Şimdi Ara

4K Oyun Deneyimi - 'BİLGE DH'li' Sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1080P 4XMSAA 100 USTU FPS... SU ANKI HEDEFLENMESI GEREKEN DURUM
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    Peki eldeki en iyi kartlarla bile çıkış noktası bu ise 4K'da oyununa göre MSAA dahil bir çok şey kapalı 40-50 fps ile oyun olayı neyin nesidir bir fikrin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Peki eldeki en iyi kartlarla bile çıkış noktası bu ise 4K'da oyununa göre MSAA dahil bir çok şey kapalı 40-50 fps ile oyun olayı neyin nesidir bir fikrin var mı?

Sahsen benim tercih etmeyecegim bi durum.Ben ekran kartina 2500-3000 tl verdikten sonra ozellik kapatacaksam gider 1000tl lik kart alirim tamamen low da oynarim.Ama insanlari elestiremezsin bunu tercih edenler olabilir.Biraz da sole bakmak lazim 4k yi guzel pazarladilar bu couznurlukluk modasi yuzunden su nerdeyse 2007-2008 den beri grafik sicramasi olmadi gelen butun dxler 9.0c den sonra sadece palavra...Bu sektorun ekonomisi bu yone kaydi bugun hangi cozunurlukte kac fps oynarim diye dusunuyosun 10 sene once grafik teknolojisi olarak ne eklediler acaba diye dusunurduk...
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Demek kendimden yüksek donanımlı kişiler konuşunca zoruma gidiyor, hmm... Bir zahmet imzamdaki iki sistemi toplayıp ne kadar ettikleri konusunda bir bilgiye sahip olabilir misin? Yani özeti şu oluyor; "parasını basıp istediğim donanımı alabilirim" ama ben bu cümleyi sadece senin düşüncen dolayı kuruyorum; beyin yoksunu ve egosu olup da bu düşünceye sahip biri değilim ki EGO dediğin şey nedir? Saçmalıktan ve öte bir şey değil. O yüzden gülüp geçiyorum sadece...

Forumda 4K 60hz ve yüksek hz deneyen sandığından fazla kişi var, kendini bu kadar yüksekte, insanları da alçakta görme. Herkes kendi tasarrufları dahilinde hareket edebilir, insanlayı aşağılama hakkını sana kimse vermiyor!

Konuda yer alan ilk mesajda bahsettiğim durumların, kısıtların farkında olup ona rağmen 4K kullanan kişiler "BİLGE"dir ki bu arkadaşlardan bilgi almak istiyorum, kafamın basmadığı bu konuda beni aydınlatsınlar istiyorum. Yani boş beleş ve "bilge" olduğunu sananların cevaplarını istemiyorum.

Şu yazdıklarınla bile nasıl benmerkezci olduğunu, egonun ne kadar tavanda olduğunu açık açık gösteriyorsun. Neyse zaten dikkate alıp cevap vermem bile hata...

• ßekir kullanıcısına yanıt
    ilk satırı az okudum sonra bıraktım önceki mesajın saçmaydı verdiğin cevaplar dediklerimden alakasız cevaplardı kendince bir şeyler demiştin. Fark ettiysen ona cevap yazmadım o yüzden bununda hepsini okumama gerek yok. Saygısızsın ne zaman saygılı düzgün konuşan ve okuduğunu yazdığını anlayan bir insan olursun o zaman konuşuruz. Forum yukarıdaki arkadaş gibi 3000 tl ekran kartına verdim msaa kapadım ben ayar kıstım bu olamaz diye düşünen insanlarla dolu. 4k da msaa açmamayı ayar kısma sanan bilge arkadaşlardan yada etki etmese de açık olacak bana ne diyen takıntılı arkadaşlardan yardım alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Excellent Intel Fanboy

"Oyunda hızla ilerleyen bir objeyi takip etmeye çalışırken 120 fps altındaki o bulanıklık hele ki 60fps hali size nasıl iğrenç gelmiyor, nasıl bütün tadınızı kaçırmıyor? FPS oyunlarında aniden fare ile sağ sol yaptığınızda etraftaki o kopuk görüntü hissi, o bulanıklık nasıl iğrenç gelmiyor size?"

Buna "Motion blur" diyorlar ve asıl olması gereken de bu zaten

Saatte 150 km ile giden bir araçta camdan dışarıya bakın.Etrafı 4k ultra mı görürsünüz yoksa bulanık mı

Ek bilgi:Bazı oyunlarda bu olay kapatılabiliyor ancak hangi oyunlar olduğunu bilmiyorum

"Neyse gelelim soruya, monitörü 4K çözünürlükte kullanıp oyunlara 50-60 FPSlere kadar düştüğünüz oyunlardan nasıl zevk alıyorsunuz? "

Bazı kişilerin fps değil grafik takıntısı vardır(mesela ben)

Adam burada belli ki ''akıcılığı'' anlatmaya çalışmış 60fps Vs 144fps muhabbetinde motion blur'u nereden çıkardınız anlamadım?
    ''Buna "Motion blur" diyorlar ve asıl olması gereken de bu zaten'' Motion blur olması gereken bir şey değildir tercih meselesidir çoğu kişi(ben dahil) kapar bu seçeneği.

• Benim 5" telefonun ekrani 2k. 1080p telefonu elime alsam hemen farki farkediyom. 28" 4k icin ideal bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k dan 4k monitöre geçiş yaptım ki burada bile bariz kalite farkı var oyunlarda monitör samsumg oyun modunda inanılmaz bir hale bürünüyor monitor

fps değerleri bazı oyunlarda war thunder gibi 60 hz warhammer totalwar da 40-45 arası veriyor detay seviyesi çok güzel

144 hz denemedim akıcılık konusunda fikrim yok ama bana yetiyor verdiği değerler tabi 144 denesem belki banada ağır gelirdi

sistem 6700k 1080 ekran kartı bu saatten sonra 4k da devam ederim 2 yıl sonra Allah izin verirse daha kaliteli monitör 144hz 4k gibi daha güçlü ekran kartlarıyla bu kaliteyi devam ettirmeyi düşünüyorum.

counter strike da özellikle input lug gibi bir gecikme yasamadım bunuda not düşeyim.
  • osman kurt 1984 O kullanıcısına yanıt
    Bu yaklaşımın aklımı başımdan aldı
  • Ben de akıcılık hastası bir insanımdır ama 4k görüntü gerçekten farklı bir olay.

nvidia volta serisi gpu ile 4k monitör satın alacağım ileride. şu an için erken 4k benim düşünceme göre. geçiş sürecindeyiz. 4k standart halini aldıktan sonra 8k'lar devreye girmeye başlayacak bu böyle sürüp gider. 1080p'den 2k'ya bile geçtiğimde görüntü kalitesi ciddi manada fark etmişti. 4k apayrı bir olay. 2k 100 fps mi 4k 50 fps mi diye seçecek olursam 2k 100 fpsyi seçerim ben şahsen. ama ileride oynamak istediğim kesinlikle 4k 100 fps seviyesidir. cidden çok muhteşem bir netlik sunuyor 4k..
  • canskru kullanıcısına yanıt
    O konuda hemen herkesin düşüncesi aynıdır diye düşünüyorum ama mevcut koşullarda 4K'yı belirttiğim kriterlere göre kullananlar nasıl kullanıyor onu anlamaya çabalıyorum hala. 40-50 fps ile basit bir durumda bile, yani hareketli objelerde görüntü netleğini kaybediyorken görüntü kalitesi için 4K diyen "bilge" kafasına ulaşmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 4 Ağustos 2017; 16:35:39 >
    4k denemeden 4k nın gereksiz taraflarından bahsediyorsun, 60 fpsyi az görüyorsun görende 1080 ti kullanıyon sanır. sen 1080p de görüntüdeki çamurluğu ayarlarla gidermeye çalışırken adamalar 4k da cam gibi görüntü görüyor, onlar deneyimlemişler zaten 1080p yi 2k yı, 4k yı. Ama sen hiç denemediğin bişey için kendi standartlarını karşılaştırmaya çalışıyorsun. bu 4k senin avmlerde tv ekranında gördüğün 4k gibi değil. eğer onunla kendi 1080p görüntünü karşılaştırıp öyle ahım şahımda fark yok diyorsan bu kadar kişiyi boşu boşuna yorup yorum yazdırıyorsun demektir.
  • osman kurt 1984 O kullanıcısına yanıt
    Sayın "BİLGE", verdiğiniz "Benim 5" telefonun ekrani 2k. 1080p telefonu elime alsam hemen farki farkediyom. 28" 4k icin ideal bence." cevabından sonra sizinle iletişim kurabilecek mertebeye erişemediğimden dolayı sadece önünüzde saygıyla eğiliyorum
    60 Fps şart değil tabii ki, ekran kartım yüksek detayda daha fazlasını akıcı bir şekilde sağlıyorsa (g sync - free sync) gittiği yere kadar yolu var.

Kişisel düşüncem mevcut ekran kartlarıyla 4K için erken olduğudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

O konuda hemen herkesin düşüncesi aynıdır diye düşünüyorum ama mevcut koşullarda 4K'yı belirttiğim kriterlere göre kullananlar nasıl kullanıyor onu anlamaya çabalıyorum hala. 40-50 fps ile basit bir durumda bile, yani hareketli objelerde görüntü netleğini kaybediyorken görüntü kalitesi için 4K diyen "bilge" kafasına ulaşmak istiyorum

hocam bu tamamen kişisel algı meselesi. kimi insan 100 fps akıcılığını yaşamadığı için ona anlamsız gelebiliyor.

Mesut Çevik gta oynuyor mesela videoda. diyorki şu akıcılığa bak, ultra ayarlarda akıcı bir şekilde oynatabiliyor falan gibi konuşuyor. be insan 30 fps nin nesi akıcı nasıl bir göz nasıl bir el nasıl bir reflex var sende. o videonun altına yorum yazmıştım hatta 30 fps ye akıcı demeyin insanları yanlış yönlendiriyorsunuz diye. düşün senelerdir sektörün içinde olan, elinden sayısız donanım geçmiş, sayısız oyun oynamış birisi 30 fps ye akıcı diyebiliyor.

sorunuzun cevabı şu: bunlar bir algıdır tamamen, alışılmışlıktır ve her insanın algısı bir değildir. Mesut Beyde nasıl bir algı varsa videoda 30 fpsye akıcı diyebiliyor mesela. beni kes 40 fpsye bile akıcı demem.

benim için akıcı 50 fps üstüdür, hatta ultra akıcı 100 fps üstüdür.

• Fps delisi değilsen Çözünürlük > Yenileme Hızı . Bu yüzden 4K'yı seçerim ben.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.