Evet sayın arkadaşlar en son çıkan bios update, farklı ramleri deneme veya işlemci değiştirme v.s. gibi bir çok şeyi ben bu anakarta denedim fakat her zaman 3278 Mb Ram gördüm. Arkadaşlar bu noktaya dikkatinizi çekeyim; çünkü bakın windowstan deil ben bu rami biostan gördüm, 32 Bıt windowsun 4gb ram teknolojisini desteklemediğini hepimiz biliyoruz. Ben bu ram mb'ını biostan gördüm.
Anakartımın bu modeli 4gb rami desteklediğini bildiğim amaçlı almıştım. Anakartım 4GB rami görüyormuş fakat 3,5 olarak yazarmış dediler, performans farketmez yine 4gb ram performansında olur sadece 3,5 olarak orada yazar dendi. Gigabyte veya asus gibi bazı anakartların gb ram desteği var fakat 4 gb rami görmez dendi. Intel'in tam anlamıyla 4GB rami gördüğü dendi. Ramlerimin tek tek sağlamlık memory checkini yaptım baika ramler denedim ramlerim sapasağlam.
Anlayamadığım bir şey var ben bu 4 soketli anakarta 1ve 2. yuvalarına ramleri taktığım zaman biostan açılırken memory runs at single channel dio bazense assymetric filan dio başka tip mesajlar verdiği oluo orasını pek anlayamadım, yapabileceğim şeyler nelerdir acaba???
işletim sisteminden dolayı bu 32 bit o kadar destekler 64 bit yaparsan tamamını görürsün
quote:
Orjinalden alıntı: trbugrapc
işletim sisteminden dolayı bu 32 bit o kadar destekler 64 bit yaparsan tamamını görürsün
peki biostan neden 4096 görmüyor
nasıl yani? BIOS da ram Soketlerine takılan Ramlerin gözükmesi gereir ? örn: Memory Blank 1: xxx gibi bişey olması gerekirdi...
quote:
Orjinalden alıntı: Tr_Tracy_
nasıl yani? BIOS da ram Soketlerine takılan Ramlerin gözükmesi gereir ? örn: Memory Blank 1: xxx gibi bişey olması gerekirdi...
onlar yazmıor sadece toplam rami gösteren bölüm var acaba sistem 4gb rami görünce bir kısmını başka yere ayırıyor olmasın, olabilir mi acaba böle birşey? onboard ekran kartı yok bile anakartımda
onlar yazmıor sadece toplam rami gösteren bölüm var acaba sistem 4gb rami görünce bir kısmını başka yere ayırıyor olmasın, olabilir mi acaba böle birşey? onboard ekran kartı yok bile anakartımda
Valla Hacı Benim BIOS da o şekil Gösteriyor Memory Blank1: Ram in Fiziksel Özellikleri (frekansı ,belleği filan) Memory Blank2:" " " " " " Memory Blank3:" Memory Blank4:
Bu şekiL oLması Lazımdı beLki keLimeler yanlıstır ama su an pc ye res atamayacagımdan bilemicem
senin anakartın modelinde herhalde farklı bir bios sürümü var. bende award mıdı ne di bak onu da unuttum gerçi bilmem de çok değiştirmez durumu ama... biosu 2007 sürümüne update yaptım 6 adet sürüm çıkmış 2 yıl içinde orjinal sitesinde öle yazıor, bu arada diğer bölümlere de baktım sanki daha basitçe geçilmiş bu 4gb ram sorunu acaba 2 adet 2gb lık bellek kullanırsam anakartımda 4gb olarak görebilir mi? yaw hiç 4gb rami kullanan varmı 64 bit xpde?? aslında o konuya girse ne süper olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme