Merhaba, Yaklaşık 2 hafta önce sabah saatlerinde 46/2c maddesinden (Tehlikeli şerit değiştirme) Kocaeli Karamürsel'de fahri trafik müfettişi tarafından adıma trafik cezası kesilmiş. Bilmeyenler için, bahse konu yol sabah saat 8 sularında trafik ışıkları sebebiyle aşırı yoğun olduğu için herhangi bir makas, sıkıştırma vs yapmadığıma adım gibi eminim. Karara itiraz etmeden önce araç içi kamera kayıtlarımı kontrol ettim ancak ne yazık ki son 10 güne ait görüntüler bulunuyor. Ben kendimden eminim, elimde delil olsa hiç düşünmeden sonuna kadar giderdim fakat şu durumda itiraz etmeli miyim bilemedim. Sizlere sorum; 1- Tebligat geç yapıldığı için araç içi kamera kaydım silindiğinden mahkemeye herhangi bir delil sunamayacağım. Bu sebeple karara yine de itiraz etmeli miyim, yoksa delil gösteremediğim için karar benim adıma olumsuz mu sonuçlanır? 2- Eğer mahkemeyi kaybedersem mahkeme ve dosya masraflarını ödemem gerektiğini öğrendim. Bu ücret yaklaşık olarak ne kadar tutar? 3- Karayolları Trafik Kanunu'nda fotoğraf, video ya da doküman ile kanıt sunma zorunluluğu olmadığı belirtilmekte. Bu doğru mu? Eğer doğruysa itiraz etmenin bir kıymeti yok sanırım. Vereceğiniz bilgiler ışında itiraz dilekçemi sunacağım. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. |
46/2c Trafik Cezasına İtiraz Hakkında
-
-
uğraşma değmez, ödersin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ay başında cep telefonu kullanmak yüzünden fahri müfettiş tarafından ceza yedim.Ertesi gün parayı yatırıp itirazda bulundum.10 gün sonra mahkeme sonuçlandı ve haklı bulundum.Bayramdan sonra vergi dairesine gidip dilekçe ile parayı geri alacağım.
-
Cezanın haksız olduğunu düşünüyorsan erken ödeyin,itirazı yapın
Erken ödeme indiriminden faydalanarak itiraz etmeyi düşünüyorum.
Peki oldu da haksız bulundum, bu durumda yaklaşık ne kadar mahkeme masrafı öderim bilgisi olan var mı?
-
Hocam itirazınızda herhangi bir delil sundunuz mu yoksa sadece dilekçe ile mi başvuruda bulundunuz?
-
Sadece dilekçe ile başvurdum.Kararı buraya atamam ama bu suçu işlediğime yönelik bi kayıt-görüntü-delil gösteremedikleri için iptal oldu.Fakat bazende tam tersini istiyorlar.Yani ceza yiyen ispatlasın diyorlar.Biraz şans işi.
-
Şehir içi,sıkışık ve 2 şeritli yolda sürekli sol şeridi kullanma cezası geldi fahri müfettiş tarafından. Bunlar kafalarına göre yazıyorlar.
geç tebligat varsa iptal oluyor erken ödemenize de gerek yok. 5 yıl önce 27lira gibi bir mahkeme masraf borc yazmışlar 1 yıl sonra edevletten ödediydim.
-
Hocam geç tebligat derken ceza yazıldıktan 20 gün sonra sisteme düşmüş. Üzerinden 20 gün geçtiği için de araç içi kamera kaydım silindiğinden geç dedim, delil sunamayacağım yani
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X