Şimdi Ara

450 Watt Power Patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci el bilgisayar almıştım içinde 450w power vardı, ekran kartı RX550'di ben buna RX570 taktım 3 gün sonra büyük bir gürültü ile mutfakta çay içerken diğer oda da power patladı, evet çok korktum bir bardak su içtikten sonra internetten power fiyatlarına baktım 1000-4000 arası fiyatlar vardı. Neyse sesa bilgisayar diye bir firmadan evime yakın diye MSI Mag A650BNL 650 Watt 80+ ... diye bir power aldım. 2500₺'ye takması da dahil. 650Watt power takıldıktan sonra sesli çalışan bilgisayar acayip derecede sessiz çalışmaya başladı. Bu yönünü sevdim.

Neyse elimde ASUS ROG RTX3060 12gb bir ekran kartı vardı, bu ekran kartını bu seferde RX570 yerine taktım.

Soru şu: 650w 3060 için yeterli midir! Yine power patlaması yaşayabilir miyim! Yoksa eski RX 570 geri mi takayım yada power yükseltmeye gerek varmı!

Diğer soru RTX3060 yerine RTX4060 taksam 650w yeter mi!

Not, bilgisayarı ben kullanmıyorum, çocuklar oyun oynamak için kullanıyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 15 Eylül 2024; 21:7:55 >

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    3060'a da yeter, 4060'a da yeter.
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bilgi için. Bu arada meraktan patlayan power içini açtım cam sigortaya benzer bir elemanın ortadan ikiye bölündüğünü gördüm. Patlama sebebi kart değişikliği yüzünden miydi! Sanırım patlayan eleman blr sigorta, kartın kenarında 2cm uzunluğunda 0.4ml kalınlığında ancaydı. Patlayan power'ı öylece çöpe attım.
    Temelde 450w rx570 için yeterli olması gerekli ama güç ihtiyacı marka ve modele göre de fark ediyor tabi. Psunun sistemi besleyemediği durumlarda da sadece gücü kesmesi lazım ama o kendini imha etmeyi tercih etmiş :)

450 Watt Power Patladı

Keşke atmasaydınız çöpe

tamir edip satabilirdiniz veya arızalı şekilde de satabilirdiniz ilan sitelerinde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.