Şimdi Ara

460Watt Psu , HIS HD4850 IceQ4+ 1GB.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da yazdığı gibi 460W. psu'm var. Ekran kartımın yetersizliğinden dolayı kartı değiştimeye karar verdim.Bütçeme en uygun ve en iyi performanslı ekran kartı olarak "HIS HD4850 IceQ4+ 1Gb." ekran kartını seçtim.Size sorum şu; 460W. Psu'ya bu ekran kartı uygun mu ?

Bilgisayarımın özellikleri
    AMD Athlon 64 5000+ 2.6 GHz.
    160 GB. 7200 rpm. Seagate Sata HDD
    80 GB Seagate IDE HDD
    2*1 GB Ram
    460W. Psu
    [|Ram'lerimin markasını ve anakartımın modelini hatırlamıyorum ama anakart MSI markaydı.|]

Bir site bilgisayarın özelliklerini yazınca gereksinim duyacağı Psu'yu gösteriyordu. Orada HD4850'yi seçip ölçüm yaptığımda 386W. çıkmıştı.Siteye pek güvenemedim ve foruma yazmaya karar verdim.
    Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biliyomki -- 12 Temmuz 2009; 19:11:41 >

• PSU'nun +12V değeri nedir? Güç olarak sorun değil ama çok kötü bir PSU ise verimlilik açısından performans düşüşüne sebep olabilir. En az bir 18A yeterli olacaktır tahminimce.
  • PSu'n standart'lara uyan yani bilindik 1 markaysa yeterli olur.
  • konuyu düzenledim. Psu 'mun markası , bilgisayarı hazır aldığım için bilgisayarımın markasıyla aynı "PRO2000".Üstünde 12A , 30A , 0.5A gibi yazılar vardı. Eve gidince fotoğrafını çekip koyayım. Bu arada , ben oyunlarda görüntü kalitesi manyağıyım ama 17" monitörüm var. yani 1.280 x 1.024 çözünürlükte oynayacağım, iyi bir seçim yapmış mıyım? Yaklaşık 290-300 Tl param var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biliyomki -- 12 Temmuz 2009; 16:36:03 >
  • yapmamıssın malesef
    300 milyona ati 4870 1gb ve nvidia gtx 260 bulunuyor artık piyasada ,ki bu kartların 4850den ne kadar üstün oldukları gayet acıktır
  • Ben o kartın 1gb. modelini 350 TL. den aşağı bulamadım , 512 MB. 'ta kullanmak istemiyorum , hafıza isteyen oyunlarda sorun yaşayabilirim.

Eğer 1Gb. modelini 300 tl altı alabileceğim bir yer varsa linkini koyarsanız sevinirim (Pc için ayırdığım tüm paramı ekran kartına yatıramam)
    Bir de Hd4850'de aşağıdaki linkleki sorunu herkes yaşıyor mu , yoksa adamın bilgisayarından kaynaklanan bir sorun mu merak ettim.

"http://forum.donanimhaber.com/m_32985490/tm.htm "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biliyomki -- 12 Temmuz 2009; 16:34:30 >
  • Biraz yukarı alayım konuyu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -Link-

Al sana 300 liraya 1gb 4870 üstelik özel soğutuculu, markaya takılma gayet iyi bir marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 12 Temmuz 2009; 19:49:10 >
  • gtx 260 al sende illa 4850 mi alman gerkiyor?
  • Markayı yazmışsın pardon , yeterli olcağını sanmıyorum gerçek 460w değildir PRO2000'in koyduğu stok psu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperenT -- 12 Temmuz 2009; 22:38:22 >
  • +12V 'a 16A güç veriyormuş , yani bu yetersiz mi oluyor?
  • "+12V 'a 16A güç veriyormuş , yani bu yetersiz mi oluyor?" soruma cevap verilebilmesi için konuyu üste alıyorum.
  • Ati minimum 20A öneriyor. Bende 29A veren 450W psu vardı yetmediğinden değiştirmek zorunda kaldım.
  • yorumun için teşekkür ederim. Acaba hangi bileşenleri kullanıyorsunuz?
  • imzamdaki sistemle 460 lık supply ile 4 hdd olmasına rağmen 512 mb lık palit 4850 rahatlıkla çalışıyor psu'nun değerleri +12 18A ve -12 18A olarak görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeNzA -- 19 Temmuz 2009; 0:01:54 >
  • Dostum kaliteli bir marka olsaydı 460w yeterdi, ama şu halde sistemini riske edersin...

Termaltake 500w psu vardı bende 17A veriyordu ama hiç sorun yaşamadım. Aynı şekilde Asus, Highpower, Ocz vb. markaların da powerları gayet güzel..

Önerim fiyat ve performansı güzel olan yeni bir psu alman yönünde olur, amacım amsraf çıkarmak değil, kartı pwoerın çalıştırsa bile tam besleme sağlayamazsa karttan tam performans alamazsın, çalıştırmak için çalıştırır yani kartı...

Xilence 480w --- 87 lira hem 12cm fanlı hem sessiz ve serin çalışır, hemde stabil bir ürün.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38702

• quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Dostum kaliteli bir marka olsaydı 460w yeterdi, ama şu halde sistemini riske edersin...

Termaltake 500w psu vardı bende 17A veriyordu ama hiç sorun yaşamadım. Aynı şekilde Asus, Highpower, Ocz vb. markaların da powerları gayet güzel..

Önerim fiyat ve performansı güzel olan yeni bir psu alman yönünde olur, amacım amsraf çıkarmak değil, kartı pwoerın çalıştırsa bile tam besleme sağlayamazsa karttan tam performans alamazsın, çalıştırmak için çalıştırır yani kartı...

Xilence 480w --- 87 lira hem 12cm fanlı hem sessiz ve serin çalışır, hemde stabil bir ürün.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38702

Arkadasın önerdiği Power gercekten iyi bir power fiyay olarakta çok iyi bence al rahat rahat işini gör

• quote:

Orjinalden alıntı: biliyomki

"+12V 'a 16A güç veriyormuş , yani bu yetersiz mi oluyor?" soruma cevap verilebilmesi için konuyu üste alıyorum.

hd4670 e yeter anca o psu aşırı zayıf

bu arada şuan kullandığınız ekran kartı ne model ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 19 Temmuz 2009; 10:44:21 >
  • 460W güç verdiğini iddaa eden güç kaynağının markası ve +12V tan verebildiği amper önemli. Coolermaster, Asus, Tagan, FSP, Aopen, OCZ, Highpower, Enermax, Xcilence güvenilir markalardan bazıları. Eğer böyle tanındık marka ise yeterli olur HD4850 li bir sistem için.

Pegasus, codegen, everest, feel marka psular ise yeterli olmaz.
  • Arkadaşlar bir yerde liste vardı yaa ekran kartına göre gerekli olan PSU wattlarını gösteriyordu var mı bileniniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.