Şimdi Ara

4500TL - iş bilgisayarı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır pc toplamadığım için biraz yardıma ihtiyacım var. 4500 tl üst limitli bir iş bilgisayarı toplamaya çalışıyorum. Bu Fiyat Kasa + Monitor için.

Şöyle kıstaslar var işin içinde:

• Sistem orta seviyeli render işlemleri için kullanılacak. Grafik tasarım tarzı bir olay değil daha çok iç mimarlık tarzı render işlemleri yapılacak. Dolayısıyla ekran kartına çok yüklenmek gerekmeyecek diye düşünüyorum, yanlışım varsa lütfen düzeltin.

• İşlemci intel i7, ekran kartı nVidia olacak.

• İşlemci mümkün olduğunca güçlü, ekran Kartı orta-üst seviye olmalı (artık fiyat limiti neye izin veriyorsa)

• RAM mümkün olduğunca fazla, 16GB düşünüyorum

• Monitor olarak en az 24" full HD. Çözünürlükte daha yukarı çıkmaya gerek görmüyorum.

• Kasa için şekil çok önemli değil, PSU rahat bi şekilde yeterli olsun yeter.

• HDD için en az 1TB + 256GB SSD düşünüyorum

• Anakart ile ilgili olarak hiçbi fikrim yok.

• Windows 10 x64 almayı planlıyorum.

Son olarak; sistemi vatandan toplamayı düşünüyorum, önerilere açığım.
    Vakit ayırıp fikrinizi belirtebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 16 Nisan 2017; 16:49:34 >

• "İşlemci intel i7, ekran kartı nVidia olacak."

Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz. İşin içinde render varken i7 den bahsetmek bile ryzena sayıgıszlık bence. Bütçeyi nasıl ayarlarsınız bilmiyorum ama ryzen 1700 ve 32 gb 3200 mhz ram kesinlikle alacağınız parçalar olsun. Diğerlerini düşünün. Tek başına söylediğim işlemcinin intel karşılığı zaten bütün bütçenizin bile üzerinde bir fiyatla satılıyor öyle söyleyeyim.
  • Vatan 'dan bu istenilenler 4.500 TL.na çok zor. Zaten i7 ve ya R7 1700 'lü olacak şekilde daha da zor. Başka bir yerden R5 1600 + Gtx 1050 Ti şeklinde bile 4.600 küsur yapıyor. Geri kalanlar ürünler dedikleriniz gibi. Windows 10 hariç tabi. Düşünürseniz atayım sistemi bir bakın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Atin lutfen.
  • Sumak S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını bir tık yükseltip ssdyi 120Gb 'a düşürdüm.

4500TL - iş bilgisayarı tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 16 Nisan 2017; 22:56:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.