Şimdi Ara

GÜNDE 1 LİTRE KOLA İÇİYOM ÖLÜRMÜYÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BAĞIMLISIYIM İÇEMEYİNCE GÜNÜM MUTSUZ GEÇİYOR NAPICAM BEN

• Yapay Zekanın Yanıtı

Günde 1 Litre Kola İçmek: Sağlığınız İçin Riskler

Günde 1 litre kola içmenin sağlık üzerinde ciddi sonuçları olabileceğini bilmek önemlidir. Kola, yüksek miktarda şeker içeren gazlı bir içecektir ve aşırı tüketimi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Şeker Alımı

1 litre kola, yaklaşık 39 gram şeker içerir. Bu, Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği günlük şeker alımının %100'ünden fazlasıdır. Aşırı şeker alımı, obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların riskini artırabilir.

Diş Çürükleri

Kolanın yüksek şeker içeriği diş çürüklerine neden olan bakterilerin büyümesini destekler. Aşırı kola tüketimi diş minesinin aşınmasına ve diş çürümelerine yol açabilir.

Kemik Sağlığı

Kola, fosforik asit içerir ve bu madde kemiklerdeki kalsiyum emilimini engelleyebilir. Günde 1 litre kola içmek, zamanla kemik sağlığını olumsuz etkileyerek osteoporoz riskini artırabilir.

Kilo Alımı

1 litre kola içmek, yaklaşık 150 kalori içerir. Düzenli olarak kola içerseniz, bu ekstra kaloriler kilo alımına neden olabilir.

Diğer Sağlık Riskleri

Günde 1 litre kola içmek ayrıca şunlarla ilişkilendirilmiştir:

• Böbrek taşı oluşumu
    • Metabolik sendrom
    • Karaciğer yağlanması
    • Uyku sorunları

Günde 2 litre kola içmenin sağlık üzerinde daha da ciddi sonuçlar doğurabileceğini unutmamak gerekir. Bu miktarda kola tüketimi, şeker alımını önemli ölçüde artırarak yukarıda belirtilen sağlık sorunlarının riskini daha da yükseltir.

Sağlığınızı korumak için şekerli içecekleri sınırlamanız ve bunun yerine su, şekersiz çay veya kahve gibi sağlıklı seçenekleri tercih etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sigaraya basla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nasıl başlık ya

dediğine gelirsek bu yazı firmanın resmi sitesinden alıntı ;
    Merhaba ;

Coca-Cola bir gıda maddesidir ve insan öldürmez. Coca-Cola’nın içeriği de dahil olmak üzere tüm ürün içeriklerimiz güvenli ve dünyadaki gıda otoriteleri tarafından onaylıdır. Coca-Cola’yı dünyanın 200'den fazla ülkesinde kamu kurum ve kuruluşlarının gerekliliklerine ve gıda mevzuatlarına uygun olarak satışa sunarız. Ürünlerimiz ülkemizde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni ile üretilir ve denetlenir. Ürünlerimiz, dengeli ve yeterli bir beslenme ve fiziksel aktivite düzeni içinde tüketilebilir.

sonuç olarak öldürmez ama asitli içecek bu az tüketmekte fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: Abazzers

Sigaraya basla
    Helvanı nasıl istersin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

bu nasıl başlık ya

Merhaba ;

Coca-Cola bir gıda maddesidir ve insan öldürmez. Coca-Cola’nın içeriği de dahil olmak üzere tüm ürün içeriklerimiz güvenli ve dünyadaki gıda otoriteleri tarafından onaylıdır. Coca-Cola’yı dünyanın 200'den fazla ülkesinde kamu kurum ve kuruluşlarının gerekliliklerine ve gıda mevzuatlarına uygun olarak satışa sunarız. Ürünlerimiz ülkemizde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni ile üretilir ve denetlenir. Ürünlerimiz, dengeli ve yeterli bir beslenme ve fiziksel aktivite düzeni içinde tüketilebilir.

biliyom orayı merak ettim şeysi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Terlik

Helvanı nasıl istersin ?

Alıntıları Göster
    iç iç ben 2 şişe içiyorum sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.JANSIN

ciddimisin ? :D ben oyun oynarken bitiriyom valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Günde 6-8 Lt Su içiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

bu nasıl başlık ya

Merhaba ;

Kolalarda ki asit miktarı gazozun asit miktarinin iki katı az içsen faydası olur çünkü miğdeni delebilir asitli sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: cocacolaşk

quote:

Orijinalden alıntı: J.JANSIN

ciddimisin ? :D ben oyun oynarken bitiriyom valla

Alıntıları Göster
    SÜRÜNÜRSÜN
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Lifetime

Alıntıları Göster
    için için yaşınız geldiğinde hayatınız kararsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

için için yaşınız geldiğinde hayatınız kararsın..

Alıntıları Göster
    Benimki kolalı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Benimki kolalı olsun.

Alıntıları Göster
    Dişlerinde asit erozyonu olur. Yakın zamanda diplerinden çürümeye başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root

Alıntıları Göster
    Karaciğerini eline verirler yakında
  • 10-12 yaşları arasında başlayıp 2-3 sene boyunca günde en az 5 litre kola içerdim. Şimdiki formumu kolaya borçluyum. Zayıf, sıska, kırılgan...
  • Yok abi yok.Benim amcaoğlu da içiyordu.Şu an öbür tarafta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root

Alıntıları Göster
    Birşey olmaz la yani ölmezsin. Ben de günlük bir litre kesin içerim YGS den önce 2 , 2.5 litreye kadar çıkarmıştım . Uykuyu da açıyordu iyi geliyordu.

Tek sorun var o da yağlanma. Çünkü yüksek kalorili herhangi bir spor yapmayınca direk göbek yapıyor :D Dh forumdan adı kürşat o da günlük 2.5 içerim dedi onda da bir sorun yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanberxd

Birşey olmaz la yani ölmezsin. Ben de günlük bir litre kesin içerim YGS den önce 2 , 2.5 litreye kadar çıkarmıştım . Uykuyu da açıyordu iyi geliyordu.

Tek sorun var o da yağlanma. Çünkü yüksek kalorili herhangi bir spor yapmayınca direk göbek yapıyor :D Dh forumdan adı kürşat o da günlük 2.5 içerim dedi onda da bir sorun yok .

saol la moral verdin bana :D
  • cocacolaşk kullanıcısına yanıt
    öldürmez ama dişlerini çürütür, midene zarar verir, karaciğerini zorlar, durduk yere pankreasını çalıştır, böbreklerini yorar zamanla da sürekli yüksek insülin seviyesine karşı direnç gelişir şeker hastası olma ihtimalin kuvvetlenir
  • Bısey olmaz ama vücudun yaglanır. Yaglanmasını istemıyosan lıght iç 5 kalori :D Ama sakın zero içme oda yapıyomus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocacolaşk

BAĞIMLISIYIM İÇEMEYİNCE GÜNÜM MUTSUZ GEÇİYOR NAPICAM BEN

Günde 2.5 lt. +2.5 lt. pc başında içiyorum. Dışarda içtiğim kutu kolaları saymıyorum bile

Edit: Hatta bir ara konum vardı 5.litre kola içiyorum diye Öldürmez ama ileri de inanılmaz kilo yapıyor. Ayrıca spor yapanlar içinde zararı fazlaca var. Bende besyoda okuyorum ona rağmen içiyorum Hergün spor yaptığım halde göbek erimiyor kola yüzünden Asit bir zaman sonra ciddi anlamda mide ağrısı yapıyor. tabii ben gerçekten fazla içiyordum gece 3-4 'te tekel arardım kola almak için. veya gece 5'te kola içmek için uykumdan uyanırdım o derece bağımlıydım Artık 2.5 litre içiyorum günde yakında hiç içmemeye çalışacağım. Sana tavsiyem içme

Şuan bile elimde kola var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 2 Haziran 2014; 13:32:54 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.