Şimdi Ara

4770k overclock sonrası sistem açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba normalde 4770k işlemcime 120 mhz fsb ve 36 çarpan ile 4320 mhz frekansta çalıştırıyordum hiç bir sorun yoktu tabi bugune kadar
    yeni formattan sonra yine işlemciye overclock edip açmaya çalısıyorum ama açılmıyor biosu görüyorum yükleniyor bitti derken ekran power saving moduna girip kalıyor sistem resette atmıyor yani normal kosularda overclocku kaldırmasa kendi kendine kapanır ama bunda öylece bekliyor sonra fsbyi 120den 100e çekip çarpanı 43 yapıyorum sistem açılıyor anlayamadım bir türlü arkadaşlar sorun nerededir acaba?

• Zannedersem sisteminin diğer bileşenlerinde bir sıkıntı var, çünkü fsb değeriyle yaptığın oynamalar işlemci hızıyla birlikte RAM'i de etkiliyor.
    İstediğin değere çarpanla ulaşmak daha sağlıklıdır diye biliyorum. Bence bu halinde bir sorun yok.
  • FSB (front side bus) hem işlemciyyi hemde ramleri etkiler
    senin problemin büyük ihtimal ramlerden
    fsb ı indir çarpanı arttır
  • teşekkür ederim yorumlarınız için fsb 125 mhz yaptım acıldı sistem bende fark ettim bencede ramlar sıkıntı cıkartıyor şuanlık sorun yok ama beyler sorum olacak tekrardanhiç voltaja dokunmadan 4.4 e cıkartabılıyorum sıstemı 4.5 te hata verıyor makıne benım anakart 20 fazlı ve bu haswelllerde voltaj olayı cok detaylı 4.5 ve ustune cıkartmam ıcın ne yapmam lazım bır bılgınız varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkan07

teşekkür ederim yorumlarınız için fsb 125 mhz yaptım acıldı sistem bende fark ettim bencede ramlar sıkıntı cıkartıyor şuanlık sorun yok ama beyler sorum olacak tekrardanhiç voltaja dokunmadan 4.4 e cıkartabılıyorum sıstemı 4.5 te hata verıyor makıne benım anakart 20 fazlı ve bu haswelllerde voltaj olayı cok detaylı 4.5 ve ustune cıkartmam ıcın ne yapmam lazım bır bılgınız varmı?

çok hafif voltaj verip çarpanı 1 arttırın
  • merhaba dostum ilgin için teşekkür ederim şuan sadece Vcore voltajını 1.260 volt ayarladım geriye kalan herşey auto'da çarpan 46x100mhz=4600 da sizce bu hıza göre fazla mı?

edit:
    Vcore 1,330 47x100 mhz bu nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkan07 -- 11 Temmuz 2015; 1:14:49 >
  • quote:

merhaba dostum ilgin için teşekkür ederim şuan sadece Vcore voltajını 1.260 volt ayarladım geriye kalan herşey auto'da çarpan 46x100mhz=4600 da sizce bu hıza göre fazla mı?

edit:
    Vcore 1,330 47x100 mhz bu nasıl?

1.260 46x100 daha sağlıklı olur unutmayın voltaj ne kadar az o kadar sağlıklı 1 ghz gibi farkedemeyeceğiniz ufak bir değer için ekstra voltaj vermeye hiç gerek yok
    şansınıza size golden cpu lardan gelmiş büyük ihtimal costa rika yapımı bize gelse gelse malezya üretim 1,5 te 4,3 e anca gelen takoz cpu lar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tekrar merhaba iyi tahmin costa rika benimki alırken çok araştırmıştım iyimi kötü mü bilemedim ama 4.7 de 1.350 volt çekiyo stabil olarak sürekli bu modda kullansam bir zararı olurmu?
  • quote:

tekrar merhaba iyi tahmin costa rika benimki alırken çok araştırmıştım iyimi kötü mü bilemedim ama 4.7 de 1.350 volt çekiyo stabil olarak sürekli bu modda kullansam bir zararı olurmu?

anakartın kaliteliyse voltaj fazları fazlaysa ve hepsi kaliteliyse pek bi zararı olmaz ama baya bi ısınır işlemci
    4.7 zaten aşırı uçuk bi değer o kadar gerek yok bence :D
    benim tavsiyem voltajı ne kadar az verirseniz o kadar iyi
  • hocam sistemim:

Msi Mpower max çoğu anakartlarda 12 faz varken özellikle buna 20 faz koymuş herifler sırf buna göre psu bulmak ıkı haftamı almıstı :D
    işlemci malum zaten :D
    gskill 8 gb 1866 mhz
    coolermaster v8 sogutucu
    samsung evo 850 ssd
    coolermaster silent pro 850 psu
    şuan 4.2 ye döndüm voltajsız
    tam yükte 45-50 derece şuan ise arkada total war açık 38 derece civarı seyrediyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkan07 -- 12 Temmuz 2015; 1:58:12 >

• quote:

hocam sistemim:

Msi Mpower max çoğu anakartlarda 12 faz varken özellikle buna 20 faz koymuş herifler sırf buna göre psu bulmak ıkı haftamı almıstı :D
    işlemci malum zaten :D
    gskill 8 gb 1866 mhz
    coolermaster v8 sogutucu
    samsung evo 850 ssd
    coolermaster silent pro 850 psu
    şuan 4.2 ye döndüm voltajsız
    tam yükte 45-50 derece şuan ise arkada total war açık 38 derece civarı seyrediyo

20 fazsa voltajla 5.0 a bile çıkarabilirsiniz
    20 faz ise voltaj verebilirsiniz problem olmaz

• bios güncellersen belki fsb overclock düzelir bir dene istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.