Şimdi Ara

4G arama yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihaz Nexus 5 internete girebiliyorum sms gönderebiliyorum fakat arama yapamıyorum ve başkası beni arayamıyor. Ağ ayarlarında LTE/HSPA seçiliyken arama yaparsam 3G ye atıyor, sadece LTE seçiliyken direk çağrı sonlandırıldı diyor nedenini bilen var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an LTE üzerinden arama yapmak aktif değil sanırım.Karşı taraf LTE olsa bile iki taraf da 3G ye düşüyor. Turkcell

• LTE yani 4.5Gde sesli konuşma yok şuan icin oyüzden 3gye düser sen 3gyi direk kapatırsan ne kimseyi arıyabilirsin nede kimse sana ulaşabilir. 4.5G için volte diye bir ozellik var onuda her telefon desteklemiyo ve daha birçok ufak tefek engeli var...

• LTE ile normalde arama yapılmaz sadece internet bağlantısı sağlar .sebeke o nedenle önce 3G yada EDGE sistemine geçiyor çağrı alırken / yaparken . 4.5G üzerinden ses görüşmesi yapmanın yolu VOLTE denilen bir teknoloji .suanda cok az cihazda bu özellik var .cihaz da tek basına yeterli degil operatörlerin de bu sistemi devreye alması lazım .her iki kullanıcının da karşılıklı bu özellikte cihaza sahip olması lazım vs..ses işi de tamamen internet tabanlı bir teknolojiye geçerse ozaman operatörler tamamen internet servis sağlayıcı rolünde olacak .belilrli bir kapsama yaygınlığı ve piyasada kullanımda olan cihazlardaki değişiminin alacağı zaman bu sureci belirler .daha 2 ay öncesine kadar 24 ay kontratlı alınan cihazlarda bırakın VOLTE , 4.5G nin suanda verebileceği maksimum hızların yarısını bile alacak donanım yok .

• Keremone K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Volteyi araştırdım voice over lte diye geçiyormuş, özellikler iyi hoş da cihaz desteği az olduğundan 2020 ye kadar anca yaygınlaşır sanırsam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.