Şimdi Ara

4850 de Crysis Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 ay önce yeni bir pc aldım. Özellikleri şöyle :

CPU : INTEL Q9300, 2.5GHz,1333MHz FSB, Quad Core

ANAKART : GIGABYTE SC-775,I X48, LAN, SATA, DDR2 1200, 1600MHz FSB

RAM : CORSAIR 2*2GB, DDR2, 1066MHZ

HDD : SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11 (X2)

KASA : COOLERMASTER STACKERSTC-T01-UW1, High Tower 4*12 mm Fan

GÜÇ KAYNAĞI: THERMALTAKE W0163, 650W, 24 Pin, 140mm Fan.

EKRAN: PHILIPS 220XW8FB 22", 1680x1050, Widescreen

İŞLETİM SİSTEMİ : WINDOWS VISTA 32-Bit Home Premimum (Service Pack-1)

EKRAN KARTIM ise SAPPHIRE HD 4850'den 2 adet crossfire'lı.... Bütün donanım çeşitli test programları ile test edildi, donanım hatası yok.

Bu sistemde ilk oynadığım oyun BIOSHOCK oldu, en yüksek ayarlarda hiç bir sorun yaşamadan oyunu bitirdim.

Daha sonra CRYSİS'e geçtim. Başta herşey iyiydi yüksek ayarda 1680*1050 çözünürlükte hiç sorun yaşamadan en son bölüme kadar geldim. Ama gelin görün ki en son bölümde (gemide geçen bölüm) oyun sık sık donuyor ve ctrl+alt+del yapınca "Crysis çalışmayı durdurdu" şeklinde hata vererek masaüstüne çıkıyor. Her seferinde oyuna yeniden girip yüklediğim yerden devam ediyorum ama nafile bazen 3-5 dakika bazen 10 dakika sonra aynı sorun tekrarlıyor. Anlayacağınız oyunu bitirmem mümkün olmuyor.

Oyunu yeniden kurup, patch'ledim. Vista zaten güncel, geriplanda çalışan antivürüs msn felan kapatıyorum, CRYSIS oyun içi ayarlarından en düşük kaliteyi seçip, 1024*768 'e kadar düşürüyorum, Fan hızlarını %65'e ayarladım ısınma sorunu yok ama yine de oyun çöküyor.

CRYSIS'ta aynı sorunu yaşayanlar oldu mu bilmiyorum ama, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Bir ton para verip aldığım bilgisayarda CRYSIS'i bitirememek canımı çok sıkıyor, lütfen yardım edin...

• Valla hocam crysis'in son bölümünde ne var bilmiyorum ama sorun yaşayanlar var.Benim sana önerim,işlemciyi overclock'la...3.2 ghz'e filan getir öyle dene.

Bir de oyunun korsansa crack'ini değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 13 Ağustos 2008; 16:05:09 >
  • Bende crysiste son bölümden high detayda aynısını yapıyordu ama medium a çekince birşey olmuyordu diğer bütün bölümleri high ile oynadım vistada
  • Oyun orjinal. Overclock yapmayı deneyeceğim.teşekkürler
  • 3 kere bitirdim crysis i g80 gts ile hiç takılma falan yoktu son bölümlerde.. senin şansına kardeş başka cdden yüklemeyi dene olmazsa

iyi günler
  • Kardeş ya crack bozuktur yada dosya falan eksiktir...Çünkü o ikilinin oyunda kasması zor...
    Oyunun 1.2 yamasını falan kur,driver güncelle dahada aklıma bi şey gelmio...
  • Kardeşim bende vista 64 bir ultimate kurulu q6600 2*2 ocz 1000 mhz ram ve 4850 ile aynı hata ile karşılaştım. Tüm bölümleri mis gibi oynadım gemili bölümde ilk önce ekran bembeyaz oldu sonra kitlendi. Ne yaptıysam olmadı. 800*600 de bitirmek zorunda kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam oyun orjinal demiş;
    -başka crack dene diyen var

Vista'da iken bana da sıkça oldu yalnız sadece son bölümde değil, oyunun başından sonuna kadar her yerde süre farketmeksizin(bazen direk açılışta bazen 40dk sonra) kesin çöküyordu. Xp'de hatırladığım kadarı ile sorun yaşamadım.Oyun ve işletim sistemi korsan bende
  • xp ile oyunu hem geforce 7900gs hem de radeon hd4850 ekran kartlari ile bitirdim, ekran kartlarinin bu oyun karşisinda inlemesini saymazsak hiç problem yaşamadim. sürücüler, oyun versiyonu veya işletim sisteminden kaynakli olabilir.
  • ayni sorunlari bende yasadim vista ile crysis 10dk 5dk arasi donuyodu xp de hicbir sorun cikarmadi sorun surucu de 8.7 den sonraki suruculer sanirim sorunu cozucek ama guzel kart ben de power color var
  • crysis'in en son çıkan patch ini internetten yükleyip kur dostum bide öle dene büyük ihtimalle geçer sorun
  • Aynısı bendede oldu son bölümde inanılmaz bi kasıntı vardı bu kesinlikle crysisten rahat ol
  • yok ya arkadaşın sorunu çok garip birşey... benim imzamdaki ezik sistemle ilk oynadığım 2 günde bitirdiğim crysis hepsi high 1440x900 çözünürlükte sorunsuzdu.. hatta kasaya ek fan almamıştım ve fan hızını arttırma konusu yoktu... yani herşey defaultta... bence oyunun dosyalarında bir hata var.. başka birinden korsan da olsa yüklersen belki sorunun düzelir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

yok ya arkadaşın sorunu çok garip birşey... benim imzamdaki ezik sistemle ilk oynadığım 2 günde bitirdiğim crysis hepsi high 1440x900 çözünürlükte sorunsuzdu.. hatta kasaya ek fan almamıştım ve fan hızını arttırma konusu yoktu... yani herşey defaultta... bence oyunun dosyalarında bir hata var.. başka birinden korsan da olsa yüklersen belki sorunun düzelir...

değil ben eski kartımla (1950 gt agp) crysisi sorunsuz bitirmiştim aynı iso dosyası duruyodu ve onu kurdum galiba bu yine driverla alakalı bi durum ols gerek başka bi açıklaması yok çünkü
  • çakışma olabilir diyeceğim ama sanmıyorum yaa ne çakışması saçmalık olur yani..
  • 8.7 dirver ı mı kurulu
  • Evet 8.7 driver kurulu. Vista ve oyun orjinal her ikisinin de bütün güncelleştirmeleri yapıldı. (Vista service pack-1 kurulu ve dün akşam itibariyle bütün güncelleştirmeleri yapıldı. Crysis 1.1, 1.2 ve 1.2.1 patchlerinin tamamı kurulu)

Dün akşam Crossfire'ı iptal ettim denedim gene çöktü.

Halbuki diğer taraftan OBLIVION'ı en yüksek video ayarlarında ve 1680*1050 çözünürlükte oynuyorum. Allaha şükür şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Yağ gibi akıyor oyun.

Sorunu ATI'nin forumuna ve yine ATI'nin 4850 customer feedback'ine de yazdım. Umarım dikkate alırlar.

CPU'mu overclock yapayım dedim ama bana biraz fazla karışık geldi yapmadım. Onun yerine ekran kartlarımı overclock yaptım, nafile değişen bi şey yok.

Anlayacağınız oyun benle iyice inatlaştı, teslim olmuyor.
  • o banada oldu hatta takılmayı bırak konmuşmalarda ianaılmaz senkranizasyon hatasıda vardı bende oyunda takılma oluyodu şöyle oynuyorum her yeri geziyorum ama beni öldürmüyolar bend eonları öldüremiyodum aç kapa aç kapa yapa yapa en sonunda bitirmiştim....
  • evet aynı sorun bende de var. gpu yu 840 mhz clocklu ikende çöküyor 750 mhz e düşürünce de. ben bitiremedim. oraya kadar herşeyfull 1280 X 1024 hiç takılmadan oynadı ama ordan ileri gidemedim. herşey yükledim ama boş :( crysis in ATI ye gıcığı var. Artık benimde ONA :)
  • Bazı kartlarda bu sorun hiç olmuyor bazılarında da tümden oyun çöküyor.HD 4870 alan arkadaşım bir tane bile takılma,yavaşlama görmeden bitirmişti.4850 alan arkadaşlarımın bir kaçıda takılmadan bitirmişti.

Oyun hatası gibi bir şey zannediyorum yani...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.