Şimdi Ara

42' Sharp XD1EA aldım - Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir arayıştan sonra haftasonu İstanbul Bilişim'den Sharp 42 XD1EA aldım. XD1E'den sonra fazladan bir A harfi var. Önceki modelin geliştirilimişi sanırım ayrıca Japonya'da üretilmiş bir panel.

TV kurulumu ve duvara montajını kendim yaptım. TV taşıma ve kaldırma harici pek problem yaşamadım

TV'nin kullanım klavuzunda PC için desteklenen maximum çözünürlük 1366x768 ibaresini görünce şok yaşadım. Benim bu TV yi almamın en büyük sebebi 1920X1080 çözünürlükte HTPC ile kullanabilmekti.
    Neyse ki bu şok çok uzun sürmedi. Bu limit VGA girişi içinmiş. HDMI ile bağlantıda böyle bir sınır yok doğal olarak :)

Önceden yaptırdığım TV ünitesine montajı yaptım, kabloları da özenle gizledim :)

HTPCde onboard ati x1250 ekran kartı ve HDMI çıkışı olduğu için direk bağladım. Ama bir türlü 1:1 pixel maping olmuyordu. Ya çok ufak geliyordu ekran dolmuyordu ya da interpolasyon yapmam gerekiyordu ki hiç sevmem bu tarz olayları. Biraz keyfim kaçtı daha sonra AVforums da okuduğuma göre bu olay ATI kartlarda varmış, yenileme hızını 60hz den 50hz ye indirdiğimde tam ekrana oturdu 1:1 olarak.

HTPC ile HD film izlemek çok keyifli.

NEXT 2000 CIS modelini YUV kablo ile bağladım.

Şimdilik sorun yok gibi gözüküyor. Fiyat uygunluğu ve özellik bakımından bence ideal bir FULL HD.

Görüntüler aşağıda :)

Genel TV ünitesi görünümü

HTPC yakın çekim

Vista @ 1920 x 1080

Planet Earth 720p'den bir kare

720p görüntüler

Pixel olayını görmeniz açısından yakın çekim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ces114 -- 19 Kasım 2007; 19:08:37 >

• Hayırlı olsun iyi günlerde kullan ceset114,
    Keyiflli seyirler, selamlar...
  • Dostum hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

Saygılar, selamlar...

Edit: Fotolar düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcuneytb -- 19 Kasım 2007; 14:41:57 >
  • Teşekkür ederim.

Fotoğraflarda sorun vardı düzelttim :)
    Ama forum otomatik olarak ufaltıyor. Daha detaylı görmek için fotoğraf adresini yeni bir sayfada açın.
  • oldukca kalıtelı gorunuyor gule gule kkullan
  • Hayırlı olsun. Sharp benimde ilgimi çeken ve pozitif düşünceler beslediğim bir marka.
  • güle güle kullan oldukça başarılı bir cihaz,

bu arada fiyatı ve nereden aldığınla ilgili bir bilgi de verirsen bizi bayağı bir sevindirmiş olursun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VESTEL 42 PF6011 FULL-HD LCD Tv
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun güle güle kullan bu arada kaça aldınız sorması ayıp
  • İstanbul Bilisim'den aldım.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SHARP_LC-42XD1E-LCD-TV,2336.html

Peşin Fiyatı 1.599 € + KDV
    KDV DAHİL Peşin Fiyatı 3.294,39 YTL
    Havale/EFT/Nakit indirimli 3.195,56 YTL

Liste fiyatı bu. Ben ise 40ytl lik askı aparatı ile 3.235 ytl ye aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceset114

bunu seyretmek içinmi aldın lcdyi

• quote:

Orjinalden alıntı: strangerinthenight

quote:

Orjinalden alıntı: ceset114

bunu seyretmek içinmi aldın lcdyi

:)) Denk gelmiş

• Forum arama motorunda XD1E kelimesi ile arama yaparsanız, bu Tv'nin 10 sayfalık konusunu bulabilirsiniz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_9758851/tm.htm

Ayrıca o kadar cevap gelmiş, ya hayırlı olsun dileği ya geyik. Herhalde böyle konular, mesaj sayısını arttırmak isteyenlerin veya vakit öldürmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Kasım 2007; 10:16:36 >
  • Dijitürk görüntüsü nasıl hocam bunun? bi de gerçek 1080p mi bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Forum arama motorunda XD1E kelimesi ile arama yaparsanız, bu Tv'nin 10 sayfalık konusunu bulabilirsiniz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_9758851/tm.htm

Ayrıca o kadar cevap gelmiş, ya hayırlı olsun dileği ya geyik. Herhalde böyle konular, mesaj sayısını arttırmak isteyenlerin veya vakit öldürmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor...

sevgili signore kimseye bir şey denmiyor ki birbirimizi kırar olduk kimsenin kimseye tahammülü yok hal böyle olunca herkes hayırlı olsun deyip geçiyor

bir hayırlı olsun da benden

• next uydu alıcıyı yuv ile bağladım demişsin. Burada yuv da kastın component mi??
    Bildiğim kadarıyle 42XD1E modelinde component yoktu. İstanbul Bilişimdeki 42XD1EA cihazında var demekmi oluyor.
    Kaçırdıysam kusura bakmayın. Yazdıysa görmedim
    bu arada @signore kızmasın sharpXD1E topici çok kalabalık. Hepsini okuyamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dataminer

next uydu alıcıyı yuv ile bağladım demişsin. Burada yuv da kastın component mi??
    Bildiğim kadarıyle 42XD1E modelinde component yoktu. İstanbul Bilişimdeki 42XD1EA cihazında var demekmi oluyor.
    Kaçırdıysam kusura bakmayın. Yazdıysa görmedim
    bu arada @signore kızmasın sharpXD1E topici çok kalabalık. Hepsini okuyamadım..

Aslında tüm 42XD1E modellerinde component yok fakat, ürünle beraber VGA - Component çevirici geliyor.

VGA girişini component gibi kullanabiliyorsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: inzu

Dijitürk görüntüsü nasıl hocam bunun? bi de gerçek 1080p mi bu?

Açıkcası bu görüntülerde Digiturk uydusundan. Ben DT receiver yerine kendi aldığım NEXT receiverı tercih ediyorum component bağlantıya izin verdiği için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.