Şimdi Ara

4790 aldığım için pişman olmalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4790k alsanda 4,8ghz garantisi yok .Stok 400 mhz fark var . 60 TL yi ödememen hata olmus
    Cpu yu satarken de bunun farkina varacaksin . Cpu ile anakarti satabiliirsen . 4790k + Maximus vii hero tavsiyem olacaktir + sivi sogutma kiti . 4,8 ghz yi bu sekilde rahat tutturabilirsin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyon35

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Overclock yapılırsa fark açılır tabii de buna uygun soğutucun ve anakartın var mı? Onlar sağlamsa K olanı alman daha iyiydi.

Aldığın yere daha üst bir modelle değiştirmek istediğini söylersen muhtemelen sorun çıkartmazlar.

alalı 2 ayı geçti. aldım alalı kafama taktım bunu. Pcyi satmayı bile düşünüyorum. takıntılı biriyim. anakart h97 400 lira verdim z97 alabilirdim bu paraya. soğutucuyuda sonra alabilirdim.

Kullanmaya devam et gitsin o zaman.
    Belki paranın tam karşılığını veren bir sistem olmamış ancak performans anlamında için rahat olsun.
    Satıp baştan alsan iyice zarara girmiş olacaksın, yapılacak en gereksiz şey olur muhtemelen.

satıp yeni bir pc almanın ne kadar aptalca olduğunu farkındayım benim halimi benim gibi takıntılı insanlar anlar.

Şimdi satma. Yeni nesil işlemciler gelince ddr4 anakartlar ve ramler ucuzlar. O zaman geçersin. Şimdi satıp k + z97 almak çok salakça olur

• 400 saymissin anakarta. Isine yarar z97 anakarta 600 lira vereceksin. 60 islemci farki. 250 liraya da iyi bir sogutucu alman lazimdi, 500 lira etti toplamda. 60 lirayla siyrilamazsin yani.

Bosver, uzulecegin bir sey degil.

• quote:

Bütçem kısıtlı olduğu için 4690 lı bir sistem kuracaktım. Son anda 300 lira daha ekledim ve 4790 aldım. 4690 ile 4690k arasında oc yapılmaz ise hiç bir hız farkı yoktu. 4790nı da öyle zannediyordum araştırmamıştım. Fakat 0.4 ghz lık bir fark varmış aralarında oc yapılmasa da. Oc yapılırsa 0.8 ghz kadar çıkıyor fark. %20 lik bir fark yani. Sizce 4790 aldığım için pişman olmalıyım. 4790k ya göre artısı var mı 4790nın? Bu arada render, oyun,film ,günlük kullanım herşeyi yapıyorum pcde bütün gün açık pc. 4790k almak için sadece 60 lira daha vemrme gerekiyordu fakat gerek duymamıştım. :@

Neden pişman olasın o da gayet iyi bir işlemci o kadar frekans farkı olsa ne olur takma kafaya bu kadar...
  • quote:

Overclock'un render de problemlere neden olduğunu duydum. Oc suz daha stabil ve kararlı oluyormuş sistem sanırım. Bu şekilde kendimi avutuyorum.

OC zaten bir hastalık, ben bile bile 100- 150 TL fark vermedim gittim anakartı h97m-g43 işlemciyi i7 4790 aldım,
    sakın K'ya geçeyim demeyin zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemkose78

quote:

Overclock'un render de problemlere neden olduğunu duydum. Oc suz daha stabil ve kararlı oluyormuş sistem sanırım. Bu şekilde kendimi avutuyorum.

OC zaten bir hastalık, ben bile bile 100- 150 TL fark vermedim gittim anakartı h97m-g43 işlemciyi i7 4790 aldım,
    sakın K'ya geçeyim demeyin zaten

Bende beni meşgul etmesin overclock diye böyle bir sistem almıştım. Ama overclocksuz hızları bile daha hızlıymış 4790k'nın (4.0ghz-4.4ghz) bunu öğrenince 60 lira daha vermediğime pişman oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 20 Temmuz 2015; 11:57:15 >

• Açıkçası madem render için satın alındı ve bütçe daha da arttırmaya müsaitti ben sizin yerinizde olsam niye 4790k almadım diye dert etmezdim niye 5820k almadım diye düşünürdüm herhalde.
  • Amd de işlemci hızını artırınca fps oranı büyük oranda artıyor fakat bu intel için çok da geçerli değil ve senin işin oyun değil render bir fak görmezsin devam et

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Açıkçası madem render için satın alındı ve bütçe daha da arttırmaya müsaitti ben sizin yerinizde olsam niye 4790k almadım diye dert etmezdim niye 5820k almadım diye düşünürdüm herhalde.

Aklıma niye böyle şeyler sokuyorsun?
  • quote:

Bütçem kısıtlı olduğu için 4690 lı bir sistem kuracaktım. Son anda 300 lira daha ekledim ve 4790 aldım. 4690 ile 4690k arasında oc yapılmaz ise hiç bir hız farkı yoktu. 4790nı da öyle zannediyordum araştırmamıştım. Fakat 0.4 ghz lık bir fark varmış aralarında oc yapılmasa da. Oc yapılırsa 0.8 ghz kadar çıkıyor fark. %20 lik bir fark yani. Sizce 4790 aldığım için pişman olmalıyım. 4790k ya göre artısı var mı 4790nın? Bu arada render, oyun,film ,günlük kullanım herşeyi yapıyorum pcde bütün gün açık pc. 4790k almak için sadece 60 lira daha vemrme gerekiyordu fakat gerek duymamıştım. :@

bence olmalısınız,

Aynı işlemcinin normali ve "K" serisi olanları arasında, 2. elde her zaman iyi fiyat farkı oluyor.

Ayrıca, 4-5 sene sonra burun farkı ile işlemciniz yetmediğinde, "K" olmasının verdiği yetkiye dayanarak overclock edebilir, hiç yoktan 6 ay - 1 sene kazanım sağlayabilirdiniz... sadece 60 liraya

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Açıkçası madem render için satın alındı ve bütçe daha da arttırmaya müsaitti ben sizin yerinizde olsam niye 4790k almadım diye dert etmezdim niye 5820k almadım diye düşünürdüm herhalde.

+1
  • Bu saatten sonra zaten 4790k alinmaz, 6700k beklenmelidir.

• Yaptin bir hata.Direk skylake serisini bekle.Gecis yapacaksan ona gec veya x99 a.Sakin 4790k alim deme.

• İntel bu yüzden parayı kırıyor.

Hocam zaten h97 anakartın varmış sen baştan o.c işini elemişsin ki h97 almışsın ve h97 anakarta çarpan kilidi kapalı 4790 işlemci almışsın buraya kadar bir sorun yok, bundan sonrada bir sorun yok, çoğu egosuna yenik düşen elemanlar var z97 anakart çarpan kilidi açık işlemci alan ve birkere bile o.c yapmayan, onu almasaydım bunu alsaydım dedinmi ohoo ona bakarsan i7 4790k alsan keske 100-200tl fazla verseydimde 5820k alsaydım dersin, 5820k alırsın keske bi kaç lira daha ekleseydimde 5930k alsaydım dersin bunun sonu yoktur, istersen en büyük yatırımı yap, en fazla 5 sene sonra buraya yazsan çöp derler bu böyledir kendini üzmeye değmez emin ol.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARA23

İntel bu yüzden parayı kırıyor.

Hocam zaten h97 anakartın varmış sen baştan o.c işini elemişsin ki h97 almışsın ve h97 anakarta çarpan kilidi kapalı 4790 işlemci almışsın buraya kadar bir sorun yok, bundan sonrada bir sorun yok, çoğu egosuna yenik düşen elemanlar var z97 anakart çarpan kilidi açık işlemci alan ve birkere bile o.c yapmayan, onu almasaydım bunu alsaydım dedinmi ohoo ona bakarsan i7 4790k alsan keske 100-200tl fazla verseydimde 5820k alsaydım dersin, 5820k alırsın keske bi kaç lira daha ekleseydimde 5930k alsaydım dersin bunun sonu yoktur, istersen en büyük yatırımı yap, en fazla 5 sene sonra buraya yazsan çöp derler bu böyledir kendini üzmeye değmez emin ol.

Sitemi komple aldım anakart işlemci monitöre kadar oc işini elemiştim evet. Doğru söylüyorsun zaten oc meraklısı değilim yapmayı da düşünmüyordum. Render işlerinde daha stabil oluyormuş ocsuz sistemler bunun yanında günlük kullanımda da daha az sorun ve daha kararlı oluyor ocsuz sistemler. Oc bir hastalık zaten bende daha önce yapmadım ve şimdi yapsam beni meşgul eder sıkıntılar çıkar stabiliteyi yakalamak falan uğraştırır diye düşünerek bulaşmadım. Ama ben 4690 alıyordum ve 4690nın K vresiyonuyla arasıdna oc edilbilme dışında fark yoktu. 4790'ıda öyle sanarak aldım fakat sonrasında gördüm ki biri 4.0 ghz diğeri 4.4 ghz bariz bir fark var. Satarken falanda daha kolay satılıyor. Sadece 60 lira fark vardı ikisi arasında. Aynen sistemi almayıp sürekli düşününce biraz fazla verip bunu alayım diyorsun sonra bakıyorsun bir üst modeline yaklaşmış verdiğin para o zaman bunu alayım diyorsun en sonunda bütçeyide aşıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 27 Temmuz 2015; 10:30:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.