Şimdi Ara

4850(1gb) den 5770 e geçmeye degermi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben donanım merakıma yenik düşerek son üç kartımı HD4850>HD4870>HD5700 olacak şekilde yeniledim. HD4850'imden gayet memnundum halbuki. Şimdi güç tüketimi ve ısı gibi artılara sahibim. Ayrıca HD5770 overclock olduğu zaman HD4890 ile kafa kfaya gelebilen bir kart ve bunu ısınmadan başarabiliyor. HD4850'den sonra bana kalırsa en azından HD5850'ye geçmek en mantıklısı fiyatların düşmesini bekleyin. Belki HD5830 değeri olan 375-400 lira seviyesine düşerse tercih edilebilir.
  • ben 5850 liyi 600 liraya aldım ama performansı yaşayınca insan verdiği parayı unutuyor...1920*1080 p de oynuyorum bazen tüm ayarları en yükseğe alıyorum ama yinede banamısın demiyor

ayrıca dx11 desteğide var ilerde dx11 li oyunlarda farkını daha iyi anlarsın

ama en başta bütçe meselesi
  • Alperen O Kart Kart değil oLağan üstü bişey xD

Ati kendini aşmaya başladı gerçekten piyasayı tek ele çekmeye Başladı Adamlar F/P Kartları üretiyolar İşi biliyolar Ya
  • kardeş kart olarak düzgün çalıştığında mükemmel ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum dirt 2 call of juarez modern warfare 2 gibi oyunlarda full özellikte acayip çalışıyor ama hiç bahsedilmeyen cok büyük bir sorunu var pes2010 dada 1 maç tamamlamadan "grey vertical lines" ekranda gri çizgiler çıkıyor pc donuor cok araştırdım ve problemin atiden kaynaklandığını öğrendim 58** için hotfix çıkmış 57** için bekliyoruz inş bizi unutmayıp çıkrırlar 300lira verip adamları böle beklemek rezil bi durum alacaksan su an için önermiyorum bu yazdığım hatayı nette biraz araştır ne demek istediğimi anlarsın...
  • Fark hissetmek istiyorsanız 5850 almanız daha mantıklı olacaktır
  • Atinin bence 8 li sürümlerinden şaşmamak lazım 5850 veya 5830 değer bence Mantıklı olmak gerekirse
  • 5830 mantıklımı sizce? Erkanuz
  • 5770, 4850'den daha iyi bir kart ama aradaki farka değsin diyorsanız ve imkanınız da varsa 4850'den 5850'ye geçmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuNTeR_1907 -- 24 Mayıs 2010; 2:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

Bazı arkadaşlar Saçma sapan yorumlar yazmışlar. 4850 Nerde 5770 Nerde ? Biraz aklınızı Kullanın arkadaşlar Birisi Kaç yıllık kart birisi kaç aylık kart. Aralarında Büyük bi fark var sen fark olmza diyenleri takma testlere bak. Bende 2 gün önce 5770 VAPOR-X aldım gayet güzel tavsiye ederim.

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770

Burdanda bak ama Bilmeyenlerin sözüne inanma . Bana 390 watt psu yetmez diyenler çıktı açtığım Konulara bakabilirsin . Bu işten anlayanlar yazsın . LEON-X Kardeşime Sor.

sen 5770 e gf4 ten falan geçtin heralde.Bu kadar memnuniyet gösterdiğine göre

Bu arada LEON-X cevap vermiş konuya. Hala daha 7-8 fps lik artış için 4850 den 5770 e geçmeyi tavsiye etmezsin inşallah

o değil de buradaki bir arkadaş kesin gf4ten 5770e geçmiş görünüyor. %66 gibi net bir rakam söylemiş. ne %65.9 ne de %66.1.... siz aldınız diye millete de aynısını aldıracaksınız. bu kadar objektiflikten uzak insan görmedim hayatımda. eskiden nvidia-ati fanboyu vardı. o gitti. şimdi de ati model fanboy geldi. aynı markanın (ati) model fanboyu olmuş. evlendirecez yakında. gündüz bilgisayarına takacak, gece çıkarıp yatağına sokacak. Allah ıslah etsin ne diyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky_sun

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

Bazı arkadaşlar Saçma sapan yorumlar yazmışlar. 4850 Nerde 5770 Nerde ? Biraz aklınızı Kullanın arkadaşlar Birisi Kaç yıllık kart birisi kaç aylık kart. Aralarında Büyük bi fark var sen fark olmza diyenleri takma testlere bak. Bende 2 gün önce 5770 VAPOR-X aldım gayet güzel tavsiye ederim.

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770

Burdanda bak ama Bilmeyenlerin sözüne inanma . Bana 390 watt psu yetmez diyenler çıktı açtığım Konulara bakabilirsin . Bu işten anlayanlar yazsın . LEON-X Kardeşime Sor.

sen 5770 e gf4 ten falan geçtin heralde.Bu kadar memnuniyet gösterdiğine göre

Bu arada LEON-X cevap vermiş konuya. Hala daha 7-8 fps lik artış için 4850 den 5770 e geçmeyi tavsiye etmezsin inşallah

o değil de buradaki bir arkadaş kesin gf4ten 5770e geçmiş görünüyor. %66 gibi net bir rakam söylemiş. ne %65.9 ne de %66.1.... siz aldınız diye millete de aynısını aldıracaksınız. bu kadar objektiflikten uzak insan görmedim hayatımda. eskiden nvidia-ati fanboyu vardı. o gitti. şimdi de ati model fanboy geldi. aynı markanın (ati) model fanboyu olmuş. evlendirecez yakında. gündüz bilgisayarına takacak, gece çıkarıp yatağına sokacak. Allah ıslah etsin ne diyim.

Al sen de bak:http://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fhardware.mydrivers.com%2F2%2F165%2F165020.htm

• fanboyun verdiği linkin nesine bakıcam. hiçbir tarafında objektiflik yok. %99 olağan şeyi kabul etmiyorsun, %1 sıradışı şeyleri bulup gözümüze sokarcasına " aha buldum, ben haklıyım" der gibi tavır takınıyorsun.
    adamın biri orada bir kart arıyorum diyor, aldığın kartı adama övüyorsun. ya hu adam başka kart alacak. kafasına koymuş, kafasındaki kartı arıyor. bunu bile anlamıyorsun.
    belli ki fx5200den 5770e geçmişsin. böyle bir travma yaşaman normal. seni çok iyi anlıyorum.
    ben seninle boy ölçüşemem ki, sen 5770e o.c yapar 5830u geçersin. sonra yine o.c yapar gtx470e armut toplatırsın. bir gün o kart elinde patlayınca sen de parçalarını toplarsın artık.
    görmemişin kartı olmuş, sökmüş yatağına koymuş.
  • ikinci elden 5850 de düşünebilirsin , 400 tl civarı garantili birşey bulubilirsin.
    yoksa 4850 den 5770 e geçmek çok mantıklı değil. ne kadar test sonucu olursa olsun...
  • Biraz daha bekle bence değmez değiştirmeye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

değmez 5850 aşası boş olur
  • Bugun yeni aldıgım 5850 elime gecti.Daha once arkadasımdan ödünc aldıgım 5770(yaklasık 1 hafta once) i de deneme fırsatım da olmuştu.Öncelikle 5770 tahmin ettigimin aksine 4850 den fazlasıyla guclu bir kart oncelikle bunu belirtmeliyim.Beni gercekten sasırttı.Her iki kartta overclock lu(4850=700mhz cekirdek, 5770=960mhz cekirdek hızıyla) 5770 yaklasık %40-50 daha hızlı(Denedigim oyunlar farcry2-crysis warhead-stakler:call of pripyat-stalker clear sky).Kart gercekten olumlu bir etki yarattı.Ancak daha once 5850 ye karar verdigimden onu aldım.(crysiste hersey acık-8x aa ile maks 31-33 fps(oyun ıcınde gördügüm fps) min 20-22 arasındaydı.4850 de min14-15 ,maks 22-24 gidi degerler görmüştüm).Aynı sekilde 5850 de 5770 den yüzde 45-50 daha hızlı(cekirdek hızı 775mhz de).
    Profesyonel manada overclock yapan bir kullanıcıgı degilim.O yuzden hani su sekilde overclock yapsaydın degerler farklı olabilirdi diye dusunen arkadaslar muhakkak olacaktır ama bu yazıyı benım gibi sadece catalyst kullanarak belli bir performans artısı saglayan, aynı sekilde benim yasadıgım kararsızlıgı yasayan arkadaslara bilgi vermek amacıyla yazdım.Sistem bilesenlerinden ötürü benzer degerler elde edilmeyip biraz daha farklı degerler elde edilebilir ancak cok fazlada fark edecegini düsünmüyorum.
    Peki 4850(1gb) den 5770 e gecmeye degermi? Bu birazda kişinin ne bekledigine baglı.Aradaki performans farki kimi insan icin ödenebilecek bedelken kimisi icin bu fark icin bu bedel cok fazla.Umarım yardımcı olabilmişimdir..

• 5770 alma dediysek mantıksızmı oluyor yani Ayrıca 5770 5830 dan iyimi yoksa?
  • Zamanında 3870 kullanırken 4850 ye geçiş yapmıştım. Performans farkı öyle çok çok fazla değildi. Senin de durumun buna benziyor. Bence 5850 den aşağısına geçiş yaparsan çok fazla bi performans artışı olmayacaktır. Biraz bekle fiyatlar düşsün o zaman geçersin. Zaten bu kartla şu zamanda oynayamayacağın oyun yok. (çok ileri seviye hariç) ilerde çok daha iyi bi karta geçersin makul fiyata.. ben öyle yapacağım mesela ;)
  • http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-geforce-gtx-480,2598-6.html

burada ekran kartı listesi mevcut, değiştirmek istediğiniz kart kullanılan kartın iki sıra üstünde değilse değiştirdiğinize değmiyor. O yüzden 4850'den 5770'e geçiş iyi bir fikir değil. Ben de 4850 kullanıyorum, bi ara 5770'e geçeyim mi diye baktım ama vazgeçtim. 5850'nin ucuzlamasını bekliyorum
  • "Her ne kadar Radeon HD 5770 yaşlı kuzeni Radeon HD 4870’ten hızlı olmasa da (hatta bazı durumlarda daha yavaş olduğunu gördük) bu kartın veremediği bazı özelliklere sahip: DirectX 11 ve Eyefinity desteği. Radeon HD 5770 fiyat/başarım tacına sahip olmasa da uzun vade/fiyat açısından bakıldığında tercih edilebilir bir ürün. Radeon HD 5770’i ve altında yatan mimariyi incelediğimiz yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Son aylar içerisinde Radeon HD 4870 ve GeForce GTX 260 bulmak neredeyse imkansız hale geldiğinden bu modelden başka pek seçenek kalmıyor."

Alıntı:http://donanim.thgtr.com/donanim/cebinize-en-uygun-hizli-ekran-kartlari-haziran-2010/150-300-usd-arasi-en-iyi-ekran-kartlari

İlginç bir yorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

"Her ne kadar Radeon HD 5770 yaşlı kuzeni Radeon HD 4870’ten hızlı olmasa da (hatta bazı durumlarda daha yavaş olduğunu gördük) bu kartın veremediği bazı özelliklere sahip: DirectX 11 ve Eyefinity desteği. Radeon HD 5770 fiyat/başarım tacına sahip olmasa da uzun vade/fiyat açısından bakıldığında tercih edilebilir bir ürün. Radeon HD 5770’i ve altında yatan mimariyi incelediğimiz yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Son aylar içerisinde Radeon HD 4870 ve GeForce GTX 260 bulmak neredeyse imkansız hale geldiğinden bu modelden başka pek seçenek kalmıyor."

Alıntı:http://donanim.thgtr.com/donanim/cebinize-en-uygun-hizli-ekran-kartlari-haziran-2010/150-300-usd-arasi-en-iyi-ekran-kartlari

İlginç bir yorum.

Hep söylediğimiz şeyler, ilginç değil, bilakis akla yatkın, yeni kart alacak birinin kesesine uygun bir açıklama olmuş.

Bu arada 1GB HD4850 sahibi birinin bu karta geçmesi çokta anlamlı olmaz. Elbette daha performanslıdır ama ödenen tutar, aradaki performans farkına değmeyecektir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.