Şimdi Ara

4GB mı yoksa 2GB mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• custom sıvı soğuma kullanmıyorsna ikiside gereksiz onun yerinehttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html al daha fazla performans alırsın
  • Full hd ultra ayarlar için 2 GB vram yeterlidir.GTX770 almalısınız.Ama GTX760 aldıktan sonra 2GB'tan fazla vram anlamsız çünkü 4GB'a ihtiyaç duyulduğunda kart güçsüz kalacaktır.Bütçeniz 950 civarıyla 2.el GTX780 alabilirsiniz.Sıfır alacaksanız Sapphire R9 290 trix-oc alabilirsiniz.Bütçemi azıcık daha kasarım derseniz GTX970'e kadar yolu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Kasım 2014; 17:12:06 >
  • creative13 kullanıcısına yanıt
    O ekran kartı render için daha uyumlu değilmiydi ? benim amacım battlefield 4 ü 1440x900 de ultra oynamak
  • GTX970 in ne kadar farkı vardır GTX770 le ve DSR özelliği var ben öyle şeyleri kullanmadan edemem.Diğelim aldım GTX970 i sonra DSR özelliğinde oyunu 4K da açtım BF4 ü ultra da kaç FPS verir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunayaz

O ekran kartı render için daha uyumlu değilmiydi ? benim amacım battlefield 4 ü 1440x900 de ultra oynamak

ekran kartının renderla bir alakası yok diye biliyorum dediğiniz oyunuda o çözünürlükte ultrada oynamak için bu kartlar çok fazla ama yine size amd ekran kartı öneririm r9 280 gibi yada r9 270x gibi hem mantledan yararlanırsınız
  • altunayaz A kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun oynarken ekran kartı görüntüyü işler yani renderlar bize sunar ancak bahsi geçen render ile sizin oyun oynama dediğiniz olay aynı şey değiller.Oyun dendiğinde aklınıza fps gelsin sadece. İmzamdaki sistemle 970 sli ile 4K dsr bf4 multiplayer 64 kişilik mapte 30-60 fps arası alabildim.Ama anlık takılmalar da oluyor.Bu nedenle tek 970 ile daha düşük fps alacağınız garanti...4K DSR'yi 4K monitörde oyun oynamak olarak düşünün ve hiçbir sistem buna hazır değil.Ama 2K ve 3K için 970 sli fazlasıyla yetiyor.Tek 970 ile 2k ve 3k test hiç yapmadım.Araştırmak laızm.

Ayrıca render denilen işlem, 3D tasarım programlarında 1 saniyeyi oluşturan 25 resmin bilgisayar tarafından tek tek resim resim işlenmesidir.Hazırlanan sahneye göre çok kısa ya da çok uzun sürebiliyor.Yani bilgisayarlar 1 saniyelik animasyon için 25 resim işlenmek zorunda.Japonya ve Amerika'da ise bu sayı 30 oluyor. Bu işlem için her zaman işlemciler kullanılır.Ancak ekran kartları çok güçlü olduğu için herkes ekran kartıyla render almak istedi.Bayağı bayağı gelişti ancak hala her zaman kullanılabilir değil çünkü animasyon firmalarının kısa zamanda çok iş yapmak ihtiyacından ötürü hem fazla rağbet yok,hem de bu gelişme süreci çok yavaş işliyor.Henüz ekran kartını kullanarak 3d programların bütün fonksiyonlarıyla render almak mümkün değil. Sadece çalışma alanı performansına dikkat etmek durumundasınız ki sizin sorduğunuz sorunun bu anlattıklarımla alakası yok.Tek alakası,birbiriyle aynı olan ama farklı sahalarda kullanılan "render" kelimesinin oyun için kullanılmadığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Kasım 2014; 22:39:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Gtx 660 ile bf4 ultra 1920x1080 de 30 fps alıyorum,1440x900 de yaklaşık 50 alır zamnediyorum,
    Gtx 660 ve yukarısı güncel düşünürsek r9 270 yeterli olur ,ileriye yönelik olsun dersen maximum 760.760 ın yukarısını düşünmeden önce ilk önce full hd monitore terfi et bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbald M kullanıcısına yanıt
    TV full HD ama onu sık sık kullanamadığım için PC deki monitörün çözünürlüğünü söyledim alınca zaten kesinlikle 1440x900 da oyun oynamam bu arada GTX 660 eski ve pahalı GTX 770 ile boy ölçüşebilir mi ?
  • quote:

TV full HD ama onu sık sık kullanamadığım için PC deki monitörün çözünürlüğünü söyledim alınca zaten kesinlikle 1440x900 da oyun oynamam bu arada GTX 660 eski ve pahalı GTX 770 ile boy ölçüşebilir mi ?

Ölçüşemez tabi ki 660 r9 270 ayarında bir kart tavsiye etmiyorum zaten.
    Full hd de oynayacaksan tamam ama 1440x900 için r9 270 den sonrasına gerek yok demek istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbald -- 2 Kasım 2014; 23:06:13 >
  • ikiside gerekiz bence
  • http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10185 bunu al o gösterdiğin kartlar hikaye kalır bunun yanında
  • prototype1903 kullanıcısına yanıt
    GTX 970 alsam da o markaya pek ısınamam
  • quote:

GTX 970 alsam da o markaya pek ısınamam

yani 950 770 e hele 2 gb versiyon bu saaten sonra verilmez camurdan olsun 970 olsunhttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx970-gaming-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

• DSR, 700 serisinde de var. Son sürücülerle eklendi.
  • DSR özelliğini en iyi GTX 980 ile 970 kaldırır diğerleriyle 15 fps anca alırsın
  • altunayaz A kullanıcısına yanıt
    Kullanmasam inanacağım :)

DSR, mimari bir özellik değil. Yıllardır, manuel olarak yapılabilen downsampling'in, nv tarafından optimize edilmiş hali. Sunduğu detaylı "smoothness" ayarı dışında, farkı yok.

Downsampling nedir dersen: Görüntüyü yüksek çözünürlükte render edip, düşük çözünürlüklü monitörde göstermek. Böylece bütün kırılmaları yok etmiş oluyor.
    Aslında, anti-aliasing tekniğinin en eski halidir. 15 yıl önce, henüz MSAA yokken, SSAA tekniği vardı. Piyasa konsol portlarıyla dolup kartlar çok güçlü kalınca, onu tekrar hortlattılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Kasım 2014; 4:41:45 >
  • 4k çözünürlükte ciddi bir bellek ihtiyacı oluşuyor. FullHD'de 4x ssaa veya 200% dsr & downsampling çözünürlük ölçekleme de aynı çizgide seyir edebilir.

4GB mı yoksa 2GB mı?
  • quote:

DSR özelliğini en iyi GTX 980 ile 970 kaldırır diğerleriyle 15 fps anca alırsın

Hakikaten mi ?

Bu bilginin kaynağı neresiymiş bakayım ?

Ya Allah aşkına tam olarak bilginiz olmayan konularda yanlış yorumlar yazarak, bu konuyu sizin gibi bilmeyen arkadaşları da yanlış yönlendirmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: creative13

custom sıvı soğuma kullanmıyorsna ikiside gereksiz onun yerinehttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html al daha fazla performans alırsın

Usta haklı benimde gönlüm R9 290 dan yana

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.