Şimdi Ara

144hz monitor de tearing sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar önce kullandığım sistemi yazayım

intel 8600k işlemci 4.9ghz OC oldukça stabil, ısı değerleri düşük...
    gigabyte z370 hd3 anakart
    ramler 2x8 16gb kingston
    rtx 2060 gigabyte ekran kartı
    aoc 24g2u 144hz monitor

Şu an windows da cs:go harici Star Wars Jedi Fallen Order, devil may cry 5, control ve Detroit Become Human oyunları kurulu. örneğin starwars oyununda epic ayarlarda fps değerim ortalama 90 değerinde gibi, yer yer 70 fps olmasına rağmen ben bu dalgalanma ve tearing hissiyatını yaşamıyorum. yalnız cs:go da özellikle DM serverlarında bazen fps 200 görüyor ve extreme şekilde tearing hissiyatı oluyor. Sanki 144 hz değil de 60 hz bir monitor de oynuyorum gibi...5v5 maçlarda fps değerim avg 300 ama her durumda bu tearing hissiyatını anlıyorum. bu yüzden ateş ederken cross hakimiyeti zor oluyor, ve mermiler çok kötü şekilde dağılıyor.

Nvidia denetim masasından v-sync açık yaptığım zaman ekran da ki görüntü düzeliyor, fakat bu sefer de delay söz konusu oluyor :) Aynı şekilde en son riva tuner programı ile scanline sync iyi oluyor, ve normal v-sync göre bir tık daha iyi oluyor ama yine de oyunda tearing düzelirken delay söz konusu oluyor. bu sorun neden oluyor ? ben sadece bu kısmı bilmek istiyorum. çünkü artık onu kur, bunu kur, şunu değiştir, buraya bunu yap, şuraya onu yap gibi yöntemler ile uğraşmak istemiyorum. En son izlediğim twitch yayıncı mesela 3600 işlemci yanında ekran kartı rx 570 ile yayın açıyor ve 5v5 maçta 180 fps leri görüyor ama kendisine sorduğum zaman o konuda bir sorun yaşamadığını söylüyor. Zaten daha önce ben steam arkadaşlarımla aynı server a girip test ettik. Genelde benden daha kötü sisteme sahip olan kişilerde böyle dalgalanma tearing sorunları olmuyor. Ben bu sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Monitorum 144 hz ve 144 fps altına düşmüyorum, en kötü 200 fps iken hatta 300 fps alırken bile neden bu sorun oluyor ve bir tek cs:go da ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 25 Haziran 2020; 21:29:54 >

• freesync mantığında zaten şu var. GPU sürekli monitöre işlediği görüntüleri gönderir, monitör gpunun gönderdiği görüntüleri işlemekte geri kalınca yırtılma olur. Freesync bu noktada devreye giriyor. Freesync gpu ya diyorki birader bir önceki görüntüyü işlemedim daha ikinciyi gönderiyorsun DUR gönderme diyor. Bu sayede gpu ve monitör senkronize çalışmış oluyor ve yırtılmalar olmuyor. ANCAK gpu bekletildiği için aynı görüntüyü yollamaya devam eder buda takılmalara yol açar yani görüntü tekrarlanır. Takılma ve yırtılma arasında kullanıcı bir seçim yapmalı bu noktada, hangisi seni daha çok yoruyorsa ona göre freesync açık veya kapalı olarak kullanmalısın.
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler cvp icin ama bu freesync ve gsync teknolojileri daha cok 2k ve 4k 60 hz monitörler icin degil mi. Kusura bakma anlayamıyorum tam olarak cunku ben 300 fps aldıgım bir oyunda yenileme hızı 144 olan bir monitor de yasiyorum bu sorunu? Neden donanımı daha cok yoran 70 fps aldıgım bir oyunda bunu yaşamıyorum da 300 fps aldıgım bu salak oyunda yasıyorum? Donanımı benden daha kotu olan arkadaşlarımda neden birlikte girdiğimiz server da dalgalanma ve tearing olmuyor ben de oluyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesela oyun içindeyken konsol a fps_max 144 yazdığım zaman bu dalgalanma hissiyatı geçiyor gibi, ya da dediğim gibi v-sync ya da riva tuner ile scanline sync ayar yaptığım zaman yine geçiyor ama her türlü bu sefer de oyun içinde delay oluşuyor. Cidden yoruldum. Donanımı daha kötü olan kişiler de böyle bir sorun yok.
  • İki türlü de kötü. 1. tearing olduğu için oyun ne kadar hızlı olsa da ateş ederken yırtılmadan dolayı cross sekiyor ve mermiler istenilen yere gitmiyor.
    2. ekran bir şekilde pürüzsüz olursa da bu sefer cross istediğin tepkiyi hızlı bir şekilde almıyor, ve adamın kafasına doğru çevirmeye çalıştığın cross ayağında bir yerde duruyor gibi...
  • öncelikle bende aynı monitörü kullanıyorum. Freesycn teknolojisi temelde amd ekran kartları için g-sync nvidia ekran kartları için kullanılır. Ancak bu ilk çıktıkları zaman bu şekildeydi, şuan freesync monitörlerde nvidia ile çalışabiliyor ama bir g-sync kadar iyi değil tabi.

sorununa gelecek olursak 144hz monitör 144 yenilenme demek. Sen 300fps aldığın için bi kasma oluyor olabilir. Oyun içi grafik ayarlarını full çözünürlükte kullanıp fps i sınırlandırırsan sorunun çözülür diye tahmin ediyorum. 70fps aldığın oyunda böyle bir sorun yok çünkü 144 ün altında bir değer.

Bunun yanında eğer hdmi kablo kullanıyorsan displayPort kullanmanı öneririm. Freesync'in hem nvidia ayalarından hemde monitörün kendi ayar panelinden açık olması gerektiğini belirteyim.

Bunları bir dene, olmazsa tekrar konuşalım.
    Kardeş neden 300 fps aldım diye kasma olabilir ki ? Yani benim bildiğim tam tersi oluyor. Monitorün yenileme hızı 144 hz ise ya da xx hz ise oyun içinde fps değerin monitorun yenileme hızın altına düştüğü zaman dalgalanma yaşamaz mıyım ? Herşeyi geçtim donanımı daha kötü olan arkadaşlarımla girdiğim serverlarda o kişiler neden bunu yaşamıyor? Hiçbirisi fps kilitlemiyor cs:go da..Bu işlemleri ben neden yapmak zorundayım o'nu demek istiyorum :D Cs:go pro oyuncular da kitlemiyor, yayıncılar da kitlemiyor. Ben neden bu sorunu yaşıyorum tam olarak bunu bilmek istiyorum açıkcası. Hani eğer sorun monitor ise bu lanet olası monitor u değiştircem...Ek bir program ya da komut neyse o artık ben bunları yapmaktan sıkıldım. Oyuna girip sadece oynamak istiyorum sorun yaşamadan...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2070 Süper Ghosting sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Kardeş neden 300 fps aldım diye kasma olabilir ki ? Yani benim bildiğim tam tersi oluyor. Monitorün yenileme hızı 144 hz ise ya da xx hz ise oyun içinde fps değerin monitorun yenileme hızın altına düştüğü zaman dalgalanma yaşamaz mıyım ? Herşeyi geçtim donanımı daha kötü olan arkadaşlarımla girdiğim serverlarda o kişiler neden bunu yaşamıyor? Hiçbirisi fps kilitlemiyor cs:go da..Bu işlemleri ben neden yapmak zorundayım o'nu demek istiyorum :D Cs:go pro oyuncular da kitlemiyor, yayıncılar da kitlemiyor. Ben neden bu sorunu yaşıyorum tam olarak bunu bilmek istiyorum açıkcası. Hani eğer sorun monitor ise bu lanet olası monitor u değiştircem...Ek bir program ya da komut neyse o artık ben bunları yapmaktan sıkıldım. Oyuna girip sadece oynamak istiyorum sorun yaşamadan...
    Kapat o zaman freesync ozelligini, devam ediyorsa baska bir sorun vardir. Ozelligide kapatmicam, kasmada istemiyorum diyorsan her sey oyle toz pembe olmuyor her zaman kardesim. Parasini verdim dert istemiyorum diyemezsin yani. Elektronik bu, milyon tane sorun var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kardeşim zaten freesync özelliği kapalı. Hiçbir pro oyuncu yayıncı işi bilen birisi CS:GO da freesync teknolojisini kullanmıyor. Ben bir türlü sorunumu anlatamıyorum herhalde? :)) Orta da benimle alakalı bir sorun var bu belli. Çünkü yine tekrar ediyorum kardeşim, donanımı benden daha kötü olan arkadaşlarım bu sorunu yaşamıyor. Server a girdiğimiz zaman benden fps değeri daha kötü olanlar da bu sorun yok. NE alaka şimdi toz pembe ile görüp görmemekle ? Tabi ki 144 hz için para verdiysem ya da yüksek fps almak için ekran kartı ve ya işlemci aldıysam karşılığını normal bir şekilde görmek hakkım. Yani anormal bir durum var anlamıyor musun ? Neden ben para verip 144 hz monitor fln alıyorum o zaman ? Bir şey de sorun olduğu kesin zaten ben de bunu anlamak için konu açtım. Ama sen daha benim freesync açık ya da kapalı kullandığımı sormadan bilmeden kullanıyormuşum gibi "kapat" diyorsun. Yardımcı bir arkadaşsın çok teşekkür ederim de yani zaten bu konuda gerginim sen de üzerime gelme bu şekilde kardeşim <3

• "Nvidia denetim masasından v-sync açık yaptığım zaman ekran da ki görüntü düzeliyor, fakat bu sefer de delay söz konusu oluyor :) Aynı şekilde en son riva tuner programı ile scanline sync iyi oluyor, ve normal v-sync göre bir tık daha iyi oluyor ama yine de oyunda tearing düzelirken delay söz konusu oluyor. bu sorun neden oluyor ? ben sadece bu kısmı bilmek istiyorum. "

v-sync açıyorum tearing düzeliyor ama bu seferde delay oluyor, bu sorun neden oluyor bu kısmı bilmek istiyorum demişsin. Şu yazdıklarından sonra freesync açık mı kapalı mı diye sormam gerekir mi gerçekten.

Kaldı ki tearing (yırtılma) sorunu konuyu doğrudan freesync teknolojisine getiriyor. Tearing neden olur diye bi arat bakalım google üzerinde. Takılmışsın yayıncılara pro oyunculara, onlar öyle yapmıyor bunlar şöyle yapmıyor. Önce şunu anla bakalım, sen sorunsuz çalışan sistemi evine götür, yine sorun yaşama riskin var. Evindeki elektrik tesisatı bile sisteminde bir soruna sebep olabilir. Sen milletin ne yaşadığından bir vazgeç önce, sorununla ilgilen. Diyorsun ki tearing sorunum var, bende sana çözüm sunuyorum. Karı gibi arkadaşlarım sorun yaşamıyor ben niye yaşıyorum diye zırlama. Çok biliyorsan çöz sorununu kendin, kolay gelsin.

Allah ım sen bana akıl fikir ver. V-sync açıyorum derken bunu denemişim ve işe yaramamış bir şekilde dememe çalışmışım. Anlamıyorum freesync nereden bağladın yani ? Şimdi oturup seninle sidik yarıştırır gibi şeyler yazmak istemiyorum. Sadece yardımcı olmaya çalıştığın için her ne olursa olsun olumlu düşünüyordum. Kimsenin ne bildiği bilmediği beni ilgilendirmez, amaç önemlidir önce benim için. Ama sen şu iğrenç ayrımcı sözlerinle herşeyi bitirdin. "Karı gibi" ne demek ? "Zırlama" ne demek ? Ben çok bildiğimi iddaa etmedim. Mantıklı olmaya çalıştım. Arkadaşlarımın donanımı kötü anlamıyor musun ? Sen kalkmış hala freesync kapat diyorsun bana "şunu yap" der gibi...Ben de sana bu yüzden tekrar ediyorum arkadaşlarım o bu şu çoğu kişi bir şey yapmıyor. He ben bunu yapmak zorundaysam eğer, o zaman neden yapma gereksinimi olduğunu söyle bilelim yani. Kullandığın kelimelere dikkat et yani...İnsan ol.

• Ya bu nasıl bir iğrençliktir. Ben burada sana karşı kücümseme ya da aşağılama ne bileyim herhangi buna benzer bir düşünceye kapılmadım. Bu hastalıktır yani bir insana gidip yardım etmeye çalışıyorsunuz, o anlamak için bir şeyleri sorabilir kendi çapında anlamak için. 10 dakka sonra yardım etmeye çalıştığınız kişiyi aşağılamaya çalışmak nedir ya ? Ben de bu konularda bana göre çok daha az şey bilen insanlara yardımcı oluyorum. Aynı şeyleri bana defalarca soruyorlar. Bu nasıl bir iğrençliktir ya karı gibi bilmem zırlama fln ?
  • cs:go' yu gördükten sonra okumayı bıraktım. İstersen server bilgisayarı ile gir o oyuna istersen 1000 hz monitör ile gir o oyundan verim alınmıyor arkadaş, hangi arkadaşıma sorsam 1060 lar 1050ti lar 1660ti(ben) drop yiyoruz. Fps sabit değil, fpsyi sabitlersen yırtılıyor görüntü deli gibi takılıyor takılmanın üstüne bir de fps drop var zaten. Yabancı forumlara bakarsan da aynı şeyleri görürsün adamda 2080ti var adam diyor ki oyunum takılıyor, nabarsın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoqartık

cs:go' yu gördükten sonra okumayı bıraktım. İstersen server bilgisayarı ile gir o oyuna istersen 1000 hz monitör ile gir o oyundan verim alınmıyor arkadaş, hangi arkadaşıma sorsam 1060 lar 1050ti lar 1660ti(ben) drop yiyoruz. Fps sabit değil, fpsyi sabitlersen yırtılıyor görüntü deli gibi takılıyor takılmanın üstüne bir de fps drop var zaten. Yabancı forumlara bakarsan da aynı şeyleri görürsün adamda 2080ti var adam diyor ki oyunum takılıyor, nabarsın ?

raminizde çift kanal var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

raminizde çift kanal var mı?

Alıntıları Göster

evet hocam 8x2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.