Şimdi Ara

46°Doğu AZERSPACE UYDU KURULUMU RESİMLİ ANLATIM (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
29
Favori
238.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Çanak yerinden oynadı hocam. Ayrıca disecq ürünün içinde, çünkü 2 lnb olmasına rağmen tek çıkış var. Şimdi haftasonu olduğu için maçlar varken çanağa dokunmuyorum, pazartesi yine deneyeceğim bir şeyler. Dediğim gibi olmazsa bu eski çanağı değiştirip 90 cm'lik taktıracağım ustasına.

Çanak yerinden oynadı ise işiniz biraz zor ancak Azerspace gösterdiğine göre çokta sıkıntıda değilsiniz. Türksat LNB'yi sağa sola biraz oynatıp deneyebilirsiniz olmazsa mecburen usta gelecek.
  • arkadaşlar

bugün 11175 h 27500 dğerleriyle idmanı aradım. bende görüntülü uydu bulucu var. 95 e 70 sinyal aldm. kanalları oto taratınca azeri cbcsport, ermeni iran bissürü bişi geldi ama idman gelmedi. sinyalde iyiydi. şimdi uydu bulucudan fec değeri giremiyorum acaba receiverdan bu değeri girip taratsam bulabilir miyim? yada sizce neden bulamadım idmanı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren_us

arkadaşlar

bugün 11175 h 27500 dğerleriyle idmanı aradım. bende görüntülü uydu bulucu var. 95 e 70 sinyal aldm. kanalları oto taratınca azeri cbcsport, ermeni iran bissürü bişi geldi ama idman gelmedi. sinyalde iyiydi. şimdi uydu bulucudan fec değeri giremiyorum acaba receiverdan bu değeri girip taratsam bulabilir miyim? yada sizce neden bulamadım idmanı?

İdman TV asya beem'de. İstanbul Avrupa yakasının Tekirdağ tarafında kalan kısımlarında İdman TV sorun olabiliyor. Bu 90'a 75 aldığınız sinyal İdman TV TP'sinde mi?

İdman TV için 11773 Mhz / Yatay H / 27499 sembol bunu deneyin. İdman TV bugün çok oynak bende de şu an takılmalı gösteriyor. Sinyal %80 civarı ama böyle.
  • LinSoft L kullanıcısına yanıt
    ankaradayım hocam. 90 lık çanak. söylediğiniz değeri denicem. idman asya beamde olması ne demek? yani şu footprint olayı mı?

https://www.satbeams.com/footprints?beam=7301

linkten sldan 2.cisi olan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren_us -- 14 Ağustos 2016; 0:12:59 >
  • quote:

ankaradayım hocam. 90 lık çanak. söylediğiniz değeri denicem. idman asya beamde olması ne demek? yani şu footprint olayı mı?

Azerspace uydusu Avrupa'yı hedefleyerek yayın yapıyor aynı zamanda Asya bölgesini de hedefleyerek yayın yapıyor tıpkı bizim Türksat gibi. Türkiye, Azerspace için Avrupa bölgesini hedefleyerek yayın yapan bölgede, Asya bölgesinin hedefleyen yayınlarda ise tam sınırda kalıyoruz ve Türkiye'nin batı bölgelerinde, İstanbul'un Avrupa yakasında, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli gibi bölgelerde sinyal zayıflıyor.

Daha iyi anlaşılabilmesi için grafikle anlatıyorum. Uydunun tıpkı GSM hattı gibi kapsadığı bölgeler var ve kullanılan Transponderlar bölge bölge ayrılıyor. Bu uyduda ku bandında bulunan kanalları izliyorum ve Avrupa beem'de ise Türkiye'nin tamamında en üst sinyal kalitesinde izlenebiliyor Asya beem de olan yani bu bölgeye yayın veren Transponderlar da olan bir kanal grubunda ise özellikle Ankara'dan sonra sinyal zayıflaması başlıyor.

Asya Beem Kapsama Alanı

46°Doğu AZERSPACE UYDU KURULUMU RESİMLİ ANLATIM

Avrupa Beem Kapsama Alanı

46°Doğu AZERSPACE UYDU KURULUMU RESİMLİ ANLATIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: LinSoft

quote:

arkadaşlar

İdman TV asya beem'de. İstanbul Avrupa yakasının Tekirdağ tarafında kalan kısımlarında İdman TV sorun olabiliyor. Bu 90'a 75 aldığınız sinyal İdman TV TP'sinde mi?

İdman TV için 11773 Mhz / Yatay H / 27499 sembol bunu deneyin. İdman TV bugün çok oynak bende de şu an takılmalı gösteriyor. Sinyal %80 civarı ama böyle.

hocam teşekkür ederim

acaba symbol rate i yanlışlıkla mı böyle yazdnz? yani 11173 olabilir mi?
  • quote:

hocam teşekkür ederim

acaba symbol rate i yanlışlıkla mı böyle yazdnz? yani 11173 olabilir mi?

Rica ederim. Yazdığımı kontrol ettim o frekans. Doğru yazmışım.

Frekans bölgeye göre 11773 Mhz, 11774 Mhz, 11775 Mhz, 11776 Mhz, 11777 Mhz olabilir.

Sembol oranı da bölgeye göre 27498, 27499, 27500, 27501, 27502 olabilir.

Bende İdman TV için en yüksek sinyal Frekans 11773 Mhz / Polarizasyon Yatay H / Sembol oranı 27499 olanda çıkıyor. İdman TV'de sorun yaşayan ve düşük sinyal alanlar frekans ve sembol oranında bir aşağı bir yukarı olanları deneyebilir demek istemiştim.
  • merhaba bende sırf ingiltere ligi izlemek için istiyorum ama konuya hiç hakim değilim 60 lık çanaklarda 3 4 tane mevcut çatıda ne almam lazım anlatıcak biri varsa iyi olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: LinSoft

quote:

Çanak yerinden oynadı hocam. Ayrıca disecq ürünün içinde, çünkü 2 lnb olmasına rağmen tek çıkış var. Şimdi haftasonu olduğu için maçlar varken çanağa dokunmuyorum, pazartesi yine deneyeceğim bir şeyler. Dediğim gibi olmazsa bu eski çanağı değiştirip 90 cm'lik taktıracağım ustasına.

Çanak yerinden oynadı ise işiniz biraz zor ancak Azerspace gösterdiğine göre çokta sıkıntıda değilsiniz. Türksat LNB'yi sağa sola biraz oynatıp deneyebilirsiniz olmazsa mecburen usta gelecek.

Hocam bugün içim rahat etmedi ve tekrar çanak ile oynadım ve sorunu çözdüm. Ben meğerse çanağı Azerspace'e çevirmişim ve merkezdeki lnb'de Azerspace uydusuna aitmiş (Inverto lnb'leri monoblokta numaralandırmadığı için bu sıkıntı çıktı ortaya). Çanağı biraz daha sağa çevirip disecq ayarlarından iki uydunun da lnb numaralarını değiştirdim, bu şekilde çanağı Turksat'a çevirmiş oldum. Turksat'tan %100 sinyal %70 kalite alınca Azerspace'i kontrol ettim ve %100 sinyal ile %100 kalite aldığımı gördüm. Turksat'ın kaliteyi artırmak için biraz kurcaladım ama artmayınca daha da zorlamadım Azerspace bu haldeyken. Şimdi çanağı sabitledim ve şimdilik sorunsuz gidiyor. Bu işlerden anlamadığım için Azerspace lnb'si sağda kaldığı için uydunun da Turksat'ın konum olarak sağında yani batısında yer aldığını düşünüyordum ben, meğerse tam tersiymiş. Halbuki ben coğrafya öğretmenliği okuyorum, mantıken 46 derece doğuda yer alan uydunun Turksat'ın solunda yer alması gerektiğini biraz geç fark ettim bu lnb konumundaki terslik yüzünden. Her neyse, sevinçle konuya gelip yazayım dedim. Belki ileride benim gibi sorun yaşayan birisi görüp de sorununu çözer bu şekilde.
  • quote:

Hocam bugün içim rahat etmedi ve tekrar çanak ile oynadım ve sorunu çözdüm. Ben meğerse çanağı Azerspace'e çevirmişim ve merkezdeki lnb'de Azerspace uydusuna aitmiş (Inverto lnb'leri monoblokta numaralandırmadığı için bu sıkıntı çıktı ortaya). Çanağı biraz daha sağa çevirip disecq ayarlarından iki uydunun da lnb numaralarını değiştirdim, bu şekilde çanağı Turksat'a çevirmiş oldum. Turksat'tan %100 sinyal %70 kalite alınca Azerspace'i kontrol ettim ve %100 sinyal ile %100 kalite aldığımı gördüm. Turksat'ın kaliteyi artırmak için biraz kurcaladım ama artmayınca daha da zorlamadım Azerspace bu haldeyken. Şimdi çanağı sabitledim ve şimdilik sorunsuz gidiyor. Bu işlerden anlamadığım için Azerspace lnb'si sağda kaldığı için uydunun da Turksat'ın konum olarak sağında yani batısında yer aldığını düşünüyordum ben, meğerse tam tersiymiş. Halbuki ben coğrafya öğretmenliği okuyorum, mantıken 46 derece doğuda yer alan uydunun Turksat'ın solunda yer alması gerektiğini biraz geç fark ettim bu lnb konumundaki terslik yüzünden. Her neyse, sevinçle konuya gelip yazayım dedim. Belki ileride benim gibi sorun yaşayan birisi görüp de sorununu çözer bu şekilde.

Uydu bulucu olmadan halletmenize sevindim hayırlı olsun. Türksat'a ince ayar vermek kolay değildir çünkü uzayda Türksat 2A, 3A ve 4A isimli 3 uydumuz var ayar yaparken iyi odaklamak gerekiyor. Türksat'ı %70 seviye de bulduysanız size yeterli olacaktır.

Azerspace ayarlerken ve Türksat LNB'ye LNB bağlanacaksa çanağa önden bakıldığında Azerspace LNB'si solunda olacak.
  • Merhabalar,80 yada 90 cm lik tek çanak da multifeed aparat kullanarak Türksat-Azerspace-Hotbird-Astra uydularını izleyebilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonic35

Merhabalar,80 yada 90 cm lik tek çanak da multifeed aparat kullanarak Türksat-Azerspace-Hotbird-Astra uydularını izleyebilirmiyim ?

Türksat 42 derece, Azersat 46 derece bunlar olur ancak Hotbird 13 derece, Astra 19.2 derece.

39 derece Hellesat
    42 derece Türksat
    46 derece Azeersat
    52 derece Yahsat

Bu çanakta Türksat merkeze alınacak.

7 derece Eutelsat (Digiturk)
    9 derece Eutelsat (Eski eurobird ince ayar ve ince lnb ile)
    13 derece Hotbird
    16 derece Eutelsat 16
    19.2 derece Astra
    25 derece Eutelsat 25B

Bu çanakta Hotbird merkez olacak ve çanak çapı en az 90 cm olacak.

Kurabileceğiniz uydular bunlar olur ve cccam kullanıyorsanız da zaten bunlar tüm işlerinizi görür.
    Şuan tek çanak türksat kullanıyorum.Google da görsellerde uzun multifeed aparatlarla türksat-azerspace-hotbird-astra yapanlar gördüm bu şekilde tek çanak da tam randımanlı olmaz mı ? Server olarak sizce hiremco mu next mi daha iyi ?

• quote:

Şuan tek çanak türksat kullanıyorum.Google da görsellerde uzun multifeed aparatlarla türksat-azerspace-hotbird-astra yapanlar gördüm bu şekilde tek çanak da tam randımanlı olmaz mı ? Server olarak sizce hiremco mu next mi daha iyi ?

O şekilde iyi verim alınması zor ve çok kaliteli ekipmanlar gerekir ayrıca 90 cm yetersiz kalacaktır. 120 cm bir anten ile veya sab gibi kazancı yüksek 90 cm antenler ile olabilir ancak rüzgarda sistem bozulur veya her kanal göstermez. Multifeed için birden fazla tahminen 3 tane kullanıp ekleme yapmanız lazım. Ben Türksat ile Astra'yı benzer yöntemle denedim ama verim alamadım. Astra zaten normalde de Türkiye'de sıkıntılı bir uydu.

Next free server Hiremco free server'a göre daha iyidir ama amaç Hotbird ise Redline'ın 1 veya 2 sene sunduğu server daha iyidir. Next'de zaman zaman kesinti oluyor ve bazı cihazlara destek kesiliyor ama Hiremco'ya göre daha fazla kanal izletiyor.
  • Ek olarak Astra 19.2 merkez alınırsa Marmara bölgesinde kaliteli bir 90 cm çanak, kaliteli LNB ve kaliteli kablolama ile Astra + Türksat olur ama Türksat odaklaması çok zor olacaktır bunun yanına Hotbird'de eklenebilir ama dengesiz olur. 120 cm çanakta ise Eutelsat, Hotbird, Astra ve Türksat çok ince ayarla ve çok ince ekipmanla yine başta Marmara olmak üzere batı bölgelerinde olur. Yine de bu sistem pek sağlıklı olmayacaktır.
    Next tango plus
    Redline ts2500
    Hiremco mini hd plus

Futbol yayınları için siz yukarıdaki modellerden hangisini seçerdiniz ?

• quote:

Next tango plus
    Redline ts2500
    Hiremco mini hd plus

Futbol yayınları için siz yukarıdaki modellerden hangisini seçerdiniz ?

Öncellikle ben asla mini cihaz almam, çabuk ısınır ve çabuk bozulurlar.

Next Tango bildiğim kadarıyla yazılım sorunlu bir cihazdı, yazılım güncellemesi aldı ancak ne kadar düzeldi bilmiyorum. Ayrıca birkaç uydu forumundan da Next'in freeserver desteğini bu cihaz için kestiğini yazmışlardı. Alacaksanız Freeserver desteği için mutlaka Next ile görüşün.

Redline TS2500 güzel cihaz ve 2 sene freeserver desteği var ancak o da bir mini cihaz. Ben alacak olsam bunun yerine TS4000 alırdım. Redline alacaksanız TS4000 idealdir ama TS5000 almayın sorunlu cihazdır.

Hiremco Mini HD Plus hakkında bilgim yok çünkü yeni cihaz ve denemedim. Hiremco için Zapper HD Plus yeterlidir. 50 lira farkla eski ama sağlam Hiremco Chipbox HD alınabilir Linux cihaz bu sebeple her şey yapılabiliyor. Hiremco buna pek destek vermek istemiyor ama cihaz hala sınıfının çok ötesinde.

Siz uydu forumlarını gezip ona göre karar vermeye çalışın. Ben normalde uydu alıcısı tavsiyesi vermem çünkü herkesin beklentisi ve isteği farklıdır, ayrıca firmalar modellere desteği kesebilir. Sadece şu kadarını söyleyeyim yeriniz müsait ise mini modellerden almanızı tavsiye etmem.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

• quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Rica ederim.
  • monoblock lnb al uğraşma

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.