Şimdi Ara

46°Doğu AZERSPACE UYDU KURULUMU RESİMLİ ANLATIM (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
29
Favori
238.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Avrupa maçları için bu sisteme geçmek istiyorum sorularımın cevaplarını bilen var mı?

1-Antalya'dan 60cm çanak ile azerspace kanallarını bu sistemle izleyebilir miyim?

2-Dörtlü lnb kullandığım için monoblok kullanamayıcam, multifeed ile tekli lnb ekleyip uydu alıcısına direk hat çeksem, bu iş için özel bir uydu alıcısı alsam olur mu?

3-Hangi uydu alıcısını tavsiye edersiniz?

4-LG tv'nin dahili uydu alıcısı çözmez değil mi?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 18 Ağustos 2016; 17:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fromelf

Bende Avrupa maçları için bu sisteme geçmek istiyorum sorularımın cevaplarını bilen var mı?

1-Antalya'dan 60cm çanak ile azerspace kanallarını bu sistemle izleyebilir miyim?

2-Dörtlü lnb kullandığım için monoblok kullanamayıcam, multifeed ile tekli lnb ekleyip uydu alıcısına direk hat çeksem, bu iş için özel bir uydu alıcısı alsam olur mu?

şimdiden teşekkürler

Cevap 1- Antalya'nın tam orta noktasına kadar Avrupa beem güzel yani CBC SPORT HD, Asya beem'de 2. kademe sinyal alıyor ve firmanın resmi listesine göre 49 dBW civarı sinyal kuşağında. Bu da demek oluyor ki 60 - 65 cm yeterli. Tabi iyi LNB ve ince ayar gerekli.

Referans :http://www.flysat.com/dish.php

Cevap 2- Türksat LNB'cine LNB ekleyip ayrı bir hat çekerek ve bu hattı ayrı bir uydu alıcısına bağlarsanız ve o uydu alıcıyı da televizyona bağlarsanız olur. (Tabi ben anlatımınızdan doğru anladıysam)

Cevap 3- Ucuz lazımsa Amstrad 19700'ü alabilirsiniz. N11.com da ucuza var ve işini yeterli düzeyde yapıyor. Tabi karar sizin iyi araştırın.

Cevao 4- LG, Samsung gibi üreticilerin televizyonlarında yasal nedenlerden dolayı Biss çözme özelliği olmaz bu sebeple Biss şifresi giren bedava kanalları izleyemezsiniz buna TRT SPOR HD gibi yerel kanallarda dahil.
  • LinSoft L kullanıcısına yanıt
    Redline ts4000
    Hiremco zaper hd plus (stok da bulabilirsem)

Modellerinden birini almayı düsünüyorum serverlar kullanışlı oluyor mu mesela çanak da astra şuan yok kurdurmaya değer mi ?

Maçların büyük kısmını zaten azerbaycan kanalları veriyor yoksa sadece biss özellikli bi uydu alıcı mı alsam karar veremedim.
    Sadece biss özellikli aklımda Hiremco zapper hd 2 var.

Tandberg yazılımı sadece enigma2 cihazlarda mı çalışıyor bu konuda bilginiz varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 20 Ağustos 2016; 11:32:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LinSoft

quote:

Bende Avrupa maçları için bu sisteme geçmek istiyorum sorularımın cevaplarını bilen var mı?

şimdiden teşekkürler

Cevap 1- Antalya'nın tam orta noktasına kadar Avrupa beem güzel yani CBC SPORT HD, Asya beem'de 2. kademe sinyal alıyor ve firmanın resmi listesine göre 49 dBW civarı sinyal kuşağında. Bu da demek oluyor ki 60 - 65 cm yeterli. Tabi iyi LNB ve ince ayar gerekli.

Referans :
    www.flysat.com
    FlySat Antenna Diameter
    http://www.flysat.com/dish.php

Cevap 2- Türksat LNB'cine LNB ekleyip ayrı bir hat çekerek ve bu hattı ayrı bir uydu alıcısına bağlarsanız ve o uydu alıcıyı da televizyona bağlarsanız olur. (Tabi ben anlatımınızdan doğru anladıysam)

Cevap 3- Ucuz lazımsa Amstrad 19700'ü alabilirsiniz. N11.com da ucuza var ve işini yeterli düzeyde yapıyor. Tabi karar sizin iyi araştırın.

Cevao 4- LG, Samsung gibi üreticilerin televizyonlarında yasal nedenlerden dolayı Biss çözme özelliği olmaz bu sebeple Biss şifresi giren bedava kanalları izleyemezsiniz buna TRT SPOR HD gibi yerel kanallarda dahil.

Cevaplar için teşekkürler amstrad 19700 aldım. iyi lnb derken hangi lnb'yi (tekli lnb) almamı tavsiye edersiniz? bir de ince ayar derken multifeed ile turksat lnb'nin yanına kendim takınca olur mu yoksa başka bir ayar da yapmam gerekli midir?

Son olarak benim türksat uydumda 4 lü lnb var oradan bir kabloyla azerspace için alacağım lnbyi diseqc ile birleştirip oradan uyduya hat çeksem iki uydu birden çalışır mı? 2 hattı tek hatta çevirecek diseqc ihtiyacım var ama nette bulduklarımın en küçüğü 3 x 2 şeklinde bu sorun yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 20 Ağustos 2016; 14:10:51 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LinSoft

quote:

şimdiden teşekkürler

Referans :http://www.flysat.com/dish.php

Cevaplar için teşekkürler amstrad 19700 aldım. iyi lnb derken hangi lnb'yi (tekli lnb) almamı tavsiye edersiniz? bir de ince ayar derken multifeed ile turksat lnb'nin yanına kendim takınca olur mu yoksa başka bir ayar da yapmam gerekli midir?

Son olarak benim türksat uydumda 4 lü lnb var oradan bir kabloyla azerspace için alacağım lnbyi diseqc ile birleştirip oradan uyduya hat çeksem iki uydu birden çalışır mı? 2 hattı tek hatta çevirecek diseqc ihtiyacım var ama nette bulduklarımın en küçüğü 3 x 2 şeklinde bu sorun yaratır mı?

http://www.hepsiburada.com/atlanta-atl-01-slim-hd-lnb-tek-cikisli-p-EVATLANTAATL01SHDT

http://www.hepsiburada.com/atlanta-ads-01-diseqc-switch-1x4-p-EVATLANADS01

LNB'yi mutlaka bundan al, yani slim lnb olsun! ben ince lnb sayesinde %20'den fazla sinyal artışı yakaladım.

disecq normal bir disecq özelliğe gerek yok (LNB3 yazana turksatı, LNB4 yazana azersatı'ı, receiver yazan yerede receiverından çıkar kabloyu bağlayacaksın)

yukarıdaki linkleri örnek diye verdim daha ucuz bulabilirsen oradan alabilirsin.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Diseqc de lnb girişlerine hangi uydunun takılcağının sırası varmı lnb1'e türksat lnb2'ye hotbird lnb3 azerbaycan lnb4'e astra uydusu gibi...

• Sırası yok ancak nereye ne taktığını bilmen lazım hangisini nereye taktıysan receiverdan o uydunun karşılığına onu seçmen gerekiyor.
  • Hayir istedigin sekilde takabilirsin, uydu alicisinda hangisinin hangisi oldugunu tanimlaman lazim

• Arkadaşlar bugun tum parçalar geldi bende amstrad 19700 uyduya atlanta slim lnb yi direk bağladım, diseqc kullanmadım.

biraz oynayınca aşağıdaki frenkanları buldum ancak topu topu 3-5 kanal buldu

sorunu nasıl çözerim?

46°Doğu AZERSPACE UYDU KURULUMU RESİMLİ ANLATIM

• fromelf kullanıcısına yanıt
    uydu bulucun yok değil mi?

yoksa tek çaren lnb ile oynamak.

multifeed üzerinde sağa-sola ve lnbyi kendi etrafında döndürerek en iyi sonucu yakalaman lazım.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Şu anki sinyale göre kanalların çıkması gerekli değil mi? Kanalları bulmak için sinyalin kaç olması lazım?

hayır uydu bulucum yok maalesef

tek tek frekansları girerek kanal eklenebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 23 Ağustos 2016; 20:14:11 >
    şimdi onu yazacaktım, sinyal seviyen iyi, frekans sorunun var bence.

uydu alıcının frekansları güncel olmayabilir.

çok izlenecek kanal yok zaten azersat'ta.

aztv,idman,cbc sport başkada birşey yok açıkcası.

11175 H 27500 idman ve az tv frekansı.

AZ tv bende seviye:%70 kalite:%100 olarak gösteriyor.

http://www.flysat.com/azerspace1.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 23 Ağustos 2016; 20:23:53 >
  • Gürcü 1tv, 2 gpb adlı kanallar da şampiyonlar ligi maçları veriyor. Azeri kardeşlerimizin kanalları ile birlikte alternatif oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

şimdi onu yazacaktım, sinyal seviyen iyi, frekans sorunun var bence.

uydu alıcının frekansları güncel olmayabilir.

çok izlenecek kanal yok zaten azersat'ta.

aztv,idman,cbc sport başkada birşey yok açıkcası.

11175 H 27500 idman ve az tv frekansı.

AZ tv bende seviye:%70 kalite:%100 olarak gösteriyor.

http://www.flysat.com/azerspace1.php

Evet frekanstanmış verdiğin frekansları girince oldu :) Teşekkürler

Şimdi de diseqc takıp türksat ile beraber çalıştırmaya çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 23 Ağustos 2016; 21:51:35 >
    hayırlı olsun böyle çalıştıysa diseqc ile de çalışır, sadece uydu alıcısında hangi uydu diseqcin hangi çıkışına bağlı göstermen gerek.

bu arada az tv biss: 1234560065432100
    idman: 3453450034534500

12 haneli giriş ise "00" ları atıyosun.
  • http://www.multivizyon.tv/inverto-monoblock-lnb-tekli

Arkadaşlar yukarıdaki monoblock lnbden almayı düşünüyorum acaba iyi performans alabilirmiyim kullanan varmı aranızda?

• quote:

hayırlı olsun böyle çalıştıysa diseqc ile de çalışır, sadece uydu alıcısında hangi uydu diseqcin hangi çıkışına bağlı göstermen gerek.

bu arada az tv biss: 1234560065432100
    idman: 3453450034534500

12 haneli giriş ise "00" ları atıyosun.

tşekkürler

ikisi de açıldı ancak tv georgia u yu açamadım bir türlü biss kabul etmedi. bu arada idman azerbaycan kanalında görüntü takılıyor neden olabilir_

georgia biss:00 20 05 00 00 19 56 00

bu takılma problemi sinyal kalitesinden gibi bu kanalın seviyesi ve kalitesi kaç?
  • Arkadaşlar monoblock lnb mi daha sağlıklı yoksa normal lnb aparatla mı güzel görüntü alabilirim.

• quote:

georgia biss:00 20 05 00 00 19 56 00

bu takılma problemi sinyal kalitesinden gibi bu kanalın seviyesi ve kalitesi kaç?

Georgia biss'i denedim ancak olmadı, akşam tekrar denerim.

Sinyal kalitesi %60 civarı. Biraz lnb ile oynadım ancak artmadı. sanırım 60cm çanaktan kaynaklanıyor. 80cm çanak mı gerekli acaba?

Ucuz sıradan bir 80cm offset çanak işimi görür mü?
    www.hepsiburada.com
    Next 80 Cm Ofset Çanak Anten Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/next-80-cm-ofset-canak-anten-p-EVNEXCNK003
    gibi mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 24 Ağustos 2016; 11:15:18 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.