Şimdi Ara

4K 60Hz vs 1080p 144Hz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 120 hz ve 60 hz arasında akıcılık farkı kesinlikle var, videoda bile belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Temmuz 2014; 23:23:17 >
  • GTX 780, 120 hz monitöre yeter mi? İlla çift kart kullanmam gerekir mi? Bir de 120 hz'de 50 fps alsam monitörün bir esprisi kalır mı? Sonuçta 60 hz ile arasında 300-400 TL fark var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: T@M@Y

Normal insan ihtiyacı için 60 fps de yeterlidir :-). Biz yeterliliği sorgulamıyoruz.

Normal insan için 60 fps yeterli değil işte, onu söylemeye çalışıyoruz. Normal insana sen ben de dahil..

BF'yi bir 60 FPS, bir 144 FPS-Hz olarak oynayın bakalım. 4K aklınızın ucundan geçmez.
    Ki BF en hızlı shooter değil.

60 fps nasıl normal insanlar için yeterli değil ise 1k da yeterli değil o zaman
    4k da AA kapalı iken 60 fps ve üstü alıyorsan fazlasıyla yeter. Yersiz bir tartışma içine girmeyeceğim 4k Anlatılmaz yaşanır
    Buyrun 4k kullananların deneyimlerihttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93134211&p=2&f=300

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Videolardan ve diğer araştırmalarım sonucunda 144Hz olan monitörü almaya karar verdim. Konu uçmuş bu arada
    Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
  • W1SDOM kullanıcısına yanıt
    Hangisini aldın !
  • 144 Hz doğru seçim.

144 fps yakalanmasa bile 100-143 fps aralığında en üst akıcılık düzeyi yakalanacaktır 7-10 ms arasında input lagla.
    O aralığın yanında 60 FPS 60 Hz'in 16+16, 32 ms input lag'ı kağnı gibi kalıyor özellikle multiplayer fps tarzı akıcılığın ön planda olduğu oyunlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W1SDOM

Merhaba arkadaşlar,

Sistemim için monitör seçemedim. 2 adet GTX780 ile kullanılacak üst seviye bir monitör bakıyorum. Ancak 2 model arasında kaldım.
    1. Model 4K:http://www.webdenal.com/samsung-u28d590d_687447.html
    2. Model 144Hz FHD:http://www.webdenal.com/benq-xl2420z_702819.html

Hangi model sistemime daha çok yakışacaktır ve daha iyi görüntü kalitesi verecektir. Sizce 4K almak için erken mi? Çift ekran kartıyla bu monitörlerin avantajlarından yararlanabilir miyim?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

onlıne fps oyunları oynuyor ısen hz oemlı hemde fps.
    yok sıngle player oyunlar oynuyorum goruntu netlık benım ıcın onemlı dıyorsan 4k 60 hz de senın ıcın yeterlıdır.

• 144 hz anca cs:go da oynarsın. pc'de frame sabit olmadığı için mümkün değil.
  • 4k için pascal serisini bekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimwit

quote:

Orijinalden alıntı: mihaylow

144 hz anca cs:go da oynarsın. pc'de frame sabit olmadığı için mümkün değil.

Aha forumun işsizi de geldi. Adamlar 100-144Hz arasında takılmaktan(ona takılmak dersen tabii) bahsediyorken sen de git 30-20FPS arasında takıl dur hadi bebişim :)

he heeee 100 fps csgo:) hee bide marioda oynuyosunuz:) ne dümenci adamlarsınız be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihaylow -- 28 Kasım 2015; 15:25:12 >
  • 1440p, 144 hz almanız daha doğru bir adım. 60 HZ yüksek bir oran değil. 4K için değer mi bilemem.

Ama akıcı oyun deneyimi için 144 daha iyi.
  • quote:

He bide mario oynuyosunuz derken? :) Kardeş kusura bakma da anlatmaya çalıştığın şeyden hiçbir şey anlaşılmıyor, arka arkaya çok anlamsız cümleler kuruyorsun. Düşük zekan ve muhtemelen küçükken yaşadığın bi travmadan dolayı cümle kurmakta zorlandığını biliyorum, en azından bunun farkında olarak forumları kirletmezsen seviniriz. :)

Eğer youtube'u kullanmayı biliyorsan (ki sanmıyorum) ilgili test videolarına bakarak cs-go'yu 1080p max ayarlarda gtx960 gibi bir kartın bile 260 fps gibi değerlerde çalıştırdığını görürsün. 144hz monitörü olan doya doya keyfine varır oyunun, sana da ancak forumlarda söylenmek düşer. Hadi canım 30-20FPS aralarında gezinen konsoluna dön, PC konuları seni aşar hadi :)

bende diyorum ki sana sadece cs go da alırsınız o fps değerlerini, battlefield 4 gibi oyunarda 144 fps anca havaya bakarken görürsün:) işte senin zekan burda ortaya çıkıyo:)
    o kadar zekisin ki daha gördüğünü anlayamıyosun:) maylati deyba

• quote:

Kim demiş yok diye ekran ekran kartı yenilemesi kaç ise gsync monitörde hız aynı oluyor sonuç mükemmel akıcılık. Konsollar 30 fps de sürünürken biz 100 ile 144 hz arasında yağ gibi oyun oynuyorsunz 0 donma kasma atlama tek gereken gsync desteki monitör.
     4K 60Hz vs 1080p 144Hz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 28 Kasım 2015; 21:20:27 >

• quote:

Sana ve zekana gerçekten acıyorum biliyor musun. :) Kıskançlığından, hasedinden öyle bir çatlıyorsun ki bir konsol kullanıcısı olarak konsol forumlarında dolaşacağına PC, ekran kartı forumlarında insanlarla uğraşmaya çalışıyorsun zekan yettiğince, yazdıkların da üç aşağı bek yukarı aynı cümleler muhtemelen başka cümle kurmayı bilmiyorsun zaten. :) Canım benim ya, babacığın sana PC almadı mı? Üzülme, ileride çalışıp kendi paranı kazanmaya başlayınca kendine alırsın PC, gerçi hoş bu zekayla o parçaları bir araya getirebileceğini sanmıyorum. :)

Haa bu arada 390x trixx kullanıcısıyım merak edersen, BF4 dediğin oyunda 2k-21:9 monitör ultra ayarlarda 90-110 arası FPS görüyorum mantle ile. Savunduğun konsolun göremeyeceği rakamlar yani :) Çıkan 10 oyunundan 9'u 30FPS kitli geliyor, onlar da stabil 30fps verebildiği bile yok. Witcher 3'Ü kalabalık sahnelerde 20FPS çalıştıran makinenle övünebildiğin kadar övün sen yine de bakarsın hayallerin gerçek olur. :)

Hadi canım hadi ,arada bir konsol forumlarında gezin, buralar seni aşar. :)

1.evimde gtx 970 var.
    2.sen tam bir cahilsin! nedeni, 144 hz'nin hakkını verebilmen için 144 fps sabit alman lazım:) yogun sahnelerde senin kart 60 fps kadar düşücektir. biraz oku!
    3.ps4 te fps oyunları 60 framede de çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihaylow -- 28 Kasım 2015; 23:04:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

Kim demiş yok diye ekran ekran kartı yenilemesi kaç ise gsync monitörde hız aynı oluyor sonuç mükemmel akıcılık. Konsollar 30 fps de sürünürken biz 100 ile 144 hz arasında yağ gibi oyun oynuyorsunz 0 donma kasma atlama tek gereken gsync desteki monitör.
     4K 60Hz vs 1080p 144Hz ?

batman arkham knight pc'de anca 30 frame takıla takıla oynanıyor:) siz anca kendinizi kandırın.

• quote:

quote:

quote:

Sana ve zekana gerçekten acıyorum biliyor musun. :) Kıskançlığından, hasedinden öyle bir çatlıyorsun ki bir konsol kullanıcısı olarak konsol forumlarında dolaşacağına PC, ekran kartı forumlarında insanlarla uğraşmaya çalışıyorsun zekan yettiğince, yazdıkların da üç aşağı bek yukarı aynı cümleler muhtemelen başka cümle kurmayı bilmiyorsun zaten. :) Canım benim ya, babacığın sana PC almadı mı? Üzülme, ileride çalışıp kendi paranı kazanmaya başlayınca kendine alırsın PC, gerçi hoş bu zekayla o parçaları bir araya getirebileceğini sanmıyorum. :)

Haa bu arada 390x trixx kullanıcısıyım merak edersen, BF4 dediğin oyunda 2k-21:9 monitör ultra ayarlarda 90-110 arası FPS görüyorum mantle ile. Savunduğun konsolun göremeyeceği rakamlar yani :) Çıkan 10 oyunundan 9'u 30FPS kitli geliyor, onlar da stabil 30fps verebildiği bile yok. Witcher 3'Ü kalabalık sahnelerde 20FPS çalıştıran makinenle övünebildiğin kadar övün sen yine de bakarsın hayallerin gerçek olur. :)

1.evimde gtx 970 var.
    2.sen tam bir cahilsin! nedeni, 144 hz'nin hakkını verebilmen için 144 fps sabit alman lazım:) yogun sahnelerde senin kart 60 fps kadar düşücektir. biraz oku!

1. Evinde GTX 970 falan yok, tek işin konsol sahibi olduğun halde konsol konularına hiç girmeyip PC konularında PC'lere laf atmak. Daha geçen gün 970'e falan çöp diyordun, az önce PC'lere çöp derken şimdi 970'im var diyorsun. IQ seviyen tek basamaklı da bu kadar belli etme be gözüm, inandırıcı yalanlar at :)
    2. 144Hz monitörün hakkını vermen için sabit 144 FPS alman gerekmez. Sık sık 120, bilemedin 100FPS'e düşüyorsa yoğun sahnelerde, FPS'i 100'e kilitleyip her türlü 60FPS'den daha akıcı ve stabil görüntü alırsın. Yani senin konsolunun yanından geçemeyeceği rakamlar bunlar.
    3. PS4'e bugüne kadar çıkmış 10 oyunun 8'i 30FPS'dir, üçüncü parti oyunları bırak bizzat kendi exc. oyunları bile 30FPS'dir. Bloodborne'dan tut yakında çıkacak olan Horizon ve Uncharted'a kadar hem de. Bunu sen de biliyorsun, en azından kabullenip ''30FPS neyine yetmiyor'' diye savunarak kendini küçük düşürmekten vazgeçebilirsin.
    4. Batman Arkham Knight konsollarda da 30FPS kilitlidir :) PC'de stabil oynamak istersen 30'a kilitleyerek konsol stabilitesinde oynayabilirsin çünkü oyun motoru 30FPS'de çalışmak üzere optimize edilmiş konsollar için. 30'ün üzerine çıkacağım deyip vsync kapatınca 15'leri de görüyorsun. Oyunun yapımcı firması bile çıktı özür diledi bozuk oyun yaptıkları için ve geri iade aldı oyunları, ama sen oyunu yapan adamdan daha iyi biliyorsun ne de olsa değil mi ? :)

Trollsen kabul edeyim komik ve başarılı bir trollsün lakin ciddiysen gerçekten acınacak durumlardasın, iki türlü de Allah kolaylık versin. :)

1. sana neden yalan atayım? evimde gtx 970 var. senin konuşmandan ve pc'yi deli gibi savunmadan troll olduğun belli. ben burda gerçekleri söyleyince sana batıyor.
    2. pc'de nasıl 60 fps'den düşünce, framede dalgalanma oluyosa,144 hz lik monitörde 144 fps'den aşşağı düştüğünde framede dalgalanma olur. bak kardeşim hem pc'nin hem konsolun iyi yanları var. ama ben pc'ye gidip 3 bin tl lik kart alıyosam ve bazı oyunlarda takılarak oynuyosam burda sıkıntı var demektir.
    3. dediğim sorunlar konsolda malesef yok. tamam belki çoğu oyun 30 fps olabilir. ama baktığınızda tüm yapımcılar konsol üzerinden gidiyor. mesela sadece ekran kartına 3 bin veriyosun ama bir drive club gibi oyun pc ye çıkmıyor. o zaman 3 bin tl'ye ekran kartı almanın anlamı varmıdır? hanı sen çok zekisin ya:) 144 hz monitörde 100 fps ile oynamaya dewam et. seninki 60 hz monitörde 40 framede oynamak gibi:) sen şimdi bu örneğide anlamazsın ama malum ıq seviyen 3 basamaklı ama başında - var.

• 1080p 144hz tabiki. Akıcılık herşeyden önemlidir. Bazısı yazmış ben 30 ile 60fpsyi bile ayırt edemem gözünüzde problem var o zaman. Ben 50 ile 60ı bile ayırt ediyorum. O kart 144fps alırmı orası meçhul bide 4k kaldı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mihaylow M kullanıcısına yanıt
    1-Öncelikle istisnasız her konunun altına ''PC çöp, PC'ye para veren de şöyledir böyledir'' yazmandan dolayı diyorum ki, kendini ''970'im var'' diye savunmaya çalışmandan dolayı iğrenç bir yalancısın, insanların sana inanacağını mu sandın?
    2-PC'de ekran kartına 3000 lira vermek? Bunu demen bile PC konusunda tamamen cahil olmandan dolayı biliyor musun? Titan mı alıyorsun arkadaşım? Bugün 1300 civarına gtx970 bulabiliyorsun ki tek başına senin PS4'ün işlem gücünü üçe falan katlar. PS4'ün içindeki GPU ise teknik olarak aşağı yukarı 7870'e eşdeğer bir GPU'dur. Ama sen bunu da bilmezsin.
    3-144hz monitörde eğer süper sistemin varsa 144FPS kilitli oynarsın, ister de 130FPS kilitli oynarsın. Sistemin düşükse 60Hz monitörde 40FPS'de oynarsın. Her türlü PS4'den iyi grafik ve FPS almış olursun böylece de, bunu anlayabilecek kadar beyin sahibi olduğunu düşünmüyorum. Zira 60hz TV'de 30FPS oyun oynarken 144hz monitörde 100FPS kilitli oyun oynamaya çalışan adamı eleştirmeye çalışmana çok güldüm. 144FPS'den 100FPS'ye düşmek, 30FPS'den 20FPS'ye düşmeye benzemez benim cahil arkadaşım, git biraz DigitalFoundry videoları izle de bilgilen de gel bari
    4-Üye profilini incelediğimde yazdığın tüm mesajlara baştan aşağı baktım, tek konsol konusunda mesajın yokken tüm PC ile konularında kopyala yapıştır yapmış gibi ''PC çöp'' yorumun var. Bu kadar kıskançlık ve haset niye? Maddiyatının yetmediği her şey çöp müdür sana göre?
    5-Utanmasan konsolunu kıbleye koyup önünde secdeye duracaksın, git bi dışarı çık temiz hava al.

Ayrıca konsol platformunu DriveClub üzerinden savunmana da çok güldüm, ya bir Forza Horizon 2 falan desen anlarım da DriveClub? Şimdiki nesil konsollara çıkmış en başarısız araba yarışından mı bahsediyorsun? Hani şu PS4 sahiplerinin bile project cars'dan daha kötü olduğunu söyledikleri? Sağol güldürdüğün için, lütfen sen driveclub oynamaya devam et ve burada insanları meşgul etme yavrucuğum hadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimwit -- 29 Kasım 2015; 15:24:18 >

• Dimwit D kullanıcısına yanıt
    1. 970 türkiye fiyatından bahsettim ben, zaten kaldıki bir karta 3 bin tl vercek kadar cahil değilim. zaten bu yuzden gtx 970 bulgaristandan aldım. sizin burda 5 bin tl ye topladığınız sistemi ben 2 bin tlye topladım, ve sonuç hüsran. ps4 te 7870 gpu kullandığını biliyordum. ps4'te 7870 olmasına rağmen elimdeki pc'den daha sorunsuz çalışmaktadır. bakın ben tecrübelere sabit konuşuyorum.
    2. siz drive club oynadınızmı aceba? açın bir oynayın bakalım başarısızmı:) daha eminimki yakından ps4 dahi görmemişinizdir. sizin gibi pc fanboyu değilim. iki aletinde artı ve eksileri var. şimdi siz gidin bilmem kaç fps de aynı oyunları oynamaya dewam ediniz. hatta sizler fraps açıp aa burda bu fps verdi, aaa şurda şu fps verdi. bunları yaparkende oyunu oynamayı unutan tiplerdensiniz eminim. siz anca egonuzu tatmın edin, o fps değerleriyle:)) ama tüm oyunlar konsola özel çıksın:) zaten ben bunu fark ettiğim için pc'den konsola geçtim. sizin gibi at gözlüğü takıp sadece tek taraflı gözlemlemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihaylow -- 29 Kasım 2015; 15:33:40 >

• quote:

quote:

1.evimde gtx 970 var.

Sen onu benim külahıma anlat fps oyunları 60 fps çalışırmış yeni çıkacak uncharted bile adamlar konsol yetmiyor diye 30 fps yaptılar ayrıca gta5 30 bloodborn 30 fps daha birçok oyun 30 fps çalışıyor burada sallayıp durma.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.