Bildirim
144hz olmuyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Aynı kablo ile bağlantı yapıyorsan yeni cihazda 144 hz alıp ve eski cihazda 60 hz üzeri alamıyorsanız büyük ihtimalle cihazın çıkışı desteklemiyor olabilir,
Geçenlerde bir arkadaş laptop ekranı küçük geliyor diye yeni bir monitör alıyor 144hz MSİ marka, Msi marka laptop var laptop monitörü 120 hz ve laptop üzerinde ya 1050ti var yâda 1650ti var yeni aldığım monitörde 60 hz üzeri alamıyorum dedi uzaktan bağlandım baya uğraştık olmadı, baya araştırdı uğraştı yurtdışına kadar aramadıgı mail atmadığı yer kalmadı, en sonunda laptop harici çıkışının 60hz üzeri desteklemediği bilgisi geldi kendisine.
40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bir şey.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam sorun galiba onboard ekran kartının bant genişliğinin sınırlandırılmış olmasından kaynaklanıyor, çünkü çözünürlüğü özel çözünürlük ayarla kısmından 1920*1080 75hz, 1366*768 120hz şeklinde ayarlayabiliyorum ancak 1600*900 144hz şeklinde ayarlarsam resimdeki hatayı alıyorum.
Ayrıca kardeşim de benim vega 3 kartlı 144hz veren laptopun üst modeli var, onda da çift ekran kartı var, onda da fullhd çözünürlükte max 120hz veriyor, yani yine onboard ekran kartı kısıtlayıcı oluyor.
Ayrıca şöyle bi konu buldum ama mevzuyu tam çözemedim, sanırım çözümünü anlatıyor.https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dr5bxt/i_solved_my_max_memory_clocks_at_144hz_problem/
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X