Merhabalar arkadaşlar. Forumu sürekli okuyorum zaman buldukça fakat kullanıcı girişi yapmamıştım üye olmama rağmen daha önce. Aracımı değiştireceğim için sizin değerli tavsiyelerinizi de almak istedim. Çok kararsız kaldım. 2 Ay önce 2012 vw polo 1.2 tdi aldım. Yeni olması km si düşük olması ve görünümü ve yakıt tüketimi beni etkiledi açıkçası. Fakat performansı yetmedi ne yazıkki. Özellikle ilk 2 vitesteki hızlanma, donanımının zayıf olması (2 hava yastığı abs klima 4 otm cam tamamı bu:), ve uzun yolda yorucu olması nedeniyle satıp D sınıfı daha düşük model bir araç almak isteğindeyim. Dizel olması ilk şartım. 2. istediğim ise yüksek hızlarda araç içinin sessiz olması. Yol rüzgar motor gürültüsünün minimum olmasını istiyorum. Arasında kaldığım araçlar şu şekilde
Alfa 159 Lancia Delta Ford Mondeo 2.0 otm Hyundai Sonata 2.0 crdi otm. Volvo s40 1.6d Toyota Avensis 2.0 d4d
Aslında tutulmayan ama donanımlı konforlu ve fiyatı tutulmadığından ucuz olan bir araç arıyorum. 2006 model ve altı düşünmüyorum. 2.0lt ya da 2.5lt olabilir dizel olduktan sonra vergi kısmı sorum dışında. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
bir lancia delta sahibi olarak itiraf ediyorum: aklım epica'da kaldı.
Ben de sizin gibi ne kadar tutulmyan araba varsa baktım, kısmet lancia oldu, iyiki de öyle oldu ammaaaa, illa epica dürtüyor aklımın bi köşesinden.
Tabi sizin seçeneklerde yok. Şevi türkyeden çekildi muhabbeti yapmıyorsanız (ki alfa ve lancia düşünüp bozzat'ı listesine yazmayan biri böyle saçma şeylere kafa takmaz diyorum) bunu da ekleyin seçeneklerinize
quote:
Orijinalden alıntı: erol börek
bir lancia delta sahibi olarak itiraf ediyorum: aklım epica'da kaldı.
Ben de sizin gibi ne kadar tutulmyan araba varsa baktım, kısmet lancia oldu, iyiki de öyle oldu ammaaaa, illa epica dürtüyor aklımın bi köşesinden.
Tabi sizin seçeneklerde yok. Şevi türkyeden çekildi muhabbeti yapmıyorsanız (ki alfa ve lancia düşünüp bozzat'ı listesine yazmayan biri böyle saçma şeylere kafa takmaz diyorum) bunu da ekleyin seçeneklerinize
Yazdıklarınız arasında S40 alırdım
yuksek hizda 1.6 mjet sessiz kalamaz :)
quote:
Orijinalden alıntı: masterap
yuksek hizda 1.6 mjet sessiz kalamaz :)
159
erol börek
kullanıcısına yanıt
Deltada memnunmusunuz? Araba da yok yok aslında tasarımda muhteşem. Yüksek hız ses değerleri nasıl acaba? Birde konfor olarak sporamı kayıyor yoksa D sınıfının hakkını veriyormu?
159
Jr09
kullanıcısına yanıt
159 'da Amortisörler sert diye duymuştum yol tutuştan ziyade yoldaki bozuklukları mümkün olduğunca hissetmemek istiyorum.
aytaceeeA
kullanıcısına yanıt
aslında delta c sınıfı diye düşünüyorum, ama arabada yok yok. Camlar kapalı iken belli belirsz ama beni rahatsız etmeyen bi motor mırıltısı oluyor yüksek devirde. Ama meret 6. vites 3000 devirde 170 yapıyor. Yakıtı da çok iyi. Servis derdim yok. Birmotta 20yıl çalışıp kendi yerini açmış bir ustam var, lancia, jeep, alfa bakıyor, bana da yürüme mesafesinde
Dedim ya araba c sınıfı ama 6 hava yastığı (millet 10 diye bilse de a b ve c direklerindekiler tek sayılmalı) kiminde diz hava yastığı, bilimum 3harfliler (abs, asr, esp vs vs) kiminde cam tavan ve birçok arabada olmayan, hatta bilmiyorum başka markalarda var mı ama tıpkı önler gibi kızaklı ve yatarlı arka koltuklar....
Ben memnunum, sağlıkla ilgili bi sorun olmadığı sürece de en az 8-10 yıl satmam. O kadar da büyük konuluyorum
profilininize baktım da; edirnede misiniz?
erol börek
kullanıcısına yanıt
Evet Erol bey.
erol börek
kullanıcısına yanıt
Sağolun yorumunuz için. Sonata ya niyetlendim ama 5 metre araba. O da şehiriçinde nasıl döner bilemedim. Bide 150bin km ve üstü bu D sınıfı araçlar. Hatta 200-250bin km de olanda var. Daha ne kadar gider açıkçası merak etmiyo değilim. Motor ya da şanzuman 400-500 bin km lere kadar iyi bakımla dayanırmı_
Eskiden s40 kullanan birisi olarak , eğer arka kısımdaki baş mesafesi sorun olmayacaksa s40 ı tavsiye ederim. Artıları: -iç mekanda kaliteli malzeme -güzel ses sistemi -dynamic donanımının yeterli olması(elektrikli hafızalı koltuk vb.)
Eksileri: -dar arka yaşam alanı -düşük hızlanma isteği
Tüplü 1.4 insignia da olabilir ama istediğiniz ataklık olmaz tabi yine.
Dizel diye kasmanin alemi yok bence. Hemde butcenize gore istediginiz arabalarin km leri cok yuksek olacagindan lpgli tercih etmeniz daha risksiz olacaktir olasi bir enjektor veya turbo arizasini dusunursek. Hemde bu araclar dizel olmalarina ragmen 8-10 litre motorin tuketiyorlar lpg ile 12-13 litre tuketiminiz olur buda kurus bazinda daha ekonomik olacaktir..
Benim listem;
2.4 accord E46 3.20i E240 Jaguar s-type Audi a6 2.4 Laguna 3 2.0T Ford Mondeo 2.0
Seklinde olurdu.. Yakin zamanda hemen hemen ayni butceyle eski premiumlara niyetleniyorum bende..
Son olarak alacaginiz arac mutlaka sunrooflu, mumkunse isitmali elektrikli deri koltuklu, cift bolge otomatik dijital klimali, far yagmur sensorlu ve otomatik vites olsun..
Bombos D sinifi araclar benim gozumde Renault Symbol 2.0 Long!
Hocam çok temiz 2011 ful+ful gortlak dolu epicayı 38-40 bine çok rahat bulursun. Hemde kazasız. Bi araştır derim
Hellori Hazretleri
kullanıcısına yanıt
Bahsettiğiniz araçlara bakmamıştım lpg li düşünmediğimden şimdi bi kontrol ediyorum. Yakıt tüketimi aşırı değilse düşünebilirim. Bu arada Jaguar x-type ve s-type ın içi çok şık gerçekten ama bu malzemeler kalitelimidir yoksa sadece göstermelikmi merak ettim açıkçası
reallist55
kullanıcısına yanıt
Chevrolet deyince aklıma büyük motorlu araçlar geldiğinden hiç düşünmedim. Chevrolet Corvette tir Bence :)
quote:
Orijinalden alıntı: aytaceee
Chevrolet deyince aklıma büyük motorlu araçlar geldiğinden hiç düşünmedim. Chevrolet Corvette tir Bence :)
159 en karizmatik araç ancak onun için bir 5 bin tl de kenarda olması lazım.
mondeo otomatik titanium x güzel bir tercih olur benzin- lpg derseniz honda accord 2007-2008 makyajlı kasa sizi üzmez
Blue_Knight
kullanıcısına yanıt
Mondeo neden ucuz kronik bi sorunu mu var? Bu aralıkta focuslar zor bulunurken içi dışı güzel motoru güzel mondeo üstelik dizel yakıtıda çok değil. Sırf vergisinden dolayı bu kadar tutulmuyor değildir heralde