Bildirim
4K desteki amfi almak
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Eğer avr kullanacaksanız saçma sapan bir sistem olur -
Bunun sebebi dts HD ve dolby HD seslerin sadece hdmi kablo ile iletilebiliyor olmasıdır. Hali ile dts HD sesli bir bluray izlerken sesten tam yararlanabilmek için mecburen kaynak cihazı hdmi ile AVR'ye bağlamak zorunda kalıyorsunuz.
Bu durumda 4k görüntüyü aktarmak için de AVR'nin de 4k destekli olması gerekiyor.
Umarım açıklayıcı olmuştur -
kaynakta cift hdmi cikis varsa 4k amfi almadanda iki kablo ile isinizi gorebilirsiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: yavuzazgin
kaynakta cift hdmi cikis varsa 4k amfi almadanda iki kablo ile isinizi gorebilirsiniz
nasıl yanı anlamadm ben -
simdi söyle düsünün bir tane 4k oynaticiniz var . bu oynaticininda 2 tane hdmi cikisi var oosun.cikislardan birini receivere digerini 4k tv nize baglasaniz sesi receiverden gorüntüyü tv den alabilisiniz. goruntu aktarma işini receiver yapmayacak -
Benim bildiğim avr kullananlar genelde tüm cihazlarını hdmı olarak avr ye giriyorlar hdmı dan çıkıp tv yada pj falan giriyorlar en azından ben böyle kullanıyorum... günümüz avr lerinde en az 3-4 hdmı giriş ve bir hdmı çıkış oluyor... bu şekilde bağlamak pratikde oluyor ama ben kendimden örnek verecek olursam ben bu şekilde kullanıyorum ancak maçtan maça filmden filme açtığım için sistemi çok sorun olmuyor... sorun dediğim şu etkenlerdir; örn elektirik açısından yoksa günlük tv izlemek için böyle bir bağlantı şekli hem elektirik sarfiyatını artırır hemde belli bir saat den sonra baş ağrısına sebep olabilir diye düşünüyorum... ben şahsen günlük tv izlemek için kullanacak olsaydım avr ye optik yada coaxial dan giriş yapar istediğim zaman açardım avr yi... öbür türlü bağlayınca avr açık değilse kaynaktan gelen görüntü tv de gözükmüyor. 4k avr içinde evet başta söylediğim bağlantı şeklinde bir anlamı olur ancak her ne kadar ileriye yatırım gibi gözükse de bence şu an için avr de tv de 4k almak bence biraz boşuna masraf gibi geliyor...quote:
Orijinalden alıntı: yavuzazgin
simdi söyle düsünün bir tane 4k oynaticiniz var . bu oynaticininda 2 tane hdmi cikisi var oosun.cikislardan birini receivere digerini 4k tv nize baglasaniz sesi receiverden gorüntüyü tv den alabilisiniz. goruntu aktarma işini receiver yapmayacak
-
bende şöyle bir soru sorayım madem , şimdi malum 4k hdmi çoklayıcılar var yani bir giriş ile 4 5 tane çıkış sağlayan çoklayıcı cihazlar , eskide kalmış bir ssitem için amacım sadece hd sesleri amfiden almak ise ben çoklayıcı ullanarak 4k görüntüyü çoklayıcı çıkışından birini tv ye birinide amfiye sağlasam sadece hd sesleri alabilirmiyim acaba ? @yavuzazgin @yuxeses -
Hic denemedim oyle bir sey .ama alabilirsiniz diye dusunuyorum -
Oluyor ben kullanıyorum -
Hd seslerden kastınız eğer dts ma ra dd true ise
1 kaynak player bunlar destekleyecek bitsream raw olarak atayabilecek
2 oynatılan media bu codecler de olacak
3 amfi destekleyecek
4 çoklayıcı destekleyecek
5 çoklayıcı en az 1 in 2 out şeklinde olacak genel de piyasa tam tersi var veya yanlış bilgi oluyor dikkatli olun
bunlar eksiksiz var ise olur neden olmasın -
DTS-HD Master ve Dolby TrueHD için sistem gereksinimi çok yüksek değil. HDMI 1.3'den itibaren bu destek başlıyor.
4K desteği ise HDMI 1.4'den itibaren başlıyor ancak gelişme sürüyor. -
Ben hdmı ın versiyonların dan bahsetmedim sadece genel olarak sistemin nasıl olması gerektiğini belirttim kaldı ki genel sistem yapısın da bu konuya da işaret gösterdim -
@yavuzazgin Hocam mesajın için teşekkür ediyorum
@the wade bu şekilde kullananı görmek sorumun asıl cevabı oldu sağolasın yorumun için
@yuxeses Hocam şimdi bende onkyo tx nr 3007 amfi var , media playerim lcd tv m ile beraber 5.1 ses sistemim var media playerin hdmi çıkışı direk amfiye bağlı dolby true hd , ve dts hd ses formatında çok fazla film izledim şimdilik hiçbir sıkıntı yok , 4k tv aldığım için ileride 4k teknolojisi oturduğunda amfiyi değiştirecek durumum olmadığı için naısl bir yol izlerim diyede düşündüm açıkçası , 4k playerlar çıkar , çoklayıcılar zaten var tek sıkıntı amfi , ben sadece çoklayıcıdan alınan 4k verinin sesini kullanmak için amfiye bağladığımda , amfiye giden verinin hem ses hem görüntü olması sebebiyle görüntü desteklenmeyecek doğal olarak acaba sesdemi çıkmaz diye düşündüm , bir diğer yandan görüntüyü işler ama 4k etkisi alamöaz amfi , seste işlenmeye devam eder diyede düşünebiliriz o zaman teşekkürler yorumunuz için
-
Oppo 203 gibi bir uhd bluray universal player işinizi çözer.
İki hdmi çıkışı var. Hdmi nin birini tv ye birini avr ye -
Şöyle yapmak daha pratik olmaz mı acaba, 4k uydu alıcısı veya 4k playeri hdmi vasıtasıyla tvye bağlarım, hdmi arc özelliği vasıtasıyla sesi avr ye taşırım. Böylelikle 4k görüntüyü hdmi ile televizyondan alıp hdmi arc vasıtasıyla sesi avr'den alırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Oppo 203 gibi bir uhd bluray universal player işinizi çözer.
İki hdmi çıkışı var. Hdmi nin birini tv ye birini avr ye
Hmm olabilir hocam mantikli -
Bu arada başka bir 4K cihazınız var ise mesela cep telefonunuz gibi onu da HDMI girişinden bağlayabilir ve 4K çektiğiniz videoları tv de oynatabilirsiniz.
Ayrıca @simsek07 arkadaşımızın da belirttiği üzere HDMI ARC linkini kullanarak tüm HDMI kaynakları tv ye bağlayıp oradan Amfinin sadece sesleri işlemesini sağlayabilirsiniz .Ayrıca tvnizin smart fonksiyonlarından da ses alabilirsiniz . Belki elinizdeki medyaları da USB den bağlayıp medya playerınızı bile elimine edersiniz. -
HDMI arc uzerinden hd ses alamazsiniz.
Cidt hdmi cikisli kaynak ya da 4k destekli hdmi switch tek cozum -
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Bu arada başka bir 4K cihazınız var ise mesela cep telefonunuz gibi onu da HDMI girişinden bağlayabilir ve 4K çektiğiniz videoları tv de oynatabilirsiniz.
Ayrıca @simsek07 arkadaşımızın da belirttiği üzere HDMI ARC linkini kullanarak tüm HDMI kaynakları tv ye bağlayıp oradan Amfinin sadece sesleri işlemesini sağlayabilirsiniz .Ayrıca tvnizin smart fonksiyonlarından da ses alabilirsiniz . Belki elinizdeki medyaları da USB den bağlayıp medya playerınızı bile elimine edersiniz.
Hocam acikcasi yeni 4k tv aldim detay vereyim tv lg58uh635v 4k tv arc ozelligi var fakat amfimde yok tv 4k oynatiyor sikinti yok telefonum ise s7 4k oynatiyor vodeolari cekimi falan herseyi yapiyor da onkyo amfi 2010 tarihinden kalma sanirim zaten baya oldu alali simdi bi kac adet 4k siparisi verdim denemek icin tv de seyredicem media playerim zaten desteklemez o full hd oynatiyor oda egreat r6s media player ile amfim arasinsa hicbir sikinti yok daha 2 gun once dts hd film izledim
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bunun sebebi dts HD ve dolby HD seslerin sadece hdmi kablo ile iletilebiliyor olmasıdır. Hali ile dts HD sesli bir bluray izlerken sesten tam yararlanabilmek için mecburen kaynak cihazı hdmi ile AVR'ye bağlamak zorunda kalıyorsunuz.
Bu durumda 4k görüntüyü aktarmak için de AVR'nin de 4k destekli olması gerekiyor. Umarım açıklayıcı olmuştur |
Benzer içerikler
- anfi neden ısınır
- lg soundbar subwoofer bağlantı sorunu
- ses yalıtım boyası işe yarıyor mu
- dünyanın en iyi hoparlör markası
- spdıf nedir
- en iyi hoparlör markaları
- en iyi ses sistemi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X