Şimdi Ara

4870 Bios güncelleme windows üzerinden ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hiçbir oyunu oynayamaz hale geldim giriyorum 5dk 5 saniye 5 saat farketmiyor donuyor res atmam gerekiyor...
    Kare kare oluyor ekran...
    Çözümü atinin bu kartlarda hatalı sürüm çıkarttığı dediler
    Fakat bu sorunu nasıl çözeceğim
    Winflash programıyla yaptım mismatch hatası aldım :(
    biri detaylı yardımcı olsun nolursunuz...
    dostan yapamıyorum cünkü floppy çalışmıyor
    benle detaylı ilgilenecek arkadaş varsa çok sevinirim lütfen...

• missmatch hatası aldıysan kullandığın bios zaten uyumsuzmuş. sorunu başka yerde ara.
    en son versiyon sürücüleri kullan.

zorla bios yüklemek istersen -f komutunu kullanman gerek ki tavsiye etmem. eğer elindeki yeni biosun kartına uyumlu olduğuna eminsen yüklemeye çalış. ilk önce mevcut biosunu her ihtimale karşı kaydet. GPU-Z ile.
    http://www.techpowerup.com/downloads/
    sonra winflashın son versiyonunu indir.
    http://www.techpowerup.com/downloads/1282/Winflash_2.0.1.5.html
    atiwinflash.exe yanında bir .bat dosyası oluştur içine aşağıdakileri yaz kaydet ve çalıştır. yenibios.rom yükleyeceğin biosun ismi olmalı ve 0 rakamı 1. ekran kartı demek. tek ekran kartı varsa aşağıdaki gibi 0 olmalı.
    ATIWinflash.exe -f -p 0 yenibios.rom 
    pause

komutunu kullan. Komutu çalıştırdıktan sonra bilgisayar kilitlendi diye sakın resete falan basma, 5 dk olsa da yükleme başarılı diyene kadar bekle.
    Kartın biosla uyumsuzsa kartın bir dahaki başlatmada çalışmaz söyleyeyim. Tamir etmenin tek yolu ikinci bir ekran kartı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 21 Mart 2009; 16:59:28 >

• Ekran kartın sapphire ve güncelleme yapılması gereken seriden ise gönder garantiye. Hiç uğraşma derim..
  • Hocam bence garantiyle uğraşma USB belleğin varsa bootable yap.Bende de aynı problem vardı.Bios flash direk çözüyor problemi
  • arkadaşım eğer disket sürücün var ise dosyaları senin için upload ettim. içinde anlatım da war. ben bununla yaptım sorunsuz kullanıyorum

http://r*apidshare.com/files/211852510/Sapphire_4870_BIOS.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 21 Mart 2009; 18:28:28 >
  • bu sorunu tam 1 ay araştırmıştım sonunda biostan olduğunu öğrenmiştim kafayı yiyicektim oyun 5 dk sorna donuyo kare kare olup sesde donuyordu ve ekran kapanıyordu res çekemden düzelmiyodu. bunu gold bilgisayara götürdüm hem leventteki hem bahçelievlerdekine daha ekran kartının biosunu bilmiyolar hemen şikayetçiyseniz garantiye yollayalım diyolar ee işte sorun burda 2 saattir ne anlatıyom ben filan diyodum alıp pc yi geri geliyodum. en sonunda bizim ewin yakınında bi uyducu vardı arkadaşım ordan bilgisayar almıştı adam ilkokul mezunu ama bütün bilgisayarcılar 1000 çeker walla.abi dedim ekran kartnın biosnun güncellermisin dedim ewet dedi ben sevindim yapan biri çıktı diye hemen götürdüm adam disket okuyucu taktı pc ye indirdiğim biosu içine attı 98 cd siyle başlattı flash.bat yazdı işlem bitti bu kadar dedi.15 dk içinde geldim ewe bunu bilgisayarcıda değil uyducuda yaptırdım hani derler ya derdimi havada ararken yerde buldum filan aynen benimkide öyle oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: rallyman23

bu sorunu tam 1 ay araştırmıştım sonunda biostan olduğunu öğrenmiştim kafayı yiyicektim oyun 5 dk sorna donuyo kare kare olup sesde donuyordu ve ekran kapanıyordu res çekemden düzelmiyodu. bunu ****a götürdüm hem leventteki hem bahçelievlerdekine daha ekran kartının biosunu bilmiyolar hemen şikayetçiyseniz garantiye yollayalım diyolar ee işte sorun burda 2 saattir ne anlatıyom ben filan diyodum alıp pc yi geri geliyodum. en sonunda bizim ewin yakınında bi uyducu vardı arkadaşım ordan bilgisayar almıştı adam ilkokul mezunu ama bütün bilgisayarcılar 1000 çeker walla.abi dedim ekran kartnın biosnun güncellermisin dedim ewet dedi ben sevindim yapan biri çıktı diye hemen götürdüm adam disket okuyucu taktı pc ye indirdiğim biosu içine attı 98 cd siyle başlattı flash.bat yazdı işlem bitti bu kadar dedi.15 dk içinde geldim ewe bunu bilgisayarcıda değil uyducuda yaptırdım hani derler ya derdimi havada ararken yerde buldum filan aynen benimkide öyle oldu

bendemi uyduculara götürsem pcyi belki x1 i düzeltirler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios eski sürüm yükleme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar aynı sorun bnm kartımdada mevcut lutfen bi yardımmm
  • Usb belleğiniz varsa dos girmek için başlangıç disketi olarak biçimlendirebilirsiniz
    http://www.usbuzmani.com/hp_usb_boot_utility/

Yapmıştım, sorunsuz çalışıyor
  • birsürü cevap yazılı hala yardım isteyen var gelip biz mi yükleyelim biosu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.