Şimdi Ara

4K Oyun Deneyimi - 'BİLGE DH'li' Sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla gözümde hiçbir kusur yok, gözlük ihtiyacım da yok ve en son 3 ay önce kontrole gittim. O gün bugündür değişen birşey de olmadı.

Tecrübe konusuna gelecek olursak 2000 senesinden beri yazılım geliştiriyorum, son geldiğim nokta ve mevcut teknolojiye göre söylebileceğim 32" altında bir ekranda 4K ile bu işin yapılamayacağı ki benzer şeyler söylemişsin; 4K'da %150 scale ile anca görürsün o yazıları.

Scale olayı orijinal görüntüyü etkilediği için pek haz alınacak bir durum değil, %100 optimum hali ki bu haliyle de 1080p söylediğim gibi sınırda kalıyor, üzerine çıkınca durum malum.

Sen öyle söyleyince örnek olması açısında %100 scale haliyle aşağıdaki ekran görüntüsünü aldım, alanların genişliği okuma mesafesi vs herşey yerli yerinde, şimdi durum böyleyken 1080p ile kodlama senin için nasıl zor olabilir onu anlayamadım ki 4K'yı da yarı yarıya yakınlaştırarak kullandığını söylemişsin.

4K Oyun Deneyimi - "BİLGE DH'li" Sorusu

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Konunuzu komple okudum. Sonuç olarak bizim dediğimiz kanıya varmışsınız :) Göz yüksek tazeleme hızına alışınca 60hz donuyor gibi gelmeye başlıyor, bunu ancak 144hz mönitörü kullanıp daha sonra başka monitöre geçince anlıyor insan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu hiç inkar etmedim ki Şimdi ki aklım olsa gözümü 165 hz ye alıştırmazdım evet akıcılık daha iyi ama 4k dan sonra 2k bide samsung panelden asusa geçince cs dışındaki tüm oyunlardaki zevkim yarı yarıya düştü. YÜksek çözünürlükten bi alt çözünürlüğede geçilmiyor malesef hz de çözünürlükte gözün alışması ile ilgili.
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Sevgili Bekir,

Soylemek istediklerini ve hissettiklerini cok iyi anlayabiliyorum. Kafandaki soru insanlar nasil 50-60 fps ile mutlu mesut oyun oynayabiliyorlar.

Simdi soyle anlatayim durumu. Sen, ben ve bizim gibiler yuksek refresh rate'e alisik insanlariz. Ben de cok uzun yillardir 100hz ve uzeri monitorler kullanip yuksek refresh rate'e alismisim. Birak oyun oynamayi, ben 60hz masauzerine baktigimda ekranin titrestigini goruyorum. Hal boyle olunca 60fps ile oyun oynamamiz dusunulemez. Fakat ayni bizim gibi 60hz'ye alisik inanilmaz cok sayida insan var. Ikimizde ayni monitore bakip farkli deneyim yasiyoruz haliyle. Onlar 60'a alisik oldugu icin gayet standart bir sekilde rahat ediyorlar ama bizde durum oyle olmuyor ve nefret ediyoruz gordugumuz bulanik goruntuden. E dogal olarak 4k 60hz monitor de piyasada peynir ekmek gibi satiliyor. Neden? Cunku netlikleri daha yuksek ve insanlarin cogu icin esas farki da bu goruntudeki netlik veriyor, hareketlerdeki bulaniklik onlarin standarti haline gelmis. Alismamis ki hareket eden objelerin de net olmasina, o yuzden aramiyor bunu aldigi monitorden. Bir de matematiksel olarak 4 > 2 oldugu icin satisi da kolay, eh sonuc bugunku satis rakamlari iste.

Tabi her oyun yuksek fps istemiyor bununda etkisi var. Overwatch'ta 60 fps ile kanser olabilirken diablo 3'te o kadar kanser olunmuyor mesela cunku oyunun motoru zaten 60fps icin tasarlanmis. Animasyonlar 60fps olunca breakpointler filan hep 60fps uzerinden hesaplaniyor diabloda mesela. Ha rahatsiz eder mi 60fps? Seni beni her turlu oyunda ne olursa olsun eder. Cunku frametime 16.66ms 60 fps'de ve bu yuksek refreshe alisik gozler icin cok uzun bir sure. 144Hz monitore alisik adamin alistigi frametime 6.94ms. Olay kabaca bu sekilde.

• Bende yeni 144hz 1080p monitör aldım sistemim çok düşük sadece cs go da max grafikte 144fps alabiliyorum oda çok fark ettiriyor yeni sistem toplayacağım fiyatı 2000TL civarı olursa Vega 56 almayı düşünüyorum işlemci konusunda kararsızım.

• Tamamen oynadığınız oyunla alakalı bir durum,

Online rekabetçi oyunlarda 120+ hz monitörün getirisi hayli yüksek ama misal açık dünya rol yapma oyunu oynarken 60 fps yüksek grafik kalitesi daha ideal oluyor.

Her iki türüde oynadığım için benim tercihim şu şekilde olurdu;

GTX 1080 Ti veya GTX 1080 için 2K 120+ hz gsync monitör

GTX 1070 veya GTX 1060 için 1K 120+hz gsync monitör

Veya aynı şekilde AMD'de karşılık gelen modeller
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Evet beklenti meselesi dediğiniz gibi. Gtx 1080 in 1080p mönitörün tam hakkını verdiğini düşünüyorum, bir sonraki level olarak aklımda 1080ti ile 2k 144hz lik monitör var..

Valla ben Gsync destekli 1080p 144hz monitor aldim hocam. Ve 1070 ile kullaniyorum. Diyebilirim ki en az 1070 gerekiyor 1080p 144hz ye ki hala cogu oyunda 100fps altinda degerler.Yani 1080ti tabi ultra ayarlar ve MSAA acabilmek icin konusuyorum tam kartidir bu cozunurlugun.
    öyleyse bu monitör sadece cs içinmi kullanıyorsun, yoksa o akıcılık diğer oyunlarda da cezbediyormu, mesela bir gta 5 te nasıl gözüküyor 165hz. hani youtube ta videoyu 60 fps yapınca yağ gşbş akıyor ya, pcde 60fps oynayınca tam olarak öyle gözükmüyor, sende 165hz da 100-150 arası fps aldığında o videolar gibi akıcı oluyormu ve bu çözünürlükten daha mı cezbedici oluyor. çünkü oyunun akışı esnasında çözünürlüğü değilde akıcılığı hissetmek daha farklı bir tat sanırım.
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Güzelce özetlemişsin ve en tatmin edici cevap bu oldu, çok teşekkürler. Benim en çok takıldığım konu hareket halindeki objelerin 100 fps altında takibinin berbat ötesi oluşu, hele ki 50 fpslerde ki o da dediğin gibi "alışmış...." hesabı
  • Flcnr kullanıcısına yanıt
    60 fpse kadar hepsinde anlaşıyoruz ama neden yüksek grafik kaliteisnde 144fps değil de 60 fps, benim asıl demek istediğim bu.

Kartların teknik yeterlilikleri ortadayken ne diye 1080p ultra ve MSAA 120-144FPS değil de 4K ile MSAA ve yerine göre bir çok şey kapalı 50-60 fps?
    Herkesin zevki farklıdır

Kendim için konuşacak olursam 30 fps ile gayet mutluyum(144 hz deneyimlemedim)

Senin o bulanıklık dediğin olay benim hoşuma gidiyor şahsen.Olması gereken bu bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zevkler konusunda farklı görüşe sahip değiliz ama 144 HZ'i de tatmadan benim o bulanık dediğim şeye "hoşuma gidiyor" demek çok doğru bir yaklaşım değil. Her ikisini de deneyimleyip ondan sonra yorum yapabilecek kişilerin vereceği bilgileri bekliyorum, 30 FPS ile gayet mutlu olanlardan bir beklentim yok. Yani dediğim gibi anlattığım duruma KAFAM BASMIYOR, aydınlanmak için forumdaki "BİLGE" arkadaşlardan yardım bekliyorum
    Cevap yazıyoruz iplemiyorsun hala forumdakilerden yardım bekliyorum diye yazıp duruyorsun. Bir bak bakayım benden başka kaç kişi var 2k 165 hz gysnc ile 4k 60 hz kullanan. Bulursan o bilgelerin yardımcı olur artık :)

• hayatta 2 tür insan vardır. 2k 60hz i secenler 1080p 120hz yi secenler benim cok hardcore cs go takintim olmadigindan ben 2k 60hzyi secen taraftayim

• osman kurt 1984 O kullanıcısına yanıt
    Gta da çok hissetmedim assassin's creed de de fark çok azdı. Bunlarda geri 60 hz ye dönüp bakmadım bu farkı en net hissettiğim oyun cs oldu. Şuan 4k 60 hz monitörüm yok anca tv ye takıp kıyaslarım ama dünyanın wn iyi tv si olsada 60 hz monitörden sonra bile iyi gelmiyor buda mantıklı bie kıyaslama olmaz.

Bugün tomb raidere başlıcam ama dediğim gibi 165 hz ye alışmadan önce 60 hz de hiç bir derdim yoktu kendi kendime iş çıkardım. Şuan kafamdaki samsung tarafından 4k 144 hz üstü bir monitör beklemek tabi buda zaman alacak.

Ben "BİLGE" arıyorum, hala olayı idrak edememişsin...

Bir de konuyla ilgili 2K ve GSYNC ne alaka? Neyse...
  • Sürekli aynı şeyleri yazmamak için bir konu açmıştım hem 4k 60 hz hem de 1080p 144 hz kullanan biri olarak ;

https://forum.donanimhaber.com/1080p-144-hz-vs-2k-144-hz-vs-4k-60-hz-g-sync-ve-freesync--124749275#124749275
    Kişisel zevk ile ilgili bir şey sorup bilge arıyorum arkadaşlar yazıp duran ukala arkadaşım cevap vereyim şu güzel mantıklı çok anlamlı sorularına. İlk olarak sorduğun kişilerde senin gibi 1080p monitör kullandığı için kendinizce burada verdiğiniz cevapların çok bir anlamı yok. Bazı şeyleri deneyimleyerek anlarsın kendin 144 hz den bahsedip 4k yı sorunca sorun yok ben 2k 165 hz den bahsedince ne alaka triplerine giriyorsun. Konu zaten başlı başına saçma yazan kişiye de aklınca sen bilge değilsin muhabbeti yapamazsın biri ben bilgeyim cevap vereyim mi falan yazacak herhalde konuya öyle girecek. Sorduğun soruların hepsinin cevabı olan konumu atmıştım oysa ki ama baktığını sanmıyorum maksat kendi konunda cevap bulmak. Okumak anlamak önemli ama ben gene senin konuna da yazayım.

Gelelim merak ettiğin bilgeler koşun bilgeler yardım edin diye yandığın sorularına ;

Monitörü 4K çözünürlükte kullanıp oyunlara 50-60 FPSlere kadar düştüğünüz oyunlardan nasıl zevk alıyorsunuz?

Senin bu sorduğun soruyu başkası da sana 2160p varken 1080p de nasıl oynuyorsun bana 480p gibi geliyor iğrenç veya akıcılık olsa ne olur görüntüye bak çamur gibi diye yorumlayabilir. 4k'nın yanında 1080p 480p gibi duruyor fakat sen 4k kullanmadıysan bunu bilmiyorsun gözün buna alışmıyor. 144 hz kullanmayan 1-5 ms standart monitör kullanan 60 hz kullanıcıları bu oyun kasıyor sağa sola dönerken donuyor falan demez çünkü göz daha yüksek bir hz ye alışık olmuyor. Örneğin bir müşterime 144 hz ye geçiş için standart 144 hz 1 ms acerin bir monitörünü satmıştım fiyatı uygun diye ilk çok fark yok gibi dedi sonra 60 hz kasıyor gibi gelmeye başladı. Aynı süreci bende yaşadım 60 hz de millet takılıyor derken 4k 60 hz ile gayet mutluydum sonra gidip pg279 ile 2 gün cs oynayıp 4k 60 hz ye döneyim diyince olmadı bu sefer takılıyor gibi gelmeye başladı. Şimdiki aklım olsa asla denemem yüksek hz yi ne kill sayım arttı herhangi bir oyunda nede ya bu oyun ne kadar akıcı oldu diyorum.

4K görüntüsü güzel ona lafım yok da 27" bir monitörde 1080p kullanıyorum ve bununla 4K 27" bir monitörü kıyasladığımda 1080p hiç de yabana atılır değil. Ekran boyutu 35"-40" ve üzerine çıksa 4K konusunda gıkımı çıkarmam ama 24"-27" ekranlarda bu 4K sevdası nedir yahu?

Hangi monitörleri kıyasladın bilmiyorum da samsung paneller ayrı bir muazzam quantum dot monitör ile gidip asusun acerın falan 4k sını kıyaslarsan dağlar kadar fark olmayacaktır. Sendeki monitör ile u28590d yi oyun moduna alıp bir kıyasla o zaman farkı göreceksin. Quantum dot panellerde önüne geçildimi bilmiyorum ama 27" bir monitöre 1080p az geliyor pikselleri görüyorsun. 30-40" de 4k farklı 27" de farklı gibi bir muhabbette yok 24 den itibaren 4k için ideal bir çözünürlük bunun içinde technopat'ın incelediği 24" 4k philips monitör olması lazım ona bakabilirsin. 27" 4k da mükemmel bir görüntü var.

Bir de mevcut ekran kartları 4K çözünürlükte her oyunda ultra detaylarla 120 FPS üzerine çıkabilse yine anlayacacağım ama MSAA bile açmaya gelmiyor 4K için ki şuan ulaşılabilir (TR şartlarına göre pek değil) 1080 ti bile 4K'da tabiri caizse "yırtınırken" benim kafam bu 4K sevdasına hiç basmıyor...

4k da 60 hz sınırı varken 120 fps de ne yapacaksın bilmiyorum ama msaa'yı 4k da hiç bir oyunda açmana gerek yok şuan için min 50-60 fps yakalaman 60 hz için yeterli. Bir süre sonra 144 hz 4k monitörler piyasada olacak o zamanda ona göre ekran kartı çıkarmak zorundalar. Msaa'dan dolayı 2k hatta bazen 1080p bile 4k dan daha zor bir çözünürlük. Ben şuan 1080 ti ile 2k da çok zorlanıyorum fakat 4k da çok rahattım msaa pert ediyor ekran kartını ve full ms ile 4k ya yanaşamıyorum bile. 4k da msaa açan inceleme siteleri veya youtube videolarına aldanma msaa off ve msaa ful tamamen aynı görüntü 4k da rahat 10 tane tane oyunda denedim.

Oyunda hızla ilerleyen bir objeyi takip etmeye çalışırken 120 fps altındaki o bulanıklık hele ki 60fps hali size nasıl iğrenç gelmiyor, nasıl bütün tadınızı kaçırmıyor? FPS oyunlarında aniden fare ile sağ sol yaptığınızda etraftaki o kopuk görüntü hissi, o bulanıklık nasıl iğrenç gelmiyor size?

Playstation dan aldığım zevki 165 hz den almıyorum diye cevap vereyim ilk önce demek istediğimi sen anla. Bu forumda 50 kişi 144 hz konuşuyor diye herkeste 144 hz var sanma 60 hz kullanıyor forumun %90'ı insanların kullandığı şeyi bu derece aşağılaman doğru değil herkes para basmıyor ben topladığım sistemi 10 sene upgrade yaparak topladım. Neyse cevaba geleyim ilk mesajımda verdiğim cevap gibi 60 hz de bahsettiğin bu durumları ben yaşamadım 144 hz den sonra yaşamaya başlıyorsun ama abarttığın kadar değil. 240 hz kullanan biri 144 hz nasıl sana iğrenç gelmiyor muhabbeti yapsa eminim sende bozulursun mesajların nereye gittiğini düşünerek yazmak gerek.

Daha çok sorun olursa bilge olmayan ama 4k 60 hz yi 3 seneye yakın kullanmış 2k 165 hz kullanan biri olarak ben sana detaylı cevap yazarım hiç merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 4 Ağustos 2017; 12:17:16 >

• drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Zaten bir tek siz biliyorsunuz...

Linkdeki konuyu yarıya kadar okudum ki "Ama 4k için konuşursam 40-60 fps arasında harika bir akıcılık sağlıyor." cümlesini görünce kapatıp attım.

Hala boş muhabbetler dönmeye devam ediyor, öncelikle ilk mesajda ne yazmışım baştan sona okuyun sonra gelip burada birşey yazın; sadece konu başlığı okuyup atlayanlar bi bitmediniz...
    Arkadaş 60 hz cileri trollemek isteyen bir eleman galiba

He deyin geçin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.