Ben AM vericide kullanmak için bir sinüs osilatörü yapmaya çalışıyorum. Fakat bunu seramik rezonatör ve mümkünse opamp kullanarak yapmam gerekli. Elimde yüksek frekanslı opamplar var. Transistörlü veya fetli de olabilir ama opamp olması tercih sebebidir.
Önemli olan tek şey devrenin çok karışık olmaması ve her bir elemanın ne iş yaptığını kendim analiz edebilmem. Opamp ile yapılan wein köprüsü tarzı devreler gördüm ama onlarla yaparak frekans kararlılığını düşürmek istemiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca elimde direnç tipi 1uH bobinler ve her değerden kondansatörler var. Onları kullanarak paralel rezonans da kurabilirim.
Son olarak seramik rezonatörleri (ztb455e) datasındaki gibi çalıştırmayı denedim fakat olmadı. İnvertör yerine iki girişini birleştirerek NAND kapısı kullandım. Bunun sıkıntısı nedir sizce?
Bubba Oscillator diye arat yeterli döküman bulursun
Teşekkür ederim dediğiniz devrelere baktım. Bana daha ziyade seramik rezonatörle yapılan bir osilatör lazım. Bir çok devre denedim fakat çalıştıramadım. Mümkünse direk şema verebilirseniz daha iyi olur.