Şimdi Ara

4870 anlık fps düşüleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 hafta öncesine kadar imzamdaki sistemi topladım, daha önceden de bazı yerlerden duymuş olmama rağmen 4870 almak konusunda ısrar etmiştim belki sadece bazı kartlara özgü bi sorundur diye. sorun şu ki hemen hemen her oyunda gayet akıcı bir şekilde oynuyor olmama rağmen 5-10 dk da bir 1-2 saniyelik fps düşüleri oluyor. bu düşüşleri en çok cod4 oynarken yaşıyorum. forumda arama yaptım böyle birkaç konu buldum ama pek yardımcı olmadılar bende doğrudan buraya sormak istedim. 4870 olan ve bu sorunu yaşayan başkları varmı? ve bu soruna bir çözüm bulabilir miyim? ekran kartı sıcaklık değerleri boşta 48 yük altında 58 dereceye kadar çıkıyor. 9.1 driveri kullanıyorum. bu sorunu yaşadığım oyunlar crysis warhead, cod4, cod5, gta4 gibi oyunlar. şimdiden teşekkür ederim.

• güç kaynağınız düşük olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

güç kaynağınız düşük olmasın?
    quote:

Orjinalden alıntı: my_sweet_shadow

Gigabyte GZ-X5 460W
  • quote:

onla pek ilgili olduğunu zannetmiyorum hemen hemen aynı gpu kullanımı olan başka oyunlarda çok daha seyrek oluyo left 4 dead, fable, assasins creed gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wooz

onla pek ilgili olduğunu zannetmiyorum hemen hemen aynı gpu kullanımı olan başka oyunlarda çok daha seyrek oluyo left 4 dead, fable, assasins creed gibi

Alıntıları Göster
    bendede ımzamdakı ekran kartı var.pes2009da 60 fpslerde ama gene takılmalar oluyor.bende cozemedım sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grandgustin

bendede ımzamdakı ekran kartı var.pes2009da 60 fpslerde ama gene takılmalar oluyor.bende cozemedım sorunu.

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de var ya bu kartlarda sorun var yada darbogaz oluyo ark. dediği gibi bi anda oyunlarda kasılma başlıyor ben araştırdım ama malesef bir sonuca ulaşamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealhead

aynı sorun bende de var ya bu kartlarda sorun var yada darbogaz oluyo ark. dediği gibi bi anda oyunlarda kasılma başlıyor ben araştırdım ama malesef bir sonuca ulaşamadım..

Alıntıları Göster
    bendede gta 4 de var bu sorun
    heralde psu düşük ondan
    450 w psu var
    bendeki 4870 ise özel soğutmalı palit in
    değiştircem heralde psu yu

yada ram düşük oyun için 2 gb

• quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

heralde psu düşük ondan
    450 w psu var

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cadocx

heralde psu düşük ondan
    450 w psu var

aynı sorun bende vardı anlık fps düşüşleri palit hd4870 sonic ile 500W psu vardı.neden olduğunu bilmiyorum.birde bu ekran kartı 500W psu ile kullanılması öneriliyor palitin sitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.GKNOGZ

quote:

Orjinalden alıntı: cadocx

heralde psu düşük ondan
    450 w psu var

aynı sorun bende vardı anlık fps düşüşleri palit hd4870 sonic ile 500W psu vardı.neden olduğunu bilmiyorum.birde bu ekran kartı 500W psu ile kullanılması öneriliyor palitin sitesinde.

Alıntıları Göster
    bende 700watt psu var ama 140 fps sabit aldığım call of duty 5 te birden takılmalar oluyor aynı şekilde fps ye yansımıyor sanki pc kitleniyormuş gibi takılıp hemen geri geliyor 1 snlik 1 olay.

• quote:

bende 700watt psu var ama 140 fps sabit aldığım call of duty 5 te birden takılmalar oluyor aynı şekilde fps ye yansımıyor sanki pc kitleniyormuş gibi takılıp hemen geri geliyor 1 snlik 1 olay.

Alıntıları Göster
    bi kaç yerde daha böyle görmüştüm bazıları driverla ilgili diyordu.okuldan dönünce 8.6 driveriyla tekrar deneyeceğim. ama en azından sorunun psudan kaynaklanmadığı anlaşılıyor sizde 700w psu ile birlikte 3.8 de çalışan e8500 var darboğaz yapacak herhangi bişey yok gibi, bitek ramler 2 gb ama cod5 de o kadar ram istemiyor zaten. bu durumda sorun ya denildiği gibi driverla iligli yada kartlar böyle... bir de sizin sorun yaşadığınız oyun sadece cod5 mi yoksa başka oyunlarda da aynen bu şekilde oluyor mu?

• quote:

bi kaç yerde daha böyle görmüştüm bazıları driverla ilgili diyordu.okuldan dönünce 8.6 driveriyla tekrar deneyeceğim. ama en azından sorunun psudan kaynaklanmadığı anlaşılıyor sizde 700w psu ile birlikte 3.8 de çalışan e8500 var darboğaz yapacak herhangi bişey yok gibi, bitek ramler 2 gb ama cod5 de o kadar ram istemiyor zaten. bu durumda sorun ya denildiği gibi driverla iligli yada kartlar böyle... bir de sizin sorun yaşadığınız oyun sadece cod5 mi yoksa başka oyunlarda da aynen bu şekilde oluyor mu?

Alıntıları Göster
    bende kullandım bi süre ama böğle bi soruna rastlamadım , tek sevmediğim yanı yük altında fan gürültülü buna rağmen sıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: cavador

bende kullandım bi süre ama böğle bi soruna rastlamadım , tek sevmediğim yanı yük altında fan gürültülü buna rağmen sıcak

Alıntıları Göster
    arkadasım ram falan demıssınız.bende 2 gb ram ve 160gb hdd vardı eskı.bunlardan oluyordur dedım.degıstırdım ımzamdakı sısteme gectım.gene aynı sorun var.pes2009 da okadar fps alıyorum gene kasılmalar oluyor.ya guc kaynagı yada drıver bence bu sorunların nedeni.bi arkadas da guc kaynagı 750 watt da olmuyorsa.bence tek nedeni driver olabılır.
    ben sımdı bımekse gotursem ekran kartını.sorun lu oldugu tespıt edılırse bana aynısının yenısınımı verırler yoksa bır ust model falan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandgustin -- 19 Şubat 2009; 12:22:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Grandgustin

arkadasım ram falan demıssınız.bende 2 gb ram ve 160gb hdd vardı eskı.bunlardan oluyordur dedım.degıstırdım ımzamdakı sısteme gectım.gene aynı sorun var.pes2009 da okadar fps alıyorum gene kasılmalar oluyor.ya guc kaynagı yada drıver bence bu sorunların nedeni.bi arkadas da guc kaynagı 750 watt da olmuyorsa.bence tek nedeni driver olabılır.
    ben sımdı bımekse gotursem ekran kartını.sorun lu oldugu tespıt edılırse bana aynısının yenısınımı verırler yoksa bır ust model falan mı?

Alıntıları Göster
    acil yardım diyenlerin alayı atici gelin artık nvidia tarafına korkmayın yemez

• quote:

Orijinalden alıntı: gunit999

acil yardım diyenlerin alayı atici gelin artık nvidia tarafına korkmayın yemez

Alıntıları Göster
    kardeşim yardımcı olmayacaksan gereksiz yere nvidia taraftarı mesajlar yazma buradaki insanlar bu kartları alırken iyice ölçüp biçip almış kişiler benim 4870den daha az performans verecek olan gtx 260 a verecek param yoktu bunu aldım. burada bi soruna çözüm bulmaya çalışırken böyle saçma sapan mesajlar insanın sinirini bozuyor. anlayış göster.

• quote:

kardeşim yardımcı olmayacaksan gereksiz yere nvidia taraftarı mesajlar yazma buradaki insanlar bu kartları alırken iyice ölçüp biçip almış kişiler benim 4870den daha az performans verecek olan gtx 260 a verecek param yoktu bunu aldım. burada bi soruna çözüm bulmaya çalışırken böyle saçma sapan mesajlar insanın sinirini bozuyor. anlayış göster.

Alıntıları Göster
    Güç Kaynağından Yapmaz Güç Kaynağında Sorun Olsa saniyelik donmaz gözünün yaşına bakmadan gömer mavi ekranı yada atar oyundan.
    Oyun İçlerindeki Saniyelik Donmalar Driver Problemidir.Nvidia nın 180.84 Driverinde Bolca Yaşamıştım Driver Güncelleyince geçti hepsi ohh:D

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wooz

kesinlikle psu sorunu değil. benim sorunum birçok oyunda var ama en çok call of duty 5 te sorun oluyor. sorun yaşamadığım 1 tek call of duty 2 şuan için ama diğerlerinde az da olsa takılmalar var.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wooz

kesinlikle psu sorunu değil. benim sorunum birçok oyunda var ama en çok call of duty 5 te sorun oluyor. sorun yaşamadığım 1 tek call of duty 2 şuan için ama diğerlerinde az da olsa takılmalar var.

Alıntıları Göster
    2GB+VİSTA ise sorun olabilir hatta olur normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

2GB+VİSTA ise sorun olabilir hatta olur normaldir.

Alıntıları Göster
    az önce 8.6 ccc ve driverini kurdum, cod4 sp de bir bölüm oynadım 15 dk içerisinde toplam 2 kere tekledi diyebilirim. birisi tam oyunu save ederken olduğu için belki ondan kaynaklı olabilir diğerinde de ortalık bayram yeri gibiydi bissürü sis bomba vs. şimd cod5 e girip bide orada bakacam. sonuçları yine sizle paylaşırım.
  • quote:

az önce 8.6 ccc ve driverini kurdum, cod4 sp de bir bölüm oynadım 15 dk içerisinde toplam 2 kere tekledi diyebilirim. birisi tam oyunu save ederken olduğu için belki ondan kaynaklı olabilir diğerinde de ortalık bayram yeri gibiydi bissürü sis bomba vs. şimd cod5 e girip bide orada bakacam. sonuçları yine sizle paylaşırım.

Alıntıları Göster
    cod5, gta4 ve de crysis warhead oyunlarında da denedim. cod5 de 10 dklık oynama süresince sadece bir kere takıldı en son zombili böülmdü. gta4 ilk dakikada bir kez takıldı. crysis warheadde de sadece autosave esnaslarında sadece farkettim oyunun kalanı gayet seriydi. 8.6 driverında da bu sorun olmasına rağmen 9.1 e göre daha az gibi şimdi tekrar 9.1 kurup değelenirecem aynı bölümleri tekrar açıp kaç kez takılma yaşadığıma bakacam. sonuçları yine burada paylaşırım.

• quote:

cod5, gta4 ve de crysis warhead oyunlarında da denedim. cod5 de 10 dklık oynama süresince sadece bir kere takıldı en son zombili böülmdü. gta4 ilk dakikada bir kez takıldı. crysis warheadde de sadece autosave esnaslarında sadece farkettim oyunun kalanı gayet seriydi. 8.6 driverında da bu sorun olmasına rağmen 9.1 e göre daha az gibi şimdi tekrar 9.1 kurup değelenirecem aynı bölümleri tekrar açıp kaç kez takılma yaşadığıma bakacam. sonuçları yine burada paylaşırım.

Alıntıları Göster
    Bende de Powercolor 4830 vardı. Takılıyordu servise gönderdim. Bekliyorum ama sanırım pişmanım bu marka aldığım için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.