Edit: Galiba HP U28 alacağım. Merhabalar, Oyun çok nadir oynuyorum, genellikle konsol oyunlarını oynuyorum. Bilgisayardan açarsam Age Of Empires gibi oyunları oynarım FPS düşkünü bir insan değilim. Mühendislik okuyorum o yüzden yazılım ve modelleme uygulamalarını çalıştırıyorum. Eğlence olarak PS4 ve film izleyerek geçiyor zamanım. Bütçem yaklaşık 4k ve 27 inç monitör istiyorum. Bu iki seçenekten hangisini tercih etmeliyim? Kavisli almalı mıyım yoksa düz monitör almam mı daha sağlıklı olacaktır? Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 4 Nisan 2021; 23:37:56 > |
4K 60Hz Monitör vs 2K 144Hz Monitör Hangisini Almalıyım?

-
-
Takip bende araştırıyorum.
-
BENCE;
Minimum 144 hz alın.
Renk değerleri, parlaklık gibi kriterleri göz ardı etmeyin.
Bir de çok büyük monitörlerde pixel sayma durumu olabilir.
Marka faktörünü de unutmayın.
Kolay gelsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
60 HZ alan biriyim ve pişmanım. Age Of Empires oynayacaksan 60 HZ al. Ya 60 HZ oyunlarda etrafında dönerken bulanıklık yaratır olay bu. Özellikle Online oyunlarda sana çok zarar sağlar + adamları geç görürsün eğer senden yüksek HZ monitörü olan biri varsa. Hani sen "Ben daha adamı görmedim duvardan vuruyo la." falan diyon ya haa işte o hz farkı yüzünden. Sen 60 HZ al bence çok oyuncu birine benzemiyon. Açıkçası ben çok takıntılıyım bu bulanıklık konusuna. Tavsiyem şu videoyu izleyin
-
quote:
Orijinalden alıntı: LeviEfendi
BENCE;
Minimum 144 hz alın.
Renk değerleri, parlaklık gibi kriterleri göz ardı etmeyin.
Bir de çok büyük monitörlerde pixel sayma durumu olabilir.
Marka faktörünü de unutmayın.
Kolay gelsin.Hocam renkli ve canlı bir monitör arıyorum dediğim gibi en fazla film izlemek ve PS4 bağlayıp oynamak için kullanacağım monitörü yüksek oyunlar için aramıyorum. 144hz sadece oyunlarda değil gündelik kullanımlarda çok fazla fark ediyor mu?
Ayrıca LG ve DELL dışında başka bir marka düşünmüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BrothaHocam renkli ve canlı bir monitör arıyorum dediğim gibi en fazla film izlemek ve PS4 bağlayıp oynamak için kullanacağım monitörü yüksek oyunlar için aramıyorum. 144hz sadece oyunlarda değil gündelik kullanımlarda çok fazla fark ediyor mu?
Ayrıca LG ve DELL dışında başka bir marka düşünmüyorum.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ Ten -- 3 Nisan 2021; 22:31:39 >
-
Aynı ikilemde kalıp 2K 144Hz tercih ettim hocam. Tavsiye ederim, bu saatten sonra 60Hz ölü yatırım olur.
-
144Hz monitöre alışınca 60Hz single hikaye bazlı oyunlar bile sarmıyor. En azından beni kesmiyor. Konsolda durum farklı tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hugh JackmanAynı ikilemde kalıp 2K 144Hz tercih ettim hocam. Tavsiye ederim, bu saatten sonra 60Hz ölü yatırım olur.
Hocam oyun dışında günlük kullanımda 144 hz olması fark ediyor m?
-
Hocam açıkçası 60Hz kullanırken bazen daha yüksek Hz'e geçeyim diyordum, ama çok da sorun değildi alıştığımdan. 144'e geçince 60Hz zulüm geliyor. En iyisi donanımınızın muhtemel performansına bakın(4K 60FPS rahatlıkla verecek mi), konsol alacak mısınız ona bakın. Günlük kullanımda da 144 fark ediyor.
Düzenleme: PS4 ve film demişsiniz. 4K 60 alın geçin derim beni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugh Jackman -- 3 Nisan 2021; 22:52:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hugh JackmanHocam açıkçası 60Hz kullanırken bazen daha yüksek Hz'e geçeyim diyordum, ama çok da sorun değildi alıştığımdan. 144'e geçince 60Hz zulüm geliyor. En iyisi donanımınızın muhtemel performansına bakın(4K 60FPS rahatlıkla verecek mi), konsol alacak mısınız ona bakın. Günlük kullanımda da 144 fark ediyor.
Düzenleme: PS4 ve film demişsiniz. 4K 60 alın geçin derim beni.
Hocam Type-C ile Macbook bağlayacağım, konsol olarak PS4 devam ediyorum.
-
banada 10 bit monitör önerim ucuz yollu birşey
-
Zaten yanlış hatırlamıyorsam Macbook max 60Hz destekliyordu hocam. Hayırlı olsun şimdiden.
-
27'de kavis çok belirsiz, kavise göre almanızı tavsiye etmem. Söylediklerinize göre 4k daha mantıklı duruyor bence, ne kadar ps4 gerçek 4k vermese de, günlük kullanımda yazılar, filmler vs. için daha uygun gibi. Bu arada bütçe 3.5 civarı ise Xiaomi'nin 34 inçlik modelini de düşünebilirsiniz, 21:9 formatını seviyorsanız tabi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Macbook için ise kesinlikle 4k.
Bende 1080p 144 hz ve 60hz, iki monitör var. İkiside 24inç. 144hz İyi Güzel ama cs go gibi yüksek fps alabileceğin oyunlarda güzel, gta5de mesela bende fps 90-150 arası gidip geliyor, sinir bozuyor.
144 ve 60 arasında çok fark var evet ama bunu 144e alıştığında 144ten60 a geçince fark ediyorsun. Gerçekten 60hz Yavaş geliyor ama hep 60hz monitör kullanırsan böyle bir problem olmaz çünkü gözün 60 hz ye alışık zaten.
Ben 10 senelik 15inç 1366x768 laptop ekranından 1080p 24inç e geçince ilk anda pek beğenmemiştim çünkü ppi düştü. 4k da ise ppi bolluğu yaşayacaksın ve çok güzel hissedeceksin eminim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: meola147of60 HZ alan biriyim ve pişmanım. Age Of Empires oynayacaksan 60 HZ al. Ya 60 HZ oyunlarda etrafında dönerken bulanıklık yaratır olay bu. Özellikle Online oyunlarda sana çok zarar sağlar + adamları geç görürsün eğer senden yüksek HZ monitörü olan biri varsa. Hani sen "Ben daha adamı görmedim duvardan vuruyo la." falan diyon ya haa işte o hz farkı yüzünden. Sen 60 HZ al bence çok oyuncu birine benzemiyon. Açıkçası ben çok takıntılıyım bu bulanıklık konusuna. Tavsiyem şu videoyu izleyin
Hiç bi şey anlamadım hepsinden de aynı adam geçti hiç bir fark göredim,
-
Bence fark ediyor hocam almışken birkaç yıl kullanacaksınız.
60 hertz için bir sürü para israf bana göre.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8k 288 hz
-
Kesinlikle 144hz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- yüzdeki yağlar nasıl erir
- arabaya isim önerileri
- putin boyu
- büyük ayakkabı giymek ayağı büyütürmü
- bir ülkenin tanıtımı nasıl yapılır
- izafiyet teorisi nedir
- discord açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- sodyum iyon batarya
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X