Şimdi Ara

4850(1gb) den 5770 e geçmeye degermi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün benzer bir konu için bir arkadaşa paylaşımda bulundum, o da HD4870 ile HD5850 arasında kalmıştı kullanacağı çözünürlük 1680*1050.

İki tane yabancı kaynaklı sitede, sistem default halde alınan değerler;

Crysis 1680*1050 (Ancak AA bilgini hatırlamıyorum)

HD5850 --- 30 fps
    GTX260 --- 20 fps almış (HD4870 = GTX260 diyebiliriz)

Başka bir sitede de;

HD5850 --- 38.8 fps
    GTX260 --- 30 fps almışlar aynı oyun ve çözünürlükte.

* Kabaca 10 FPS fark var oluşur diyebilirim.

Benzer durum HD4850 ile HD5770 arasında var;

Yukarıdaki testte, 1680*1050 'de Crysis 4X AA'da,

HD4850 --- 17.6 fps
    HD5770 --- 21.9 fps almış.

* Kısacası almana değmez biraz daha idare etmeye bak...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Dün benzer bir konu için bir arkadaşa paylaşımda bulundum, o da HD4870 ile HD5850 arasında kalmıştı kullanacağı çözünürlük 1680*1050.

İki tane yabancı kaynaklı sitede, sistem default halde alınan değerler;

Crysis 1680*1050 (Ancak AA bilgini hatırlamıyorum)

HD5850 --- 30 fps
    GTX260 --- 20 fps almış (HD4870 = GTX260 diyebiliriz)

Başka bir sitede de;

HD5850 --- 38.8 fps
    GTX260 --- 30 fps almışlar aynı oyun ve çözünürlükte.

* Kabaca 10 FPS fark var oluşur diyebilirim.

Benzer durum HD4850 ile HD5770 arasında var;

Yukarıdaki testte, 1680*1050 'de Crysis 4X AA'da,

HD4850 --- 17.6 fps
    HD5770 --- 21.9 fps almış.

* Kısacası almana değmez biraz daha idare etmeye bak...

tesekkurler hocam bilgilendirmen için.

Gelen yorumlar dogrultusunda biraz daha bekleyip 5850 alma kararına vardım.Yardımcı olan herkese çok teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

Bazı arkadaşlar Saçma sapan yorumlar yazmışlar. 4850 Nerde 5770 Nerde ? Biraz aklınızı Kullanın arkadaşlar Birisi Kaç yıllık kart birisi kaç aylık kart. Aralarında Büyük bi fark var sen fark olmza diyenleri takma testlere bak. Bende 2 gün önce 5770 VAPOR-X aldım gayet güzel tavsiye ederim.

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770

Burdanda bak ama Bilmeyenlerin sözüne inanma . Bana 390 watt psu yetmez diyenler çıktı açtığım Konulara bakabilirsin . Bu işten anlayanlar yazsın . LEON-X Kardeşime Sor.

leon-x gereken cevabı bizim dediğimiz gibi verdi.

neymiş bilip bilmeden konuşmamak lazımmış değil mi?

• Bende 4850 kullanıcısıyım ekran kartımı yükseltmek istesem 5770 aklımın ucundan bile geçmezdi.
  • Ben biraz uzak kaldım bu gelişmelerden ama sanırım çok birşey kaybetmemişim.

Şu an kullandığım ekran kartı ASUS HD4870 DK 1GB monitör biraz eski.17" philips lcd.yüksek çözünürlük kullanmıyorum.Sanırım ekran kartı yükseltmeme gerek yok.
  • evet gerek yok. ekran kartınız o monitörün maksimum çözünürlüğüne yeterli.
  • Çok da değmez..
  • quote:

Bazı arkadaşlar Saçma sapan yorumlar yazmışlar. 4850 Nerde 5770 Nerde ? Biraz aklınızı Kullanın arkadaşlar Birisi Kaç yıllık kart birisi kaç aylık kart. Aralarında Büyük bi fark var sen fark olmza diyenleri takma testlere bak. Bende 2 gün önce 5770 VAPOR-X aldım gayet güzel tavsiye ederim.

Burdanda bak ama Bilmeyenlerin sözüne inanma . Bana 390 watt psu yetmez diyenler çıktı açtığım Konulara bakabilirsin . Bu işten anlayanlar yazsın . LEON-X Kardeşime Sor.

sen 5770 e gf4 ten falan geçtin heralde.Bu kadar memnuniyet gösterdiğine göre

Bu arada LEON-X cevap vermiş konuya. Hala daha 7-8 fps lik artış için 4850 den 5770 e geçmeyi tavsiye etmezsin inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

Bu arada LEON-X cevap vermiş konuya. Hala daha 7-8 fps lik artış için 4850 den 5770 e geçmeyi tavsiye etmezsin inşallah

O kadar çok biliyosan başkalarının bilgilerinin arkasına sığınma

• Alacaksan 5850 almaya çalış bence. 1680x1050 değil 1920x1080 de bile rahatlıkla oynarsın
  • bence kesinlikle değmez arkadaşım. parana yazık. 5770 ile oynadığın oyunların ayarını az kısarak 4850 ile oynayabilirsin.
  • iceq4 hd4850 kullanıcısıyım..sistem imzada.. değermi değmez mi 5770e.. tabiki değmez..

beklersin fiyatlar düşsün o zaman 5850 alırsın..ne gerek var şimdi para yatırmaya 1 saat oyun oynuoum demişsin parana yazık..

5770 kullanıcı olsam bende hemen geç al muhakkak almalısın tarzında yorumlar yapardım ama sonuclar ortada..

bu karta eski diyenlerde(kart çıkalı 2 yıl olmamış ki ben ilk çıktığı zaman almış bu yaz 2 yıl olucak) herhalde 32inch monitorlerde oyun oynuyorlar merak edioum..

bu arada konu arasında 2. bi iceq4850 512 turbo düşünmekteyim.. ikinci el fiyatı hakkında fikri olan warmı
  • ATI Radeon HD 4850 grafik kartından, ATI Radeon HD 5770 grafik kartına geçiş yapmış bir kullanıcı olarak bu değişimin farklarını yaşadım, kişisel deneyimim ile bu geçişe değer derim, selamlar.
  • quote:

quote:

quote:

O kadar çok biliyosan başkalarının bilgilerinin arkasına sığınma

Bir yere sığınan falan yok.Adam karşılaştırmaları koymuş zaten aynısı bende versem ne değişecek.Bak bakalım benim panele hangi ekran kartını kullanıyormuşum

İşte inceleme linki (madem sığınıyoruz)

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770/1.html

bu kadar konu açtıktan sonra olaya tarafsız bakmanı beklemiyorum zaten

http://forum.donanimhaber.com/m_39402325/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_39402249/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_39402059/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 28 Nisan 2010; 18:55:02 >

• Merhaba;
    Kasa Thermaltake Element T, Ana kart: Gigabyte Eg41mf-us2h ,İşlemci:Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 2 MB cache
    ,Ekran Kartı: XFX ATI Radeon hd 5770 Kaplamalı olan ,Ram:Apacer 2 GB 800 Mhz, PSU: Colermaster 460 Watt ,Ekran:HP w2207h

Bu sistemi topladığımda grafik kartı olarak çok düşük kart seçmiştim hd 5450 1 gb olması lazım.Frekansları aşırı derecede düşüktü. Şuan almayı düşündüğünüz kartı, Core 2 Duo 2.2 Ghz işlemci ile Crysis Warhead'ı 1680X1050 Gamer da en rahat şekillde oynuyorum.Hatta sırf sizin için En ileri seçeneğini seçip yine 1680X1050 olarak ayarlayıp oynadım akıcıydı.Süper değildi ancak akıcıydı, yani oynanabilir durumdaydı.Benim tahminime göre işlemci biraz dar boğaz ediyor.

Bad company 2 ye gelirsek ayarlarıyla fazla oynamadım ancak en yüksek seçtim tüm ayarları Anti, aliasinglere dokunmadım akıcıydı 1680X1050 de.
    Düşünün işlemcim kötü olmasına rağmen bu şekilde oynuyorum, Zaten sizin amacınız tüm ayarları en yükseğe çekmek değil (Anti alaising vs) sanırım akıcı ve tatmin edici grafik istiyorsunuz bu kart bence bu istediğinizin biraz daha üstünde.Veya 5850 alıp tüm oyunları en son ayarlarda oynuyabilirsiniz (ANtialesing vs).

• Kullandığın monitörde çıkabildiğin en son çözünürlük 1680X1050 ise HD5850 al keyfine bak. Daha uygun bişey arıyorsan HD4890 al.Hem 4890 sana oyunlarda 5770den daha yüksek performans verir. Ama tabiki 5770de dx11 ve daha az enerji tüketimi gibi konularda avantajlı. yerinde olsam biraz daha ekleyip 5850 alırdım. Kartı kendim kullanıyorum bundan öncede çok kart kullandım ama bu kartın fiyatına göre verdiği performans çok iyi. Bundan 1 sene öncesine kadar bu karta benzer performans veren GTX285 çok çok daha yüksek fiyatlara satılıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: missing_88

Kullandığın monitörde çıkabildiğin en son çözünürlük 1680X1050 ise HD5850 al keyfine bak. Daha uygun bişey arıyorsan HD4890 al.Hem 4890 sana oyunlarda 5770den daha yüksek performans verir. Ama tabiki 5770de dx11 ve daha az enerji tüketimi gibi konularda avantajlı. yerinde olsam biraz daha ekleyip 5850 alırdım. Kartı kendim kullanıyorum bundan öncede çok kart kullandım ama bu kartın fiyatına göre verdiği performans çok iyi. Bundan 1 sene öncesine kadar bu karta benzer performans veren GTX285 çok çok daha yüksek fiyatlara satılıyordu.

Evet bende bu karara vardım zaten.İnsallah 5850 nin fiyat biraz daha iner(Hiç sanmıyorum ama).Kararımı verdım yani.Herkese cok tesekkurler yardımlarından ötürü..

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahrasa

ATI Radeon HD 4850 grafik kartından, ATI Radeon HD 5770 grafik kartına geçiş yapmış bir kullanıcı olarak bu değişimin farklarını yaşadım, kişisel deneyimim ile bu geçişe değer derim, selamlar.

Kullanan insanların yorumları Bak
  • quote:

Radeon HD 4850 Radeon HD 5770

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770/1.html

Aradaki farkları inceleyin.. GPU - TRANSİSTÖR - Core Clock - Memory Clock
  • quote:

Orijinalden alıntı: colomboxxx

quote:

Orijinalden alıntı: missing_88

Kullandığın monitörde çıkabildiğin en son çözünürlük 1680X1050 ise HD5850 al keyfine bak. Daha uygun bişey arıyorsan HD4890 al.Hem 4890 sana oyunlarda 5770den daha yüksek performans verir. Ama tabiki 5770de dx11 ve daha az enerji tüketimi gibi konularda avantajlı. yerinde olsam biraz daha ekleyip 5850 alırdım. Kartı kendim kullanıyorum bundan öncede çok kart kullandım ama bu kartın fiyatına göre verdiği performans çok iyi. Bundan 1 sene öncesine kadar bu karta benzer performans veren GTX285 çok çok daha yüksek fiyatlara satılıyordu.

Evet bende bu karara vardım zaten.İnsallah 5850 nin fiyat biraz daha iner(Hiç sanmıyorum ama).Kararımı verdım yani.Herkese cok tesekkurler yardımlarından ötürü..

Doğru karar Bence en mantıklısı Beklemek Fiyatı düşer vatanbilgisayarı takip et indirimlere başladılar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.