Şimdi Ara

4K, 3D Tv alımı ve 2 günlük deneyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür mesai saatim dışında olduğu için haftasonu edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Herhangi bir marka yada mağazaya karşı iyi veya kötü bir hukukum yok. Dün çarşıya çıktım ve 8 saat boyunca mağaza dolaştım. Aradığım özellikler 4k, 3d, 50" ve web browserı video oynatabilen biraz akıcı şeklinde. Tabi önceden forumlarda araştırma yapmıştım. Önce teknosa ya girdim isteğimin 4k ve 3d özellikte bir tv olduğunu bütçemin maksimum 4bin olduğunu söyledim. Haliyle samsungun modelleri bütçemi aştığından dolayı, görevli beni lg 55lb830 un yanına götürdü. Televizyonu övdü de övdü. O anda alıcaktım az kalsın. Adamlar nasıl çakal olmuş bir bilseniz. Elinde flash bellekle dolaşıyor mağazada. 4k diyorum tak bi video, 3d diyorum tak bi video. Tabi bilmeyeni kandırmak kolay. Neyse ben bi dolaşayım gelicem dedim. O sırada internetten lg830 modelini araştırdım. 1 tane mi iyi diyen çıkmaz. 4k çalıştırmıyor. Trt nin yayınını bile açmıyor. Önyargılı yaklaşmak istemedim dolaşmaya devam ettim.
    Vatan a girdim biraz kendim tv bakarken personel yardım için geldi. Bir iki televizyon tavsiye etti "bu 900herz bu 1000herz bu 2000herz en iyi herz bizde" derken yavaşça sıvıştım dışarıya.
    Bimekse geçtim beni karşılayan personel girişe koydukları(büyük ihtimalle ellerinde kalan) samsung 48h6470 modelini öve öve bitiremedi. İnsan bari yüksek model satmaya çalışır daha fazla prim kazanmak için. Samsungun 6500 serisini biliyorum güzel tv tatmin edici ama 4k saplantısı var ya hiç ısınamadım. Mağazada 7500 serisi vardı ve onu hiç önermedi personel nedense. Bakıyorum bakıyorum bu işte bi iş var dedim çıktım.
    Gold a geldim biraz bakındım personel geldi istediğim özellikleri söyledim beni direk lg830un yanına götürdü. 3000tl 55" olanı. Şaşırdım bi an gönlüm kayıverdi fiyatına. Derken biraz özelliklerini tartıştık personelle, kaçamak cevaplar aldığımı hissettim ve oradan da yavaşça uzaklaştım. Son olarak media markt a girdim. Böyle böyle derken lg 830 ile samsung h6500 ün web browser karşılaştırmasını yaptık. Lg den oracıkta tamamen soğudum. Samsungun 2200tl lik tv si bile 4k lg den daha iyi performans sergiledi. Tabi görüntü ayrıntılarından bahsetmiyorum. Web browser lg830 modelinde yok, yani var ama bi işe yaramıyor. Video açmıyor, açtığı bazı videoları tam ekran yapmıyor. Bellek hatası veriyor falan filan. Neyse orada da biraz daha dolandım ve çıktım. Eve geldim açtım forumu o mu bu mu derken yabancı değerlendirme sitelerinde bütün baktığım televizyonların gerçek özellikleri ve karşılaştırmalarını inceledim.
    Sizlere tecrübe olması açısından çok teknik olmayacak şekilde yaşadıklarımı paylaştım. Şimdi gelelim yorumlara.
    Öncelikle lg900 serisi almayacaksanız lg televizyonların yanından bile geçmeyin. Lg tamamen şişirme reklam göz boyama üzerine kurulu bir politika izliyor ve çok başarılı. 1 gün içinde gözümün önünde en az 5 tane lg tv satıldı.
    Sakın ama sakın teknoloji mağazalarındaki tv personellerinin önerdiği tv leri almayın. Yahu 4k 3d güzel bir tv arıyorum diyorum, insan samsung fln gösterir 5000-10000tl dimi. Ama yok nerde kıytırık ürün varsa onu kakalamaya çalışıyorlar.
    Bir üründe 4k yada 3d yazıyor diye bu özelliklere sahip olduğunu sanmayın. Piyasadaki televizyonların yarısı bu yazdıkları özellikleri barındırmıyor. Barındırıyor ama 3d diye 1 dk bile izlemezsin.(real or fake 3d denedim hiç bi farkı olmuyor). 4k diyenler zaten çıldırmış codeci yok adam tv satıyor. 6 aydır aynı şeyi söylüyorlar, bu ay codec gelcek(dikkat edin bütün personeller bunu söyler)
    Resmen insanı televizyondan soğutuyorlar ama yılmadım araştırmalarımın izlemlerimin sonunda sony kd-49x8505 modelini aldım. Bütçe sınırımı 500tl aştım. Benim aradığım bütün özellikleri fazlasıyla barındırıyor.
    Bu özelliklerde olan tv ler hakkında az çok bilgim dahilinde yardım edebilirim. Benim söyleriklerime göre hareket etmeyin bunlar benim şahsi düşüncelerim ve yorumlarım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sony;

trt1 deki 4d yayınını oynatıyormu

web browserı nasıl , tüm filmleri açıyormu , tam ekran oluyormu

usb den oynattığı filmlere mkv avi mp4 flv formatlarını açıyormu , dts çalışıyormu

real veya fake 3d, lg ve samsunga göre nasıl , sorunsuzmu

ışık sızması ,banding ölü pixek varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cce

sony;

trt1 deki 4d yayınını oynatıyormu

web browserı nasıl , tüm filmleri açıyormu , tam ekran oluyormu

usb den oynattığı filmlere mkv avi mp4 flv formatlarını açıyormu , dts çalışıyormu

real veya fake 3d, lg ve samsunga göre nasıl , sorunsuzmu

ışık sızması ,banding ölü pixek varmı

+1
  • 1-) Trt deki 4k yayını test etmedim henüz ama flash bellekten denediğim 4k larda ve youtube dan indirdiğim 4k video da sorun yaşamadım.
    2-)web browserında filmifullizle.org dan açtığım tüm filmleri tam ekran izleyebildim. Hızlı fakat çok basit bi arayüz var.
    3-)belirtiğiniz formatlarda sıkıntısı yaşamadım.
    4-)3d için beklentiniz yüksek olmasın, tam performans alamadım. Sanırım samsung daha iyi bu konuda.
    5-)banding yok, ölü pixel testi yaptık temiz. Ama ışık sızması hakkında fikrim yok.

• ışık sızması için buradan bilgi sahibi olabilirsiniz :

http://forum.donanimhaber.com/m_76195474/tm.htm
  • cce kullanıcısına yanıt
    Hocam orada 47w805 modelinden bahsediliyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErdmEry

Hocam orada 47w805 modelinden bahsediliyor sanırım.

model önemli değil, piyasadaki tv lerin tamamına yakın kısmında bu sorunla karşılaşılıyor.

ışık sızmasını öğrenmeniz ve tv nizi kontrol etmeniz için linki verdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 49x8505c modeli 4k 60p destekliyormu

Suan trt 4k yayini aciyormu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.