Şimdi Ara

450mb sql dosyasını açma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde 450mb lık bir sql dosyası var ve bunu notepad ile açmaya çalıştığımda notepad donuyor kitleniyor yani açmıyor. Editplus ile açmayı denediğimde ise "out of memory" diye hata vermekte ve oda açmamakta. Bu sql dosyasını nasıl açabilirim acaba? ne önerirsiniz?

Ayrıca konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum, bunun için de kusura bakmayın.

• makine ozelliklerim;

intel 4 çekirdek işlemci
    3gb ddr2 ram
  • Kesin bilgim yok ancak 450mb lık dosyayı bahsettiğin şekilde açamaman doğal..
    Ben yeni başladım sayılır eğitime biz SQL Server Management Studio yu kullanıyoruz..
    Normalde bu 3gb civarında bi program ancak SQL express var. ufak boyutlu ve işini görür diye düşünüyorum..

Ancak dediğim gibi benimkisi tamamen tahmin diyelim...

veya exel de olabilir..

Kolay gelsin..
  • sql expres i dene
  • notepad++ dene bir de belki açar
  • o dosyayı herhangi bir text editor ile açamazsınız ...
  • Dosyayı neden açmak istiyorsun? Import sırasında hata falan mı veriyor? Eğer vermiyorsa localhostundaki phpmyadmin den import et, veri düzenlemesi yapacaksan orada yap. 450MB veritabanı dosyasını notepad ile açmak olanaksız illa ki donup kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sql dosyası derken ?

x.sql ?
  • once hangi database oldugunu ogrenmek gerek. Sonra o database in tool u (sql server icin management studio mesela) restore filan yapman lazim.

text editorleri ile acarsin ancak binary dosyalardir bunlar yarim saat sabredip dosya acilinca anlamsiz karakterler gorursun :)

uzantisi .sql ise query dosyalaridir onlar ancak o kadar uzun bir query yazilabilecegini sanmiyorum. Sonsuz yasami filan sorguluyordur ancak :) tam olarak dosyanin ne oldugunu (adi v.b.) belirtirsen sanirim sorunun cozulur.
  • Ultraedit programını dene istersen. 380 MB üzerinde test ettim açtı.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.