Şimdi Ara

4790 aldığım için pişman olmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçem kısıtlı olduğu için 4690 lı bir sistem kuracaktım. Son anda 300 lira daha ekledim ve 4790 aldım. 4690 ile 4690k arasında oc yapılmaz ise hiç bir hız farkı yoktu. 4790nı da öyle zannediyordum araştırmamıştım. Fakat 0.4 ghz lık bir fark varmış aralarında oc yapılmasa da. Oc yapılırsa 0.8 ghz kadar çıkıyor fark. %20 lik bir fark yani. Sizce 4790 aldığım için pişman olmalıyım. 4790k ya göre artısı var mı 4790nın? Bu arada render, oyun,film ,günlük kullanım herşeyi yapıyorum pcde bütün gün açık pc. 4790k almak için sadece 60 lira daha vemrme gerekiyordu fakat gerek duymamıştım. :@

• 4790 video düzenleme render işlemleri yapıyorum aldığımada pişman olmadım. 4790k ile 4790'nın arasında uçurum fark olduğunuda sanmıyorum, iki işlemcide senin işini rahat görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

4790 video düzenleme render işlemleri yapıyorum aldığımada pişman olmadım. 4790k ile 4790'nın arasında uçurum fark olduğunuda sanmıyorum, iki işlemcide senin işini rahat görecektir.

Bende video render yapıyorum. İşimi göreceğinden eminim ama ciddi bir hız farkı var gibi. biz 4000 mhz kullanabiliyoruz. 4790k oc yapılırsa 4800 mhz oluyor. %20 daha hızlı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 19 Temmuz 2015; 0:14:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyon35

Bütçem kısıtlı olduğu için 4690 lı bir sistem kuracaktım. Son anda 300 lira daha ekledim ve 4790 aldım. 4690 ile 4690k arasında oc yapılmaz ise hiç bir hız farkı yoktu. 4790nı da öyle zannediyordum araştırmamıştım. Fakat 0.4 ghz lık bir fark varmış aralarında oc yapılmasa da. Oc yapılırsa 0.8 ghz kadar çıkıyor fark. %20 lik bir fark yani. Sizce 4790 aldığım için pişman olmalıyım. 4790k ya göre artısı var mı 4790nın? Bu arada render, oyun,film ,günlük kullanım herşeyi yapıyorum pcde bütün gün açık pc. 4790k almak için sadece 60 lira daha vemrme gerekiyordu fakat gerek duymamıştım. :@

merak etme kardeşim pişman olmassın ben 4790K kullanıyorum. 4790 zaten Intel'in en son model çıkardığı işlemciler aralarında çok fazla fark yok emin ol.

• hayır
  • Olmamalısın.
  • Overclock yapılırsa fark açılır tabii de buna uygun soğutucun ve anakartın var mı? Onlar sağlamsa K olanı alman daha iyiydi.

Aldığın yere daha üst bir modelle değiştirmek istediğini söylersen muhtemelen sorun çıkartmazlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Overclock yapılırsa fark açılır tabii de buna uygun soğutucun ve anakartın var mı? Onlar sağlamsa K olanı alman daha iyiydi.

Aldığın yere daha üst bir modelle değiştirmek istediğini söylersen muhtemelen sorun çıkartmazlar.

alalı 2 ayı geçti. aldım alalı kafama taktım bunu. Pcyi satmayı bile düşünüyorum. takıntılı biriyim. anakart h97 400 lira verdim z97 alabilirdim bu paraya. soğutucuyuda sonra alabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 19 Temmuz 2015; 0:25:36 >
  • @Dovahkiin'in dediği gibi, 4.8 Ghz için uygun anakart ve soğutma da gerek. Düz 4790 Turbo ile zaten 4.0 Ghz'e kadar çıkabiliyor. 800 Mhz farkın getirisi ne olacaktı bu da muamma tabi.

Şuan stok fan mı kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@Dovahkiin'in dediği gibi, 4.8 Ghz için uygun anakart ve soğutma da gerek. Düz 4790 Turbo ile zaten 4.0 Ghz'e kadar çıkabiliyor. 800 Mhz farkın getirisi ne olacaktı bu da muamma tabi.

Şuan stok fan mı kullanıyorsunuz ?

Stok fan kullanıyorum. renderde 80leri görüyor sıcaklık 4790 da bir hayli sıcak. 800 mhz renderde baya bir fark yaratırdı bence.
  • quote:

quote:

Overclock yapılırsa fark açılır tabii de buna uygun soğutucun ve anakartın var mı? Onlar sağlamsa K olanı alman daha iyiydi.

alalı 2 ayı geçti. aldım alalı kafama taktım bunu. Pcyi satmayı bile düşünüyorum. takıntılı biriyim. anakart h97 400 lira verdim z97 alabilirdim bu paraya. soğutucuyuda sonra alabilirdim.

Kullanmaya devam et gitsin o zaman.
    Belki paranın tam karşılığını veren bir sistem olmamış ancak performans anlamında için rahat olsun.
    Satıp baştan alsan iyice zarara girmiş olacaksın, yapılacak en gereksiz şey olur muhtemelen.

• quote:

quote:

quote:

Kullanmaya devam et gitsin o zaman.
    Belki paranın tam karşılığını veren bir sistem olmamış ancak performans anlamında için rahat olsun.
    Satıp baştan alsan iyice zarara girmiş olacaksın, yapılacak en gereksiz şey olur muhtemelen.

satıp yeni bir pc almanın ne kadar aptalca olduğunu farkındayım benim halimi benim gibi takıntılı insanlar anlar.

• Bu işten para kazanıyor musun bilmiyorum. 800 Mhz'in hayati şekilde bir faydasının olacağını kestiremiyorum pek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bu işten para kazanıyor musun bilmiyorum. 800 Mhz'in hayati şekilde bir faydasının olacağını kestiremiyorum pek :)

Kazanıyorum ama öyle zamanla yarışmıyorum. Sonuçta iyi bir bilgisayarım olsun diye yeni bir bilgisayar topladım. Böyle şeyler canımı sıkıyor. Her şey mükemmel olsun istiyorum. Zaten 4000 mhz 4790 800 mhz 5de 1'i yapıyor ciddi bir fark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 19 Temmuz 2015; 0:39:33 >
  • Zamanla yarışmıyorsan bence dert etme fazla. O 5'de 1 fark gerçekte ne kadar fark edecek işte :)
  • İcine sinmemiş simdi olmasada iki ay sonra yine ayni duygulara kapilacaksin nakitte sikinti yoksa 4790k
    Gaming5
    birde sıvı sogutma

geceleri huzur icinde yat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güçlü bir işlemci almışsınız zaten neden takıntı yapıyorsunuz rahat rahat kullanın işte.
  • Overclock'un render de problemlere neden olduğunu duydum. Oc suz daha stabil ve kararlı oluyormuş sistem sanırım. Bu şekilde kendimi avutuyorum.
  • radyasyon35 R kullanıcısına yanıt
    birçok kişi hala 4 yıllık sandy bridge işlemcileri çatır çatır kullanıyor içiniz rahat olsun çok güzel bir işlemci almışsınız takıntı yapacak bir şey yok.
  • Her şey mükemmel olsun istiyorsan mükemmel seviyelerde para harcamalısın arkadaşım. Adamlar sana kazık atmamış ya çarpan kilidi kapalı olan bir işlemci almıssın sadece. OC yapmak istiyordun neden daha fazlasını vermedin peki?

Daha stok fanla o işlemciyi kullanıp da niye daha üstünü almadım demek de nasıl bir ruh hali onu da merak ediyorum. Daha elindeki işlemciye bakamıyorsun. Düşüncelerin saçma olduğu kadar da gereksiz. Zamanla yarışmıyorum diyorsun 800 mhz in peşine düşüyorsun. Cidden garip...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.