Şimdi Ara

4K Monitörde Fare Sensivitiy sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Philips 288P6 4k monitörüm de çizim yaparken fareyi istediğim yere odaklamakta çok zorlanıyorum. Çözünürlüğü düşürünce görüntü bulanıklaşıyor.Monitör zaten en net ve güzel görüntüyü 4k çözünürlükte veriyor. Fakat çizim hızım bu monitöre geçtiğimden beridir belirgin bir seviyede düştü. Fareyi istediğim yere hızlı bir şekilde odakla yamıyorum. Konuyla ilgili bilgisi yada bu bu sorunu hiç yaşayan olduysa yardımcı olursa sevinirim. İyi günler iyi forumlar.

Monitör: Philips 288P6
    Mouse: Razer Mamba 4G ve logitech G700s

• Ustalardan ve konuya vakıf arkadaşlardan bende cevap bekliyorum
  • Anca bekleriz bakalım :D
  • Windows'dan sensitivity'i veya fare ayarlarından DPI/CPI'ı arttırın
  • Brightmist B kullanıcısına yanıt
    Daha önce bunu çok fazla denedim ama care olmuyor
  • Yapabileceğiniz başka birşey yok zaten. DPI/Sens arttırması hariç acceleration'u açabilirsiniz de 1:1 hareketten oldukça uzaklaşacaktır öyle bir durumda imleç.

Ekran çözünürlüğü arttıkça farenin aynı hassasiyetle(sensitivity) ekranda kat ettiği relatif mesafe azalacaktır, buna herhangi bir değişiklik yapılamaz.
    Şöyle mi diyoruz yani ekran çözünürlüğü arttıkça mouse hakimiyetimiz ister istemez azalıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K monitör'de PS4 sorunsalı ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzeyfe

Şöyle mi diyoruz yani ekran çözünürlüğü arttıkça mouse hakimiyetimiz ister istemez azalıyor

Yani eğer durum böyleyse "en yuksek DPI li ve en pahalı mouslar bile bu konuda biraz aciz kalıyor" mu? demek oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rindaasd kullanıcısına yanıt
    Bence piyasada bu kadar 4K monitör var ve bir sürü oyuncunun 4k monitörü var. Oyundaki çözünürlükleri 4k ya alıp oyunu rahat oynayabiliyor olmasalar konuyla ilgili daha fazla topic bulunurdu internette ki forumlarda.
  • huzeyfe kullanıcısına yanıt
    Hayır, böyle birşey yok. Aynı hassasiyetle fare ekranda relatif olarak daha az yol katediyor sadece.

1080p(1920x1080) monitörde 800 DPI'la win sensi 6'yken(standart değer) tek el hareketinde ekranın tamamını sağdan sola gittiğni farzedelim bir oyuncunum fare imlecinin.
    Aynı ayarlarla 4k monitörde sadece ekranın yarısını katedicektir (3840x2160 bir monitör için).
    Peki o zaman benim elimin hassasiyeti yüksek çözünürlükteki ekran da iyi değil. Sorun bende o zaman
  • Bende diyeceğim fakat başka arkadaşlara da test ettirdiğimde onlarda farenin lag yaparak gezdiğini ve anlık tepki vermediğini söylediler. Display Portundan takılı monitör bu arada
  • huzeyfe kullanıcısına yanıt
    İki fare de aynı şekildeyse display lag olabilir, fareyle alakalı bir durum olmayabilir.
    Evet dostum iki farede de aynı sorun oluyor sanırım tespitin doğru. Başka bir 4k monitör de test etmem gerekiyor sanırım.
  • Eco600 modelini kullandım. Gayet güzeldi. Şimdi ya Eco600 yada Aire M60 düşünüyorum.

Gigabyte Aire M60
     4K Monitörde Fare Sensivitiy sorunu
    Real 3200dpi Support 4K Monitor
    Extended Battery Life
    GIGABYTE Free-Scrolling Technology™
    On-the-fly DPI Adjustable
    Portable Nano Receiver

http://tr.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5402#ov

• bende 4k monitörde bu sorunu yaşadım ve ekran kartı ayarlarından frekansı 30hz de imiş, 60 hz yaptım şimdi mouse yağ gibi kayıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.