Şimdi Ara

450 bin TL'ye alınabilecek 2. el otomatik/yarı otomatik araba tavsiyesi (28.09.2022)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda bir araba alma düşüncemiz var fakat arabalardan pek anlamadığımdan dolayı çevreden aldığım tavsiyeler doğrultusunda bir seçim yapmak zorunda kalacağım.

Bana tavsiye edilen marka / modeller;

2017/2016 Vw Polo 1.2 Tsi Allstar DSG

2017/2016 Vw Polo 1.2 Tsi Lounge DSG

2020 Renault Clio 1.0 Touch Xtronic

Evet biliyorum 5-6 yaşında 1.0 ve 1.2 motor arabalara bu paralar verilmemeli, bence de verilmemeli. Ama mevcut piyasa koşullarında piyasa bu şekilde lütfen tavsiyelerinizi bizimle paylaşın. 15-20 gün içerisinde almak istiyoruz. Gerçekten ihtiyacımız var, yatırım amaçlı almayacağız.

Bu araçlar dışında kısaca sebepleriyle birlikte ne almalıyız?

EDİT : kriterler daha detaylı eklenmiştir.

Kısaca bahsedersem;

-İlk aracımız olacak.

-İstanbul şehir içi yoğun tarfikte kullanım olacak ondan dolayı otomatik olmasını istemekteyiz. Eşim ağırlıklı kullanacak.

-İstanbul'da yoğun bir semtte yaşadığımız için park sorunu çok fazla var. Küçük olmasını mantıklı olduğunu düşündük. Ama bu kesin olacak diye bir şey yok.

-Yılda 12-15 bin km yol yapılacak.

-Çocuk şimdilik yok, ondan dolayı bagajı çok büyük bakmadık. Bir aşama olarak arabayı alıp sonrasında üstüne koyup daha büyük ve iyisini almak gibi bir amacımız var.

- Hafta sonları yakın lokasyonlara günü birlik gidilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakuğod -- 29 Eylül 2022; 10:25:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

450 Bin TL Altına 2. El Otomatik/Yarı Otomatik Araba Tavsiyeleri (Güncel: 28.09.2022)

450 bin TL bütçenle 2. el otomatik veya yarı otomatik bir araba arıyorsanız, piyasada birçok seçenek mevcut. İşte bütçenize uygun en iyi seçeneklerden bazıları:

• 2018 Toyota Corolla Sedan Otomatik: Yakıt verimliliği ve güvenilirliğiyle tanınan Corolla, otomatik şanzıman ve geniş bir iç mekana sahip.

• 2017 Honda Civic Sedan Otomatik: Civic, sportif sürüşü ve etkileyici yakıt ekonomisiyle popüler bir seçim. Otomatik şanzımanlı versiyonu, sorunsuz vites geçişleri sunuyor.

• 2016 Volkswagen Golf Hatchback Otomatik: Golf, Avrupa kalitesi ve premium özellikleriyle öne çıkıyor. Yarı otomatik DSG şanzımanı ise hızlı ve verimli vites değişiklikleri sağlıyor.

• 2015 Ford Focus Hatchback Otomatik: Focus, dinamik sürüşü ve geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. PowerShift otomatik şanzımanlı versiyonu, sorunsuz ve hızlı vites değişimleri sunuyor.

• 2014 BMW 320i Sedan Yarı Otomatik: Lüks ve performansın bir arada olduğu BMW 320i, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanıyla etkileyici bir sürüş deneyimi sunuyor.

• 2013 Audi A3 Sedan Otomatik: A3, premium iç mekanı ve güçlü motoru ile kompakt lüks sedan segmentinde öne çıkıyor. Otomatik şanzımanı, yumuşak ve hızlı vites geçişleri sağlıyor.

• 2012 Mercedes-Benz C-Serisi Sedan Otomatik: C-Serisi, konforu, güvenliği ve teknolojik özellikleriyle lüks sedanlar arasında popüler bir tercih. Otomatik şanzımanı, rafine ve sorunsuz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Bu öneriler, geniş bir fiyat aralığı ve çeşitli özelliklere sahip 2. el otomatik/yarı otomatik arabalar sunuyor. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun olanı seçmeden önce kapsamlı bir araştırma yapmak ve farklı seçenekleri değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bana 1.2tsi polo yerine 1.2tsi leon/golf daha mantıklı geliyor. Ama tabi en önemli konu aracın kondüsyonu durumu.

Renoyu pek bilmiyorum ama 1.2 tsi güzel 4 silindir olması 1.0lara göre avantaj.

Aracın servis kayıtlarını inceleyin, yetkili servis dışında kesinlikle işlem görmemiş bakımlar hep yetkili servis olsun mümkünse. Garanti durumunu sorun.

DSG lerde mekatronik üstünde basınç tüpü(akümülatör) denilen bir parça var. Bu parça kendi kendine gevşiyor. Çok gevşerse araç vitese geçmiyor hidrolik kaçırıyor vs. O değişmiş mi, işlem yapılmış mı serviste kontrol ettirin. Yapılmamışsa muhtemelen gevşektir. Konuyla ilgili youtube da çok video var izlemenizi tavsiye ederim

Birde 1.2tsi bazı modellerde geri çağrılma vardı onu da yetkili servisten kontrol etmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Eylül 2022; 15:20:46 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Cevabınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Evet haklısınız temiz bir leon / golf sürüç olarak daha fazla keyif verecektir.

Şunu da belirtmem de fayda var alacağım aracı muhtemelen 2-3 yıl kullanıp üstüne koyup daha üst bir modele geçeceğim. Ondan dolayı 2016/2017 yıllardan daha eski bir araba bakmıyorum. 3 yıl daha kullandıktan sonra 10 yaşında bir arabayı satmak daha zor olur gibi bir düşüncem var. Bilmiyorum belki çok mantığı yok arabadan anlamadığım için düz bir mantıkla bakıyorum.

Belirttiğiniz kriterlere mutlaka dikkat edeceğim.

İyi günler

• 1.2 tsi golflerin boyalısı belki 1 değişen, 2 boyalısı olabilir diye düşünüyorum.

aynı şekilde 2017 yeni kasa 1.0 pololarında 2-3 boyalısı, biraz hasar kayıtlısı olabilir. ayrıca piyasa düşüyor biraz pusuda bekleyin derim aceleniz yoksa.

• Yeni kasa clio 1.0 otomatikler hem şanzıman hem motor olarak çok başarılı touch donanım iyidir ben olsam değerlendirirdim. 1.2 tsi motorun kronik sorunları var diye biliyorum bu yüzden artık 1.0 tsi var. Dsg nin de kronik sorunlarını söylememe gerek yok sanırım. Araç 10 yaşına geldiğinde satacaksanız bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Ayrıca baktığınız polo eski kasa, Clio 5 yeni çıktı inanılmaz tutuldu ve en az 5-6 sene daha üretilmeye devam edecek

Ekleme: bir diğer önerim 1.2 puretech eat6 citroen c3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phbfmv -- 28 Eylül 2022; 18:15:10 >
  • beklenti ne, hacim ihtiyacı ne, senede kaç km ve hangi trafik şartlarında kullanılacak vs bilgi verirseniz ihtiyacınızı daha iyi karşılayacak önderilerde bulunulur.

bu haliyle sonsuz seçenek var gibi bir şey.

• Nakuğod kullanıcısına yanıt
    Hocam polonun bagajı uzun yola giderken biraz ufak kalabilir. Birde bilginiz olsun a3 golf leon polo fabia kodiaq tiguan passat q2 tt vs hepsi MQB platform araçlar. Vw modüler sistem geliştirdi adına "MQB" diyor. Enine yerleşim motorlu araçların hepsi bu platformdan üretiliyor. Platformu uzatıyor, kısaltıyor, yükseltiyor, lego gibi araba yapıyor. Motor şanzıman platform aynı.

en.m.wikipedia.org
    Volkswagen Group MQB platform - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_MQB_platform

Benzer olay dacia-renault-nissan grubunda da var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • *Genellikle Şehiriçi kullanılacak ve az yakan olsun diyorsanız
    *küçük aile veya bekarsanız
    *Piyasa aracı olsun- hızlı satılsın beklentiniz yoksa
    Mitsubishi space star bayilerde dediğiniz fiyat aralığında bulunabiliyor. 50.000₺ ye 12 ay kredi kampanyası da var.
    Araçta hız sabitleme, geri görüş, caplay ve android auto, sis farı, otomatik far ve yağmur sensörü, 15 inç alaşım jant, 4 cam elektrikli, 6 adet hava yastığı ve cvt şanzıman standart.
    Biz de 2. Araç olarak kullanıyoruz ve çok memnunuz. Bagajı ortalamanın biraz altında ama şehirdışına seyahatlerde arka koltukları 40/60 olarak yatırdığınızda problem kalmaz diye düşünüyorum eğer 4 kişi seyahat etmeyecekseniz.
    Alternatif olarak 1-2 yaşında suzuki swift bakılabilir.
  • 450.000 liraya 2017 polo alacağına, bir iki yaş daha büyük jetta al dostum.
    O bahsettiğin poloyu da jettanın 510 litrelik bagajına koyar öyle gezersin.
    Tanıdık birinde jetta varsa bagaj kapağını açıp bir bakmalısın.
  • 85.000 daha çıkabilirseniz harika bir opsiyondan bahsedebilirim.

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.

@trlonely Bekleyip piyasayı analiz etmek bence de gerekiyor. Piyasa düşüş eğiliminde bu gerçek varken almakta gelmiyor içimden ama ciddi anlamda ihtiyaç oluyor. Daha çok eşim kullanacak işe gidip gelirken, ondan dolayı. Golf'lere de bakacağım.

@phbfmv DSG kronik sorunlarını ve sorun çıkardığında yüksek masraf çıkarabileceğini arabadan anlayan eş dostta söyledi. Renault'ların yol tutuşu ile alakalı çok olumsuz yorum duydum. İkisi arasında kıyas yapınca belki objektik olmayan yorumlara denk geldim ve Polo daha ağır bastı. Ama değişmez bir gerçek değil benim için. Bu tavsiyenizi de ayrıca inceleyeceğim "1.2 puretech eat6 citroen c3"

@19can84 Evet haklısınız daha net cevaplar alabilmek için kriterleri aza indirgemek gerekiyor.

Kısaca bahsedersem;

-İlk aracımız olacak.

-İstanbul şehir içi yoğun tarfikte kullanım olacak ondan dolayı otomatik olmasını istemekteyiz. Eşim ağırlıklı kullanacak.

-İstanbul'da yoğun bir semtte yaşadığımız için park sorunu çok fazla var. Küçük olmasını mantıklı olduğunu düşündük. Ama bu kesin olacak diye bir şey yok.

-Yılda 12-15 bin km yol yapılacak.

-Çocuk şimdilik yok, ondan dolayı bagajı çok büyük bakmadık. Bir aşama olarak arabayı alıp sonrasında üstüne koyup daha büyük ve iyisini almak gibi bir amacımız var.

- Hafta sonları yakın lokasyonlara günü birlik gidilecek.

@kafkars BOZKURT evet şehir içi kullanımı olacak ve küçük aileyiz. Ama 2-3 yıl sonunda satarken sorun yaşamamak istiyoruz açıkçası tavsiyesini değerlendireceğiz. Sıfır almak bazı konularda kafanın rahat olması anlamına geliyor gerçekten...

@CihangirCanavarı Konuda belirtmemişim kusura bakmayın İstanbul'da yoğun bir semtte yaşıyoruz ve park sorunu çok var. Aynı zamanda ilk araç olacağı için hatcback bakmaktayız. Mutlaka dediğiniz gibi daha üst segment bir araba olduğu için konfor ve kullanım olarak daha iyidir.

• whSyn W kullanıcısına yanıt

Gönül çıkmak ister ama pek mümkün görünmüyor hocam. Şu piyasada arafta kalmış bir para gerçekten farkındayım 550'lere çıkınca çok güzel alternatifler illaki vardır :(

Ama yine de söylerseniz belki konuyu okuyan birine yardımcı olabiliriz.

• Honda Jazz düşünür müsünüz? 2016 üzeri belki bulunabilir. Hacim olarak çok ferah araçlar

• suv düşünürseniz 2016 model mokka lar var dizel otomatik o fiyatlara polo ve clioya göre daha iyi alternatif olur.

• Nakuğod kullanıcısına yanıt
  • Hocam hem.butcenize hem.de piyasada en uygunu kendi aracim

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-ibiza-2018-115-hp-dsg-on-park-sensorlu-en-temizi-en-ucuzu-1049799279/detay

0546 457 44 74 ulasabilirsiniz dusunurseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MücahitBayram55 -- 29 Eylül 2022; 15:37:4 >
  • 1.2 tsi dsg allstar polomuz var açıkçası bana yakıtı biraz fazla geldi büyük bir ilçede şehir içi kullanımı yapıyoruz 8 8.5 litreleri görüyor yakıtı diğer gibi hiçbir sorun yaşamadım yakıtı çok düşünmeyecekseniz tavsiye ederim
  • Sifir i20 yahut bayon da dusunulebilir
  • Bu fiyata belki bir tık yukarılara çıkarak çok daha genç ve km’si düşük C3 feel bold alabilirsiniz. Şehiriçi 8 lt civarı şehirler arasıda 5.5-6 litre arası yakıyor. DSG ye ikinci elde güvenmek yerine EAT6 ya güvenmek ilerde masraf çıkmamasını sağlayabilir. Ayrıca eşiniz kullanacaksa tasarım ve iç mekan olarakta seveceğini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.