Şimdi Ara

42PJ350 LG PLAZMA TV Nasıl bir seçim olur sizce? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
25.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: h.hogan

Kardeş elinde eğer hama marka kumanda varsa kumandayi tvye tanıtarak önce setup tuşuna sonra av tuşuna bastığın zaman senden şifre isteyecek 0413 yazarsan menüye giriş yaparsın kardeş...Kumandayı bimeks veya darty mağazalarından 15 ytlye alabilirsin...Ama sorun hala divx açılmadı ne yapıcam bilmiyorum...

arkadaşlar bu tv nin divx özelliğiyok m u yani adamlar açmışlar ama yurt dışında
  • Bende onu merak ediyorum kardeş yurt dışında açmışlar ama bizdekinde açılmıyor acaba yazılımdan mı kaynaklanıyor...
  • quote:

Bende onu merak ediyorum kardeş yurt dışında açmışlar ama bizdekinde açılmıyor acaba yazılımdan mı kaynaklanıyor...

valla bende bilmiyorum benimkinin versiyonu 3.15

hangi versiyon olması gerekiyor onuda bilmiyorum bizim ülkede ilgilenmiyorlar herhalde pj 350 ile ama lcd olsaydı forumdaki arkadaşlar bi yolunu bulurlardı ancak plazma olunca uğruşmak istemiyorlar galiba
  • quote:

Arkadaşlar bende LG PJ350 model plazma tv var bunun servis menüsüne girmeyide başardım orda Divx yerinide buldum orda off konumunda idi orayı HD olarak yaptım ama flash disk takıyorum gene filmleri görmüyor gene o listede sadece fotoğraf ve müzikler var film yok nasıl çözebilirim bu sorunu

flash belleğinin acaba formatı ile alakalı olabilir mi fat 32 ise ntfs çevir bi dene
    lg lcd lerin usbsinin açanların konusu var oku
  • O dediğine ihtimal vermiyorum kardeş çünkü flashı takmasam bile seçenekler arasında film bölümünün gelmesi gerekiyor başka bir lcdde demedim bunu ve açabildim flashı takmadanda film yeri aktif hale geldi ama bu cihazda gelmiyor sadece resim ve fotoğraf var malesef
  • peki yine o menüden başka bi ayar yapman gerekiyor olabilir mi

bi ara forumlarda resimleri vardı nasıl yapıldığının bi araştırsan bulsanda resimleri baksan eksik yaptığın bişi var mı

bende araştırır yine bakarım bulrsam resimleri burda yayınlarım yanlış hatırlamıyorsam bu forumda da vardı
  • quote:

O dediğine ihtimal vermiyorum kardeş çünkü flashı takmasam bile seçenekler arasında film bölümünün gelmesi gerekiyor başka bir lcdde demedim bunu ve açabildim flashı takmadanda film yeri aktif hale geldi ama bu cihazda gelmiyor sadece resim ve fotoğraf var malesef

http://www.lg-hack.info/cgi-bin/sn_forumr.cgi?fid=2679&cid=2675&tid=2777&pg=1&sc=20&x=0

burda bişiler var ama ben anlayamadım sen bi bak istersen

nasıl yaptıklarını gösteren resimleri buldum işte

http://lgusb.wikispaces.com/message/view/home/24992029

al sana bi site daha ama rusça resimler yardımcı olabilir belki peki yapabilirsen versiyonu 3,09 a düşürmeyi bi dene herhalde öyle yapmışlar yeni sürümlerde olmuyor gibi bişiler yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantay -- 7 Ekim 2010; 9:18:09 >

• Kardeş bizim cihazlara yazılım çıkarmamışlar 3.09 u değilde 3.15i yüklemeye çalıştım ve cihaz bir daha çalışmadı cihazı geri verdim yenisi ile değiştirdiler o yüzden daha yazılım yüklemeye yanasmiyorum sadece ayarlardan yapmaya çalışıyorum oda olmuyor...
  • evet kardeş 3.09 yazılım lazım o yazılımla açılıyormuş biraz araştırdım ama o yazılımı nerde bulacağız onu merak ediyorum ben araştırdım hiç bir yerde yok malesef
  • o forum sitelerinde (sana verdiğim) bazen link veriyorlardı yanlış hatırlamyorsam benimki 3,15 ama bi fark yok deneme bi daha :))
  • valla bende baya araştırdım ancak naafile lcd lerinki var plazmanın yok

forumdaki diğer pj350 kullanıcılarıda baksa çok iyi olacak

yada ben yeni bi konu açayım en iyisi
  • mesajım bulunsun akşam inceleyeceğim
  • bende kipadan almayı düşünüyorum ama panel ömrünü öğrensem iyi olur
  • herkes 139w. demiş ama ben kitapçığında 263w. görüyorum hangisi doğru? acaba 139w. en düşük güç tüketmi mi?
    quote:

Orijinalden alıntı: idi.com

Arkadaşlar herkeze selamlar bende artık 42PJ550 Kullanıcısıyım. Sizinle cihaz hakkında düşüncelerimi ve sizin konu hakkındaki çözümlerinizi bekliyorum.
    Arkadaşlar öncelikle ben 1500 civarında bir LCD almak istiyordum. Elektroworld de gittiğimde LCD mi, Plazma mı dediler. Bende durumu anlattım. Oda 5 m kare civarında dedim. Arkdaş madem odanız küçük ve çocuğunuzda var ve TV de seyretmeyi seviyorsa size o zaman LG 42PJ350 tafsiye ederim dedi. Nedeni alan küçük olması ve 600 Hertz olması gözlerinizi bozmaz dedi. Dedikleri aklıma yattı fakat arkadaşlar ben cihaza bakıp inceledikten sonra webten araştırdım. 42PJ350 Elektro World de 1599 Metroda 1350 civarında ama ben bir üst modelini (Cihazların ikisini bir arada görmeyenlere PJ550 tafsiye ederim.)42PJ550 yi İstanbul Bileşimden askı aparatı ve altın uçlu HDMI kablosu ve 2+3 yıl garanti ile 1392 ye aldım. Aslında buradan almaya hiç güvenim yoktu parasal sıkıntı çıkabilir kargo geç gelir ürün servis ve teslimatta problemli çıkar diye ama her keze tafsiye ederim hiç bir sorun çıkmadı siparişten bir gün sonra teslim aldım.
    Almak istememdeki sebepler
    1-Cihazın başına geldiğimde cihaz LED Tv gibi incecik ve çerçevesiz idi. inanırmısınız bu kadar şık olacağını düşünememiştim.
    2-600 Hertz + 3.000.000 consatrasyon + 0.001 Tepkime süresi olması
    3-LCD lere yakından bakıldığında pixeller belli olurken bunda 42PJ350 de öyle bir sorun olmayacaktı ve göz sağlığı içinde iyi olacaktı.
    4-Benim üst komsumda LG 42LF2500 LCD TV var 210 Watt yakıyor. Bu cihaz ise Plazma olmasına rağmen 139 Watt ve LCD Tv den daha az yakıyordu.
    Bunlar benim için en önemli 4 sebep
    Beni üzen yanları
    1-Cihaz Full HD değilmiş bunu bilmiyordum. 1920x1080 değil.
    2-Bırakın güneş ışığını, gün ışığında bile çok parlıyor. Güneşi dik almasına gerek yok güneşin gölgesi yetiyor. Kesinlikle los ve karanlık yerler için tercih edin.
    3-Pc den bağlandığında ekran çözünürlüğü en son 1280x768 olarak ayarlanıyor. Bilgisayarınız eski ise birde RGB den bağlanmışsanız masa üzerindeki simge ve simge yazılarını berbat gösteriyor ve hertz 60 yukarı çıkmıyor. Tek çare bilgisayarı HDMI bağlantılı başka bir bilgisayar ile değiştirmek
    4- HDMI kablo almanıza gerek yok. Eğer elinizde eski skat kablonuz var ise ve görüntü güzel ise skat kablonuzu kullanmaya devam edin, ben denedim Altın uçlu HDMI kablosu ile arasında hiç bir fark göremedim. Servis HDMI kablo satmak isteyebilir.
    5-Hiç 51 CRT den hariç büyük ekran kullanmadığım için beklentilerim; özelliklerine göre çoktu, fakat bunları hiç bir işe yaramadığını anladım.
    Sorunlarım
    1- Üst komşumda, benim bilgisayarım ve RGB kablomla LG 42LF2500 bağlayıp film seyrediyorduk görüntüde hiç bir sorun yoktu, fakat simdi aynı bilgisayar ve aynı RGB kablosu ile yeni aldığım Plazmada ekranda paralel ve aşağıdan yukarıya kayan cizgiler var. Bariz ortada buda hertz ayarlanamadığı için giderilemiyor.
    2. Uydu anteni ile ulusal kanalları seyrederken ve görüntü çok net iken tüm kanallarda 3-5 dakika arasında bir anda bir kaç saniyelik gölgeler oluşuyor. Mesela görüntü net iken mavi bir gömleğin cep hatları belli bile olmaz iken bir anda gömleğin cep hatları ve dikişleri çok açık ve parlak bir şekilde ortaya çıkıyor veya yazılarda gölge oluşuyor. Uydu antenindeki kanal değişiminde isimleri yazan panelde bile bu oluyor.
    Bunun haricinde bir problemim yok cihaz gayet başarılı bu fiyata bu cihaz süper.

42PJ350 LG PLAZMA TV Nasıl bir seçim olur sizce?

• quote:

Arkadaşlar herkeze selamlar bende artık 42PJ550 Kullanıcısıyım. Sizinle cihaz hakkında düşüncelerimi ve sizin konu hakkındaki çözümlerinizi bekliyorum.
    Arkadaşlar öncelikle ben 1500 civarında bir LCD almak istiyordum. Elektroworld de gittiğimde LCD mi, Plazma mı dediler. Bende durumu anlattım. Oda 5 m kare civarında dedim. Arkdaş madem odanız küçük ve çocuğunuzda var ve TV de seyretmeyi seviyorsa size o zaman LG 42PJ350 tafsiye ederim dedi. Nedeni alan küçük olması ve 600 Hertz olması gözlerinizi bozmaz dedi. Dedikleri aklıma yattı fakat arkadaşlar ben cihaza bakıp inceledikten sonra webten araştırdım. 42PJ350 Elektro World de 1599 Metroda 1350 civarında ama ben bir üst modelini (Cihazların ikisini bir arada görmeyenlere PJ550 tafsiye ederim.)42PJ550 yi İstanbul Bileşimden askı aparatı ve altın uçlu HDMI kablosu ve 2+3 yıl garanti ile 1392 ye aldım. Aslında buradan almaya hiç güvenim yoktu parasal sıkıntı çıkabilir kargo geç gelir ürün servis ve teslimatta problemli çıkar diye ama her keze tafsiye ederim hiç bir sorun çıkmadı siparişten bir gün sonra teslim aldım.
    1-Cihazın başına geldiğimde cihaz LED Tv gibi incecik ve çerçevesiz idi. inanırmısınız bu kadar şık olacağını düşünememiştim.
    3-LCD lere yakından bakıldığında pixeller belli olurken bunda 42PJ350 de öyle bir sorun olmayacaktı ve göz sağlığı içinde iyi olacaktı.
    4-Benim üst komsumda LG 42LF2500 LCD TV var 210 Watt yakıyor. Bu cihaz ise Plazma olmasına rağmen 139 Watt ve LCD Tv den daha az yakıyordu.
    Beni üzen yanları
    2-Bırakın güneş ışığını, gün ışığında bile çok parlıyor. Güneşi dik almasına gerek yok güneşin gölgesi yetiyor. Kesinlikle los ve karanlık yerler için tercih edin.
    3-Pc den bağlandığında ekran çözünürlüğü en son 1280x768 olarak ayarlanıyor. Bilgisayarınız eski ise birde RGB den bağlanmışsanız masa üzerindeki simge ve simge yazılarını berbat gösteriyor ve hertz 60 yukarı çıkmıyor. Tek çare bilgisayarı HDMI bağlantılı başka bir bilgisayar ile değiştirmek
    4- HDMI kablo almanıza gerek yok. Eğer elinizde eski skat kablonuz var ise ve görüntü güzel ise skat kablonuzu kullanmaya devam edin, ben denedim Altın uçlu HDMI kablosu ile arasında hiç bir fark göremedim. Servis HDMI kablo satmak isteyebilir.
    5-Hiç 51 CRT den hariç büyük ekran kullanmadığım için beklentilerim; özelliklerine göre çoktu, fakat bunları hiç bir işe yaramadığını anladım.
    Sorunlarım
    1- Üst komşumda, benim bilgisayarım ve RGB kablomla LG 42LF2500 bağlayıp film seyrediyorduk görüntüde hiç bir sorun yoktu, fakat simdi aynı bilgisayar ve aynı RGB kablosu ile yeni aldığım Plazmada ekranda paralel ve aşağıdan yukarıya kayan cizgiler var. Bariz ortada buda hertz ayarlanamadığı için giderilemiyor.
    2. Uydu anteni ile ulusal kanalları seyrederken ve görüntü çok net iken tüm kanallarda 3-5 dakika arasında bir anda bir kaç saniyelik gölgeler oluşuyor. Mesela görüntü net iken mavi bir gömleğin cep hatları belli bile olmaz iken bir anda gömleğin cep hatları ve dikişleri çok açık ve parlak bir şekilde ortaya çıkıyor veya yazılarda gölge oluşuyor. Uydu antenindeki kanal değişiminde isimleri yazan panelde bile bu oluyor.
    Bunun haricinde bir problemim yok cihaz gayet başarılı bu fiyata bu cihaz süper.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birsey iste.
    Consantrasyon diye birsey olmaz arkadasım onun ismi "contrast" tır öğren. Ayrıca henüz yeryüzünde hatta evrende 0.001 ms tepki süresine sahip bir panel üretilmedi yok öyle birsey.

Sana bu sallama bilgileri kim vermiş, neresinden uydurmuşsa sağlam sallamış. Körü körüne her duyduğuna inanan yurdum cahilleri iste böyle kekleniyorlar maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

Beni üzen yanları
    Sorunlarım

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birsey iste.
    Consantrasyon diye birsey olmaz arkadasım onun ismi "contrast" tır öğren. Ayrıca henüz yeryüzünde hatta evrende 0.001 ms tepki süresine sahip bir panel üretilmedi yok öyle birsey.

Sana bu sallama bilgileri kim vermiş, neresinden uydurmuşsa sağlam sallamış. Körü körüne her duyduğuna inanan yurdum cahilleri iste böyle kekleniyorlar maalesef.

yaa zaten arkadaş İstanbul Bilişimden aldım demiş ve en göze batan şey ise üye olduğu gün hemen yazmış ve sadece bu tvye yorum yapmış.

Aynı mesajı her yere kopyala yapıştır yaymış, resmen reklam yani ayrıca aylardır da girmemiş bana da çok enteresan bir şekilde fake geldi bu üye.

İstanbul Bilişim reklamı sanki

• pj 350 sahipleri bizim tv'de sadece optik dijital ses çıkışı var benim anladığım kadarı ile.
    şimdi hiç tv'den harici hoparlöre ses aktaran oldu mu?
    benim 4+1 hoparlörlere nasıl ses aktarcam bir türlü çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

Hansoylu o resimdeki ilk tv kaç inc acaa 50 mi
    Anlaşılan hemen her tv yansıma yapıyor

Malesef bu televizyonun film izleme özelliği açılmıyor boşuna 2 sene beklemene gerek yok.Bu PJ350den bendede var ama 3 aydır açamadım servis menüsüne girdim Divxi aktif yaptım ama nafile
  • .....
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.