Şimdi Ara

4k tv kullananlar yardımcı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4k tv almayı düşünüyorum.Ama kafa mı karıştıran bir soru var.Kendi kullandığım telefon dahil gördüğüm nerdeyse birçok 4k içerik 4096x2160 çözünürlüğe sahip.telefonumdan video çekince ya da youtube'tan 4k açınca 1080p monitörde altta üstte siyah çizgi oluşuyor.Tabi bu durum piksel kaymasına sebep oluyor.4k tv ler 3840x2160 çözünürlüğe sahip.Aynı durum 4k tv alırsamda olur mu?Sonuçta oranları full hd ile aynı.Yoksa 4k tvler otomatik ayarlıyor mu?Almayı düşündüğüm tv de buhttp://www.teknosa.com/urunler/110015491/lg-49uf8507-dvb-s2t2c-4k-uhd-3d-webos-smart-led-lc

• Kendim bugün gidip denedim.Merak eden arkadaşlar varsa 4096x2160 çözünürlükte video açınca piksel kayması oluyor.Ancak tam ekran moduna geçince sağ ve soldan birkaç piksellik kısmı kesip pikselleri tam oturtuyor yine.Kısaca bir sıkıntı yok.

Ayrı olarak kendi 4k için yorumumu merak eden arkadaşlar varsada bence şuan için gereksiz bir teknoloji.Aynı birkaç videonun hem 1080 hemde 2160 versiyonlarını denedim ve sonuç olarak 55 inch altındaki monitörlerde kesinlikle aradaki fiyat farkına değmeyen bir fark oluşuyor.kaliteli bir 1080p tv almak daha mantıklı.denediğim monitörler lg nin lf ve uf serisi monitörlerinin büyük bir kısmında denedim.yarında büyük ihtimal 50lf650v almayı düşünüyorum.

Ve size bir tavsiye televizyon alırken çok fazla araştırmayın yoksa kafanız çok karışıyorGidin bakın beğenin alınAraştırmayın derken tabi çok ayrıntıya inmeyin.Cahillik en güzeli.Araba alırken de aynı şeyleri yaşamıştım aylarca karar verememiştim.Çok uzattım umarım yorumlarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pccix -- 15 Haziran 2015; 22:57:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.