Şimdi Ara

4G LTE Modem Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalarım merhaba. Maalesef bahçemde internet için herhangi bir altyapı bulunmamakta bu nedenle internete bağlanabilmek amacıyla 4G LTE Modem aramaktayım ancak kafama takılan bir kaç şey var.

1-) Bölgede maalesef GSM sinyalleri de çok düşük Turkcell 3G'de bir iki diş çekerken Vodafone ise 4.5G de bir diş çekebiliyor, Telefondan yaptığım hız testlerinde en fazla 1mbps hız alabilyorum. Bu tarz modemlerin çekim gücü telefonlara göre daha mı yüksek? Yani telefondan 1mbps hız alırken bu modemler sayesinde hızımı artırabilir miyim?

2-) Eğer bu modemlerin çekim gücü telefonlara göre daha yüksek ise kullandığınız ve memnun kaldığınız herhangi bir modem öneriniz var mı?

3-) Bir de bu tarz modemler ile superbox-redbox arasında bir fark var mıdır? Yoksa çalışma mantığı ve çekim gücü aynı mı?

• Güncel...
  • +++++
  • Bütçeniz nedir?

4g modemler için sökülebilir anten mevcut olur genelde. Dış ortam daha büyük antenlerle daha uzak mesafelerdeki baz istasyonlarından randıman alabilmek için.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Bütçe konusunda bir sınırım yok hocam yeter ki çözüm olsun
  • AlfieAmca A kullanıcısına yanıt
    Cellmapper ile bölgenizdeki baz istasyonlarini kontrol ettiniz mi
    Network Cell Info ile kontrol ettim hocam ama dediğiniz uygulamaya da bakayım farkı nedir acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Benzerdir. Web üzerinden baz istasyonlarinin yerini görebiliyorsunuz. Güncel ise.
    Evet hocam biraz uzak ama iki tane baz istasyonunun yerlerini görebiliyorum, biliyorum da daha doğrusu

Keenetic 3G/4G modemlerini değerlendirebilirsiniz aslında.

Yardımcı olursanız bakmak isterim hocam

En yakın baz istasyonu mesafesi nedir?

6-7 kilometre hocam
    Bir operatörde 4,5g yakalayabiliyoruz hocam tek çizgi ama

İlk mesajınızda yazmışsınız. Ama hız da çok düşük.

Maalesef öyle hocam
  • Keenetic 3G/4G LTE router modellerinin yanında değiştirilebilir anten özelliği ile dış mekan yönlü- yönsüz yüksek kazanimli antenlere yönelmeniz gerekir.
    (Konnektör ucu, şebeke seçimi için ürün özelliklerine dikkat etmek gerekir)

Ornegin; (özelliklerinden ziyade temsili ürün olarak)

KASER LPDA 5G 4G LTE Anten Dış Mekan Mimo Yönlü Anten 698-2700 | 3300-3800 MHz 12dBi Güçlendirme Uyumlu 5g 4g Yönlendirici N-SMA Çıkışı TS9 Adaptörlü Düşük Kayıp Kablo Dahil 10 Metre
    amazon
    KASER LPDA 5G 4G LTE Anten Dış Mekan Mimo Yönlü Anten 698-2700 | 3300-3800 MHz 12dBi Güçlendirme Uyumlu 5g 4g Yönlendirici N-SMA Çıkışı TS9 Adaptörlü Düşük Kayıp Kablo Dahil 10 Metre
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09CWCDMDK?ref_=cm_sw_r_apann_dp_7W5RJJ3ES66W20H59J8V

Düşük maliyetli ürünlerden (antenlerden) kaçınılmalı.
    Önce Keenetic router cam önü gibi olabildiğince dış mekana önü açık yerlere konumlandirilip denenmeli. Duruma göre çatıya anten çözümüne dönülmeli. Bundan başka zaten çözüm yok. Burada da dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, anten ile router arasındaki kablonun çok uzun olmaması olacaktir.

Keenetic 4G routerlari için iletişime geçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 22 Nisan 2023; 8:6:35 >

• @AlfieAmca ne yaptınız son durumda?

• Henüz bir şey yapamadım hocam, hâlâ araştırıyorum maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.