Şimdi Ara

4gb olan ekran kartım dxdiag da 8 gb olarak gözüküyor neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler. başlıkta da belirttiğim üzere böyle bir durum mevcut. sebebi nedir?

• paylaşımlı olabilir
  • öyleyse nasıl kapatabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihanoncul

öyleyse nasıl kapatabilirim?

kapatamassınız ekran kartınızı değiştirmeniz gereklidir hocam bildiğim kadarıyla
  • alihanoncul kullanıcısına yanıt
    Bu 4gb. bellekli kart, imzaanda bulunan gtx 970 mi ?
    Benimde 2gb. bellekli kartım var fakat orada 3700mb. görünüyo, bu bellek windows'un gerektiğinde karta destek olrk kullanabileceği bellek miktarıdır, bunu dert etmene gerek yok.
    Bu arada, 4 gb. paylaşımlı olupta 8gb. a kadar çıkabilen 1 kart henüz görmedim, bu sebeple bu tarz yorumlar fazlasıyla bilinçsizlikle yapılmış yorumlar olur.
  • alihanoncul kullanıcısına yanıt
    Başlıktaki durumu dert etmeyin hocam, dxdiag değerleri herkeste mevcut kart belleğinden yüksek görünür

Mesela benim 2gb paylaşımsız bellekli kartım da 4gb yani 2 katı gibi görüyorsa sizde de bu durum gayet normaldir.

• Zaty orada yaklaşık bellek miktarı diyo, kesin şukadar bellek demiyo.

istersen bunu indirr, kart hakkında daha net bilgi edinirsin :https://www.techpowerup.com/downloads/2571/techpowerup-gpu-z-v0-8-6/
  • Windows 10 kullaniyorsan wddm2.0 ile raminin yarisini gpu vramine gecirebiliyorsun orada ramin yarisi ve vramin toplami yaziyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey bendede var 1gb ekran kartı 4 gb gözüküyor ozaman 4 gb alayım 16 olsun mantıken :D

Bu mesaja eklenen görseller:

• Sistem belleginden paylasilan ram. Gerektiginde kullanilabiliyor. Kayafa takilacak birsey degil pek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimkide 16gb gözüküyor gtx 1070
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.