Şimdi Ara

4K 60Hz vs 1080p 144Hz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazıları farkı anlamıyorum 144hz de demiş ben 50 ile 60 arasını bile anlıyorum.

4k ya piksel yoğunlu diyende olmuş. Kardeşim, yenilik ve teknoloji düşmanımısınız? Piksel yoğunlu ne demek?

İkisinide hiç görmemiş çoğu kişi. En fazla 1080p@60fps.

Son olarak 144hz de crysis 3 de bile 144 alman, 4k da 4k oynamana gerek yok. 80 fps falanda olur 144hz monitorde, 4k monitordede 2k oynayabilirsin crysis 3 ü. 144fps veya 4k CS:GO, Payday 2, Minecraft, Dota gibi oyunlarda kullanırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

söyleyen oldumu bilmem şuan biraz beklemek lazım yeni çıktı o monitörler , kimisi 4k da 30hz veriyor dikkat edin , tam bakmadım ama buda öyle sanırım dikkat edin özelliklerine , netten incelemelerine yorumlarına bakın sonra karar verin

HDMI 30, Display Port 60 diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

144hz deki akiciligi yakalayamazsin ama 4k daki kaliteyide bulamazsin simdi karar ver grafikmi akicilikmi...

Grafik hep daha önemli olmuştur hocam ama zaten iki tane 780 ile BF4'te 40fps alırız artık herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W1SDOM

quote:

144hz deki akiciligi yakalayamazsin ama 4k daki kaliteyide bulamazsin simdi karar ver grafikmi akicilikmi...

Grafik hep daha önemli olmuştur hocam ama zaten iki tane 780 ile BF4'te 40fps alırız artık herhalde.

Aynen o civarda olacaktir... Grafik diyosan dusunmeden 4k al derim :)) hem yazilimla 75 hz lere zorlayabilirsn :)

• Şayet bulabilirseniz 2K ve yüksek hz daha iyi olabilir. Bulamazsanız 1080p 144hz de olur. Sonuçta böyle bir sistem kurduktan sonra ayarları köklemek isteyeceksiniz. Bence 4k'da biraz sıkıntı yaşanabilir performans açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T@M@Y

:) abi 144 hz diyenlerin hangisi 4k ultrada oynadı çok merak ediyorum.
    1080p ile 4k yı karşılaştırmak, 800x600 çözünürlükle 1920x1080 px çözünürlüğü karşılaştırmak kadar anlamsız.

1080p de 144hz oynayacağıma
    4k da 60hz oynarım daha iyi. kaldıki yukarıdaki ekranda doğan AA var.
    Tabi tercih meselesidir. ama 4k yı görmeden pixel yoğunluğundan başka bir şey deyip insanları yanıltmayın. :)

Abartmayın, 800x600 ile ne ilgisi var? 1080p, normal insan ihtiyaçları için yeterlidir.

4K gibi çözünürlükler için ya ekranın dibine gireceksin ki o zaman alan hakimiyetin kalmaz, ya da büyük panelde, fov'u ayarlayarak geniş görüş alanı amaçlı kullanacaksın. O da düz panellerde güzel olmaz, içbükey panel iyi olur. Daha da mantıklısı, Oculus Rift'tir.

144 Hz 144 FPS oynamış biri, senin söylediklerini söylemez. 60'a göre bambaşka bir deneyimdir.
    144 Hz 60 FPS denemiş olmayasın? O zaman sadece tearing farkı olur, akıcılık değişmez.

• quote:

Aynen o civarda olacaktir... Grafik diyosan dusunmeden 4k al derim :)) hem yazilimla 75 hz lere zorlayabilirsn :)

Grafik ile 4K'nın ne alakası var yahu... Çözünürlük artınca grafik kalitesinin arttığı nerde görülmüş? Teziniz muhtemelen AA açmaya gerek olmaması ama 1080P'de AA açsanız dahi 4K'dakinden çok daha fazla FPS alacağınız için hiçbir 4K'nın hiçbir avantajı kalmıyor. DPI sorunu da cabası, herşeyi minicik minicik görüp gözünüzü bozmak istiyorsanız ideal tabi...
  • Normal insan ihtiyacı için 60 fps de yeterlidir :-). Biz yeterliliği sorgulamıyoruz.

• Eğer İstanbul'da ikamet ediyorsan haftaya salı günü seni evime davet ediyorum. Gel ve 60hz ile 120hz arasındaki farkı gör. Hiç düşünmeden 144hz olan monitörü gidip alıcaksın. Garanti veriyorum. Kullandığım monitör Asus VG278H 120hz. Hele birde fps oyunları oynuyorsan, multiplayer oynarken rakibinden 1 adım önde olacağının garantisini veriyorum.
  • Kardeşim sen git yerinde gör hem 144 hz yi sonra birde 4k yı gör kararını öyle ver. Böyle her Kafadan bir ses çıkar daha çok kafan karışır
    Grafik kalitesinde fark yok diyen arkadaşta varsa imkanı oda görsün :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@M@Y -- 19 Temmuz 2014; 0:52:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Eğer İstanbul'da ikamet ediyorsan haftaya salı günü seni evime davet ediyorum. Gel ve 60hz ile 120hz arasındaki farkı gör. Hiç düşünmeden 144hz olan monitörü gidip alıcaksın. Garanti veriyorum. Kullandığım monitör Asus VG278H 120hz. Hele birde fps oyunları oynuyorsan, multiplayer oynarken rakibinden 1 adım önde olacağının garantisini veriyorum.

Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim hocam. Maalesef Bodrum'da ikamet ediyorum öyle bir olanağım yok. Sizin sözünüze güvenebileceğimi düşünüyorum ve diğer arkadaşların yorumlarını da dikkate alarak 144Hz olanı seçiyorum. 4K konusunda Windows masaüstünde ve internette gezinirken sıkıntılar yaşayabileceğimi düşünüyorum. Diğer avantaj/dezavantajları da dikkate alarak seçimimi yaptım. Yardımcı olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

http://forum.donanimhaber.com/m_94244111/mpage_2/f_//tm.htm#94786590

Evet teşekkürler daha önce incelemiştim bu konuyu. Çok güzel bir inceleme olmuş. Ellerinize sağlık
  • quote:

Eğer İstanbul'da ikamet ediyorsan haftaya salı günü seni evime davet ediyorum. Gel ve 60hz ile 120hz arasındaki farkı gör. Hiç düşünmeden 144hz olan monitörü gidip alıcaksın. Garanti veriyorum. Kullandığım monitör Asus VG278H 120hz. Hele birde fps oyunları oynuyorsan, multiplayer oynarken rakibinden 1 adım önde olacağının garantisini veriyorum.

Özellikle Bf oynarken monıtorunuz 120hz olsada vsync acıyormusunuz ?

Ve bu monıtorde vsync actıgınızda vede acmadıgınızda ne gibi akıcılık farkları oluyor ?

Örnegın ben 60hz monıtor kullanıyorum 2 gün sonra vg248qe alıyorum 144hz diye.

Ayrıcada sizinle buluşacaktık vatandan pcyi değiştirirken sizinle konuşmak isterim çok arkadaş canlısı bir kişiliğiniz var türkiyede rastlayamadım pek genelde amerikadadır arkadaşlarım.

Bende sizi evime beklerim

• Nick ahenkle dans ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Nick ahenkle dans ediyor

Donanımdan da anlarız Allah'a şükür

Ama konu dışı başka

• quote:

quote:

Nick ahenkle dans ediyor

Donanımdan da anlarız Allah'a şükür

Ama konu dışı başka

Replica Wisdom ahaha

• quote:

quote:

Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim hocam. Maalesef Bodrum'da ikamet ediyorum öyle bir olanağım yok. Sizin sözünüze güvenebileceğimi düşünüyorum ve diğer arkadaşların yorumlarını da dikkate alarak 144Hz olanı seçiyorum. 4K konusunda Windows masaüstünde ve internette gezinirken sıkıntılar yaşayabileceğimi düşünüyorum. Diğer avantaj/dezavantajları da dikkate alarak seçimimi yaptım. Yardımcı olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Rica ederim, kararından kesinlikle memnun kalacağına eminim. Şimdiden hayırlı olsun bol fps'li oyunlar.

• quote:

quote:

Özellikle Bf oynarken monıtorunuz 120hz olsada vsync acıyormusunuz ?

Ve bu monıtorde vsync actıgınızda vede acmadıgınızda ne gibi akıcılık farkları oluyor ?

Örnegın ben 60hz monıtor kullanıyorum 2 gün sonra vg248qe alıyorum 144hz diye.

Ayrıcada sizinle buluşacaktık vatandan pcyi değiştirirken sizinle konuşmak isterim çok arkadaş canlısı bir kişiliğiniz var türkiyede rastlayamadım pek genelde amerikadadır arkadaşlarım.

Bende sizi evime beklerim

Vsync açsanda açmasanda akıcılık aynı oluyor. Eskiden 2 tane gtx780 classy kullanıyordum. O zamanlar vsync açıyordum çünkü fps 180-200'lere kadar çıkıyordu. Görüntüde pek farkedilmesede yırtılmalar oluyordu. Şimdi kartın birini sattım tek kart ile kullanıyorum, sadece aa kapatarak +100 fps üzeri oynayabiliyorum. Akıcılığı gözünle görmen gerek, anlatmakla olmaz. Ayrıca 60-70 fps bile alsan 60hz'lik bir monitör ile alakası olmuyor, akıcılık 120 fps'te olduğu kadar olmasa da çok farkettiriyor. Belki abartıyor diyecekler ama şunu da söylemeden edemeyeceğim; 60hz ultra ayarlarla oyun oynamak yerine, 120hz low ayarlarda oyun oynamayı tercih ederim. Emin olun 120-144hz monitör kullandıktan sonra 60hz monitöre bakmak bile istemezsiniz.

Bende sizi hatırladım görüşememiştik o gün, birgün fırsat olursa yüzyüze görüşürüz. Hele monitörü bir alda. İzlenimlerini merakla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: T@M@Y

Normal insan ihtiyacı için 60 fps de yeterlidir :-). Biz yeterliliği sorgulamıyoruz.

Normal insan için 60 fps yeterli değil işte, onu söylemeye çalışıyoruz. Normal insana sen ben de dahil..

BF'yi bir 60 FPS, bir 144 FPS-Hz olarak oynayın bakalım. 4K aklınızın ucundan geçmez.
    Ki BF en hızlı shooter değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Temmuz 2014; 23:16:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.