Şimdi Ara

45bin TL'ye Kadar D Sınıfı Araç Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O bütçeyle alacağınız 159'dan hayır gelmez hocam.159'ların büyük bir bölümü pert modunda şu an.Çok büyük bir kısmı, yüksek miktarlarda masraf çıkartabilme potansiyeline sahip.Eğer çok düzgün ve bakımlısını bulursanız bu liste içerisinden 159.

Ancak 159 bulamazsanız ( ki bence çok zor ) temiz bir Delta, D segmentini aratmayan tek C segmenti otomobil olduğundan tercih edilebilir.Hatta arka yaşam alanı 159'dan daha iyi :).Delta'nın motoru hem performanslı hem de ekonomik.Yarı otomatik alırsanız hem otomatiğin avantajını hem de yarı otomatik olduğundan manuel kullanmanın da keyfini yaşarsınız.F1 vites çok net ve hızlı tepkiler veriyor Delta'da.Baya da devir çevirebiliyorsunuz.Sürüşü, konforu ve performansı son derece tatmin edici.Yalıtım konusunda yol ve rüzgar sesi son derece az ( rüzgar sesi çok çok az, 120 den sonra anca geliyor ).Motor sesi var yalnız.Multijet motor baya sesli çalışıyor.

Delta ile ilgili her sorunuzu cevaplarım.Ciddi düşünürseniz telefondan da merak ettiklerinize yardımcı olurum.

• Laguna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 2010 model c5 hdi sxpk o fiyata rahat bulunur. Hatta belki acil satılık 2011 dynamic de bulunabilir.

• bence mondeo ama temizini bulmak zor
  • 2.0 crdi sonata o araclarin içinde en sessiz arac olabilir.Bu aracın özellikle motoru sessiz sedasız uçurur :) ama mondeoda cok iyi biraz daha sesli motora.sahip olmasına karşın daha iyi yol tutis sürüş keyfi sunar.Ben mondeo veya sonata alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytaceee

Mondeo neden ucuz kronik bi sorunu mu var? Bu aralıkta focuslar zor bulunurken içi dışı güzel motoru güzel mondeo üstelik dizel yakıtıda çok değil. Sırf vergisinden dolayı bu kadar tutulmuyor değildir heralde

Ülkemizde passat dışında d segement inin kaderi bu zaten çok tutmuyor işin içine vergi ve ön yargılar da girince (2 bin motor çok yakar masrafı çok olur vs) ikinci elleri uygun oluyor

• Epica

• tüm dediklerinizden sonra Avensis almanız daha iyi olacak gibi geldi bana.
  • Benzin + LPG düşünürseniz Accord da gayet full şekilde alınabilir.

• aytaceee A kullanıcısına yanıt
    Epica 2,0 motora sahip bir dizel otomatik araç.
    Bence şuanda D sınıfı F/P bakımından bundan üstünü yok.

Tercihleriniz arasında bir seçim yapacaksanız Eski bir toyota kullanıcısı olarak Avensis derim.
  • O paraya temiz d'yi geçtim c sınıfı dizel bulmanız bile çok zor bu piyasada. Dizel sevdanızdan vazgeçin, az yakan lpg ile kullanacağınız atmosferikli veya az yakan turbolu araca yönlenin o zaman seçenekleriniz artar.

Çünkü listenizdeki araçların hepsi piyasası baya zayıf olan, yüksek kmli, muhtemel kazalı ve ağır bakımı gelmiş araçlar olacaktır. Alım sonrası iyi bir miktar bakımına para harcamanız gerekecektir, öyle bile olsa modelsiz araçlar olacaklarından bir şeyini yaptırdığınızda başka birşeyi bozulacaktır Bugün sıfır dizel otm clio olmuş 70bin, siz 45e dizel d sınıfı istiyorsunuz ona göre ne kadar ekmeğe ne kadar köfte olacağını bilerek hareket edin ki sonradan çıkabilecek masraflardan bunalmayın.

Epica, laguna falan diyen var aman diyeyim ölü piyasalı, tutulmayan kimsenin adını anmadığı araçlardna uzak durun paranızı sokağa savurmak istemiyorsunuz. 159 çok güzeldi ama zamanı geçti. O listeden en mantıklısı avensis olur gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 4 Haziran 2016; 10:08:05 >

• quote:

Evet Erol bey.

Neden sordum? Cumartesi Kırklareli'ne gidecem. Üşenmezseniz gelir, hatta bi tur atar, böylece delta nedir ne değildir görürsünüz
  • erol börek kullanıcısına yanıt
    Çok isterdim erol bey ama istanbulda olacağım haftasonu. Epica dan vazgeçtim yorumlarına baktığımda. Avensiste de ESP yok. Biraz sert kullandığımdan araçta ESP olması tercihim. Mondeo, s40 ve sonata arasında kaldım son olarak. Mondeo Powershift olsa keşke ama o bütçeye bulunmuyor. s40'ın içi sanki kaliteli geldi. Koltuk dikişleri bile farklı. Volvonun da motoru biraz zayıf sanki o kasaya göre. Düşünüyorum halen haftaya muhakkak birini alacağım. Yorum yapan arkadaşların hepsine çok teşekkürler.
  • Delta onerecektim ama siz yazmışsınız. Bence hoş ve gayet dolu bir araç hafif MPV/SUV havası da var. Benim tercihim delta olurdu :)

• s40 d sınıfı değildir ama güzel araba tercih edilebilir.
  • Aracımı aldım sonunda. Sonata da karar kıldım. Dün uzun yolda aracı tanıma fırsatı buldum. Görüşlerimi aracı almak isteyen arkadaşlar içinde paylaşmak istiyorum.

Artıları
    Motor sessizliği
    Şanzımanın geçişleri hissedilmiyor
    Yol tutuş okuduğum yorumların aksine mükemmel
    Virajda yatma yığılma vs yok
    İçi ferah
    Frenler aracı rahatlıkla zorlanmadan yavaşlatıyor

Eksileri
    Yakıtı biraz fazla sıkışık istanbul dur kalk trafiğinde tam kilitlendiği yarım saatlik ortalama 30 litre gösterdi bilgisayar

Şehiriçi normal kullanım 8.5 litre
    Otoban 160-170 km hız ile 7 litre

Yani sürekli kilit trafikte gitmedikçe tolere edilebilir

Malzeme kalitesi çok iyi değil. En azından vw den sonra biraz ucuz plastik gibi geldi. Kolay çiziliyor. Görsel olarak çok daha kaliteli görünüyor.

Bakımları pahalı. En son periyodik bakım özel serviste 750 tl tutmuş. Filtreler yağ ve şanzıman yağı değişmiş.

Genel olarak aracın süspansiyon sistemi amerikan aracına çok benziyor. Chrysler stratus aracım vardı eskiden ona çok yakın. Bozuk yollarda sert çukurlarda tek lastik düşerse hissettirmiyor fakat 2 lastiğide etkileyen asfaltta boydan boya kesik gibi darbelerde ses içeri geliyor.

Son cümle olarak araçtaki hissettiğiniz en büyük fark ne derseniz motor sesi yok gibi. Motoru daha sessiz bi araç kullanmamıştım. Yorum yapan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim.

• Citroen C-5

• Hayırlı uğurlu olsun şimdiden...Güle güle kullanın...
  • 2007-2009 2.0 D4D Avensis hakkinda sormak istedikleriniz var ise bildiğim kadarı ile cevaplarım.Kendim kullanıyorum ve şuan 326.000 km civarında.

• quote:

Aracımı aldım sonunda. Sonata da karar kıldım. Dün uzun yolda aracı tanıma fırsatı buldum. Görüşlerimi aracı almak isteyen arkadaşlar içinde paylaşmak istiyorum.

Artıları
    Motor sessizliği
    Şanzımanın geçişleri hissedilmiyor
    Yol tutuş okuduğum yorumların aksine mükemmel
    Virajda yatma yığılma vs yok
    İçi ferah
    Frenler aracı rahatlıkla zorlanmadan yavaşlatıyor

Eksileri
    Yakıtı biraz fazla sıkışık istanbul dur kalk trafiğinde tam kilitlendiği yarım saatlik ortalama 30 litre gösterdi bilgisayar

Şehiriçi normal kullanım 8.5 litre
    Otoban 160-170 km hız ile 7 litre

Yani sürekli kilit trafikte gitmedikçe tolere edilebilir

Malzeme kalitesi çok iyi değil. En azından vw den sonra biraz ucuz plastik gibi geldi. Kolay çiziliyor. Görsel olarak çok daha kaliteli görünüyor.

Bakımları pahalı. En son periyodik bakım özel serviste 750 tl tutmuş. Filtreler yağ ve şanzıman yağı değişmiş.

Genel olarak aracın süspansiyon sistemi amerikan aracına çok benziyor. Chrysler stratus aracım vardı eskiden ona çok yakın. Bozuk yollarda sert çukurlarda tek lastik düşerse hissettirmiyor fakat 2 lastiğide etkileyen asfaltta boydan boya kesik gibi darbelerde ses içeri geliyor.

Son cümle olarak araçtaki hissettiğiniz en büyük fark ne derseniz motor sesi yok gibi. Motoru daha sessiz bi araç kullanmamıştım. Yorum yapan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim.

Mrb, geç olacak ama hayırlı olsun aracı almışsınız, kazasız belasız uzun yıllar kullanmanızı dilerim. Şu sıralar ben de d segment özellikle sonata araştırıyorum. 2009 ve üstü. Sizin aracınız NF1 mi NF2 mi belirtmemişsiniz. Diğer forum başlıklarında araç çok övülüyor, Merco E class dan sonra binilebilecek tek araç olduğu, bu araca binenlerin başka konfor aramayacakları vs. yorumlar yapıldı. Sizin şu ana kadar kullanım tecrübeleriniz nedir, motor çok sessiz deniyordu siz de öyle yorumlamışsınız. Diğer ses düzeyleri nedir, rüzgar-yol-trim sesleri... Triger zincirli midir, ağır bakım ve normal bakım masrafları nedir. Kronik arızalarından bişiler duydunuz mu veya yaşadınız mı, otomatik 4 vites oluşunun dezavantajları tolore edilebilir mi, şanzıman kaç km.ye kadar sorunsuz genel olarak ... gibi konularda aydınlatabilir misiniz? Kullanıcı olan diğer arkadaşlar da fikirlerini yazabilirlerse güzel olur. Tşk.ler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.