şerit ledleri nasıl besleyeceksiniz? tek kaynaktan mı? Bu yük çok fazla...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    3 adet trafo ile besleme yapılacak.

• Amaç vitrin tarzı biyermi süslemek bayağı var çünkü
  • Umarım bu ledler birbirine eklenip tek noktadan besleme gerilimi uygulamayı düşünmüyorsunuz.Şayet ledlerin üzerindeki iletkenlerden geçen yüksek akım , 12v iletim hattına zarar verecektir.
    Sağlıklı bir besleme için uygun olan ortalama her 5mt'den harici kablo bağlantısı yapmaktır.

• Hayır, tek bir noktadan besleme yapılmayacak. 3 ayrı noktadan ayrı trafolar ile besleme yapılacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.